Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Οι τετραπλές εκλογές έχουν μια ειδική συνθήκη. Αν δεις τη γενική εικόνα και τα επιμέρους κρίσιμα στοιχεία, κινδυνεύουν να έρθουν σε σύγκρουση. Πρέπει όμως να τα δεις όλα.

Οι 9,4 μονάδες διαφορά ΝΔ και Σύριζα είναι μια γροθιά του Iron Mike Ζαμπίδη, από αυτές που κατεβάζουν όλη τη γνάθο. Μια βαθιά ανάσα για την Ελλάδα μας, να τελειώνουμε με τη συμμορία που σε κάθε τομέα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής έκανε μόνο ζημιά. Επαναλαμβάνω ότι έπρεπε να εκλεγεί το 2015 ο Τσίπρας αλλά ήρθε η ώρα να ξεκουμπιστεί. Ότι είχαμε να δούμε το είδαμε.

Ένα από τα τεχνάσματα των Συριζαίων ήταν η είσοδος των 17άρηδων στο εκλογικό σώμα. Η στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να βγαίνει στο δρόμο και να γράψει χιλιόμετρα ποδαρόδρομου, του βγήκε σε καλό. Όπως και το άνοιγμα του κόμματος σε νέα μέλη και η ανάληψη πόστων από νέα παιδιά όπως ο Κυρανάκης, ο Ρωμανός και η Ζαχαράκη. Οι πιτσιρικάδες προτίμησαν τον Κυριάκο.

Θέλω να σταθώ στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί βλέπω ότι διαθέτει ένα σημαντικό όπλο που δεν είναι εύκολα αντιληπτό. Ότι οι άλλοι τον υποτιμούν. Θυμήσου όταν ήταν υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ το 2015. Όλοι έβλεπαν τον Μεϊμαράκη και ως next big thing πρόβαλλε ο Τζιτζικώστας με την πανάκριβη προεκλογική εκστρατεία. Χωρίς να το καταλάβει κανείς, ο Κυριάκος, ο Κούλης, ο γόνος, ο Siemens, τους έφαγε λάχανο.

Έτσι και τώρα. «Είσαι πολύ λίγος για να μιλάς για μένα» του είπε με στόμφο στη Βουλή ο Αλέξης και την πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν, ο ψηλός του έριξε 10 μονάδες στη μάπα.

Ένα άλλο θετικό στοιχείο των εκλογών ήταν πως τα κόμματα της κρίσης αρχίζουν να σβήνουν. Ο Καμμένος εξαϋλώθηκε, ο Λεβέντης έμεινε παγωτό και το Ποτάμι με τη μπουκάλα. Η Χρυσή Αυγή πήρε τον κατήφορο. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Λαφαζάνης ούτε τώρα κατάφεραν να καρπωθούν το ποσοστό των δυσαρεστημένων αριστερών και η ύπαρξη τους τίθεται εν αμφιβόλω.

Ο Τζήμερος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης πρέπει να σταθούν μπροστά στον καθρέπτη και να αναλογιστούν τι κάνουν έξω από το μαντρί. Ο ΛΑΟΣ δεν έχει λόγο ύπαρξης. Το κόμμα της Παπακώστα και το κόμμα του Τσιτουρίδη πήραν από τα τρία το ευμέγεθες. Είναι τραγικό. Χάρη στην ψήφο της Παπακώστα πέρασε η εγκληματική Συμφωνία των Πρεσπών και η υπουργός Κατερίνα μετρήθηκε και εκπροσωπεί το 0,2 του Ελληνικού Λαού…. Η ΕΡΤ διέκοψε το πρόγραμμα της για να μεταδώσει τη δημιουργία του κόμματος Τσιτουρίδη που η κάλπη του έδωσε το 0,16%.

Ένα άλλο θετικό στοιχείο των εκλογών είναι ότι οι προσπάθειες για δεξιά κόμματα που θα έκοβαν από τη ΝΔ και τα κυβερνητικά ΜΜΕ που υπερθεμάτιζαν για τον κατακερματισμό της ΝΔ, είχαν την ίδια τύχη που είχε και το πρώτο ταξίδι του Τιτανικού. Και οι τρεις πρώην υπουργοί του Καραμανλή και τα κόμματα που δημιούργησαν για να βάλουν πλάτη στον Τσίπρα, ( Παπακώστα, Τσιτουρίδης, Καμμένος ) αποδοκιμάστηκαν ηχηρά από τους πολίτες.


Σε αυτό το σημείο μας τελειώνουν τα θετικά στοιχεία και πάμε στα αρνητικά.


Ανησυχώ πάρα πολύ με τη Θράκη μας. Οι φιλότουρκοι βγήκαν πρώτο κόμμα και εμείς κοιμόμαστε. Όταν θα σηκωθεί το φλάμπουρο με την ημισέληνο θα είναι πολύ αργά για δάκρυα. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη Θράκη. Ξυπνήστε πολιτικοί!

Η Ρένα Δούρου πήρε 311.000 ψήφους ήτοι 20% και πέρασε στο δεύτερο γύρο. Μα τι σας άρεσε από τη Ρένα Δούρου; Είστε με τα καλά σας; Πόσοι θα έπρεπε να πνιγούν και να καούν ακόμα; Τόσο πολύ σας άρεσε το αλαζονικό ύφος της; Τόσο πολύ λατρέψατε τη διαχείριση των σκουπιδιών; Κρίμα για τον Γιάννη Σγουρό. Άξιος άνθρωπος που κακώς έμεινε απέξω.

Υπάρχει ένα 9-10% των Ελλήνων που ότι και να τους κάνεις, γουστάρουν  να πιστεύουν στα παραμύθια και απλώς αλλάζουν στρατόπεδο.

29.000 άνθρωποι πιστεύουν στα 600 δισεκατομμύρια του Αρτέμη Σώρρα.

50.000 άνθρωποι μετά τη Ριβιέρα που έγινε ο Μαραθώνας, πίστεψαν πως ο Ηλίας Ψινάκης που στα ψηφοδέλτια αναγράφεται ως ΨΗνακης, θα κάνει την Ελλάδα παράδεισο.

69.000 άνθρωποι βλέπουν τον Νότη Μαριά ως τον αυριανό ηγέτη.

166.000 άνθρωποι τίμησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη. [ΣΣ μετά το ένα «ν» αναρωτιέμαι αν ο Γιάνης έχει την ίδια επαναστατική διάθεση και στο άλφα τονισμένο ή μήπως το θέλει σκέτο ] Αυτός που πήγε να πάρει μια χώρα στο λαιμό του. Με τη δημιουργική ασάφεια, το chicken game, τα capital controls, την περήφανη διαπραγμάτευση, τα IOU, τα 100 δις που φάγαμε στο κεφάλι, πήγε να διαλύσει μια χώρα και πήγε να βγάλει ευρωβουλευτή!

233.000 άνθρωποι πείστηκαν από τον Κυριάκο Βελόπουλο. Προφανώς διάβασαν τις ιδιόχειρες επιστολές του Χριστού και είδαν το φως το αληθινό. Κανείς δεν τον ρώτησε αν οι αλοιφές εκ του Αγίου Όρους κατά της φαλάκρας είχαν στον ίδιον αποτέλεσμα. Κανείς δεν του αντέτεινε πως όποιος έχει διαβάσει ιστορία, ξέρει ότι οι Ρώσοι δεν μας βοήθησαν ποτέ. Ούτε στα μνημονιακά χρόνια ούτε στην Επανάσταση. Για τον Βελόπουλο δεν ανησυχώ. Ως πωλητής τέτοιων προϊόντων έχει μειωμένες ηθικές αντιστάσεις οπότε σαγηνεύεται εύκολα. Σίγουρα πήρε ψήφους από τη Χρυσή Αυγή και τον Καμμένο. Συνομωσιολόγος είναι, ναζί δεν είναι. 

Με τους σταυρούς που πήρε το ψηφοδέλτιο του Σύριζα δεν θέλω να ασχοληθώ. Κουντουρά, Γεωργούλης και γελάει ο κόσμος.

Μεγάλη απογοήτευση όμως ήταν και οι σταυροί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Η πρωτιά του Κυμπουρόπουλου ήταν μια καλή απάντηση στην αλητεία του Πολάκη και του Τσίπρα. Κατά τα άλλα με αυτούς θα πάμε στην Ευρώπη;; Αγνοήθηκαν άνθρωποι με βιογραφικά και καριέρες για να πάνε οι πολιτικάντηδες;;;

Αποχή 42%. Μα τι άλλο ρε παιδιά πρέπει να σας κάνει ο Τσίπρας;; 4,5 χρόνια Σύριζα τι καλό είδατε; Ευτυχώς όμως οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ψηφοφόροι του Σύριζα για αυτό και η συσπείρωση του ήταν 64%. Η ΝΔ είχε 87% συσπείρωση που σημαίνει πως το ανώτατο όριο της είναι το 35-36%. Περίμενα παραπάνω η αλήθεια είναι γιατί ο λαός είχε 4 χρόνια να εκφραστεί και σε αυτό το διάστημα έγιναν τερατουργήματα. Η ΝΔ έχει μια σταθερότητα ενώ οι ψηφοφόροι του Τσίπρα δεν πήγαν. Έχω μια μικρή επιφύλαξη μήπως συγκινηθούν από τη σφαλιάρα των ευρωεκλογών και πάνε στις Εθνικές.

Εκεί που θριάμβευσε ο Σύριζα με ποσοστά Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν …στις φυλακές! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Η μέση πτώση του Σύριζα ήταν 13% στην Ελλάδα και 14% στη Μακεδονία. Περίμενα πολύ παραπάνω από μια ποσοστιαία μονάδα η αλήθεια είναι….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια