Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Τα  κανάλια ως συνήθως αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο σε ένα θέμα παντελώς επουσιώδες, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Δεν είμαστε όπως το 2015 που υπήρχε πάρα πολύ πιθανό το ενδεχόμενο των εκλογών. Ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που παρίσταται σε εκδηλώσεις, κάνει ομιλίες, υπογράφει ότι του δίνουν και ενίοτε κάνει και βραβεύσεις.

Προσωπικά λοιπόν είμαι υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου για τους παρακάτω λόγους:

1.    Πολεμήθηκε όσοι λίγοι. Τούρκογλου τον ανέβαζαν και τον κατέβαζαν χωρίς καν να τον λένε έτσι τον άνθρωπο.

2.    Τον κατηγορούσαν για την περίφημη BMW που κόστιζε 750.000 και αυτοί θα την πουλούσαν αμέσως μετά. Τελικά ούτε 750 χιλιάρικα έκανε και εννοείται πως την κράτησαν οι Συριζανελ για τις μετακινήσεις τους.

3.    Έκανε το PSI που ήταν μια πολύ σημαντική ανάσα και καίρια κίνηση. Οι χαχόλοι τον έβριζαν νυχθημερόν μέχρι που έγραψαν οι ίδιοι τα μεγάλα οφέλη που είχε η Ελλάδα στον επόμενο προϋπολογισμό.

4.    Είναι ένας φόρος τιμής σε όσους κράτησαν την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια του Μνημονίου αντιστεκόμενοι στη λαίλαπα των δημαγωγών, των επαναστατών της πυρκαγιάς και των επίδοξων θαυματοποιών

5.    Για την ικανότητα του ανδρός στο δημόσιο λόγο δεν νομίζω πως υπάρχει αντίρρηση
6.    Γιατί ο τρόπος που τον άδειασε η Φώφη, δεν του αξίζει

7.    Γιατί πήρε πολύ μεγάλο βάρος που δεν του αναλογούσε, το ΠΑΣΟΚ μετά τις στρατηγικές κινήσεις του ΓΑΠ που το οδήγησαν στο χαντάκι.

8.    Γιατί πρέπει να κλείσει τον κύκλο του στην πολιτική όπως του αξίζει.

9.    Γιατί θέλω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει και λόγο και άποψη. Εξουσία ξέρουμε ότι δεν έχει αλλά να μην είναι και τελείως άβουλος. Χρειάζεται μετά τον σπουδαίο Κωστή Στεφανόπουλο, μια ισχυρή προσωπικότητα.

Αν φωνάζουν οι ζαίοι, δεν με νοιάζει. Αυτοί, την εκλογή του ΠτΔ την ευτέλισαν με τα καραγκιοζιλίκια τους. Θα θυμάσαι τα περίφημα dvd του Χαϊκάλη με τον Λαζόπουλο, τις φανφάρες του Τσίπρα «και τον Γλέζο να προτείνετε εμείς δεν θα τον ψηφίσουμε» και το τι ακολούθησε μετά με την πρώτη φορά αριστερά.

Ένα σχόλιο για τα άλλα ονόματα που ακούω :

1.    Το ντε και καλά γυναίκα, δεν το καταλαβαίνω. Άλλωστε για αυτή τη θέση, μόνο μια έχουμε, την κυρία Γλύκατζη - Αρβελέρ. Η Δαμανάκη έχει πάρει πολλά αξιώματα, η Διαμαντοπούλου δεν με ξετρελαίνει.

2.    Ο Σαμαράς θεωρεί την Προεδρία ως αποστρατεία και δεν νομίζω πως ο ίδιος το πολυθέλει.

3.    Ο Παπαδήμος μετά τη βόμβα, έχει φοβία μετακινήσεων και αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας.

4.    Ο Αβραμόπουλος είναι από τους πολιτικούς που πάντα είχαν μεγαλύτερα αξιώματα από το βεληνεκές τους. Εντάξει, φτάνει.

Πάντως, αν ήμουν ο Μητσοτάκης και έπρεπε να διαλέξω, αυτός θα ήταν ο άνθρωπος που κράτησε μαζί με τον Σαμαρά, την Ελλάδα όρθια.


Ο Γιάννης Στουρνάρας.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια