Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

3 ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ


Σε τρεις μέρες έχουμε ευρωεκλογές και δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το καλύτερο για εμένα θα ήταν   να έχουμε και εθνικές να ξεμπερδεύαμε. Δεν μου αρέσουν οι πολλαπλές εκλογικές διαδικασίες γιατί σταματούν την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Μια και καλή.

Αν αυτές οι ευρωεκλογές έχουν διαφορετικό χαρακτήρα από ότι συνήθως;

Ναι αλλά δεν είναι οι μόνες.

Το 2014 ο Τσίπρας έσκουζε να δώσει ο λαός το μήνυμα ότι έρχεται η αλλαγή. Ήρθε και είδαμε το μεγαλείο.

Σου προτείνω, όταν πας να ψηφίσεις, να προτιμήσεις πρώτα το ευρωψηφοδέλτιο για να τελειώνεις πιο γρήγορα.

Δεν με ενδιαφέρει αν νοιώθεις ότι δεν  υπάρχει ελπίδα, αν έχεις ξενερώσει, αν δεν γουστάρεις τους πολιτικούς και αν πιστεύεις ότι όλοι τα ίδια είναι. Πολίτης που μπορεί και δεν πάει να ψηφίσει δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται για τίποτα. Μάλλον δεν δικαιούται να έχει και άποψη γενικώς. Βαρέθηκα τους φιλοσόφους της καφετέριας και προτιμώ τους ανθρώπους της δράσης. Πρέπει να πάρουμε μια θέση. Μετά από 4,5 χρόνια πρώτης φοράς αριστεράς, απορίες και what if δεν υπάρχουν!

Τα τελευταία 10 χρόνια είδες και τον Γιώργο Παπανδρέου, και τον Αντώνη Σαμαρά, και τον Αλέξη Τσίπρα. Άκουσες τα παραμύθια, τη διαπραγμάτευση, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, την ελπίδα που έρχεται, τα λεφτά που υπάρχουν, τη λίστα Λαγκάρντ και ο κατάλογος δεν τελειώνει.

Σε παρακαλώ πάρα πολύ να μην πετάξεις την ψήφο σου στα μικρά κόμματα. Τη δεκαετία του  80 και του 90 μας ενοχλούσε ο δικομματισμός. Με την κρίση και το μνημόνιο κάναμε τα πειράματά μας και βάλαμε στη βουλή τους Ναζί, μια τηλεοπτική εκπομπή, τον άλλον από τύψεις που δεν του δώσαμε ποτέ μια ευκαιρία και τον ψεκασμένο που θα έκανε τη μεγάλη πατριωτική επανάσταση.
Ελπίζω μετά από 10 χρόνια που μπήκαμε στο μνημόνιο, τα κορόιδα να λιγόστεψαν.

Εδώ φίλες και φίλοι που μου κάνετε την τιμή και ξοδεύετε από τον προσωπικό σας χρόνο για να με διαβάσετε, έχουμε να κάνουμε με τη μάχη των δύο κόσμων.

Είναι αυτοί που έχουν ως ήρωες τον Ζακ, τον Ρωμανό, τον Κουφοντίνα και τον Γρηγορόπουλο. Εμείς τιμούμε ως ήρωες τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Κολοκοτρώνη, τον Βασίλειο Β τον Βουλγαροκτόνο, τον Χαράλαμπο Κατσιμήτρο και τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Είναι αυτοί που μας απευθύνουν τον χαρακτηρισμό «νοικοκυραίοι» ως υποτιμητικό και εμείς που είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε νοικοκυραίοι.

Είναι αυτοί που θεωρούν τη μολότοβ ως καθημερινό αξεσουάρ και εμείς που μας αρέσει ο Νόμος και η Τάξη.

Είναι αυτοί που δίνουν το ιερό όνομα της Μακεδονίας, την Εθνότητα και τη Γλώσσα σε κάποιον Ζάεφ και τους Βούλγαρους συμπατριώτες του και εμείς που πιστεύουμε πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα.

Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι λαθρομετανάστες πρέπει να βρίσκουν ανοιχτά σύνορα γιατί λιάζονται και εξαφανίζονται. Εμείς πιστεύουμε στη φιλοξενία και στην αλληλεγγύη αλλά όχι στην εθνολογική αλλοίωση και το ξέφραγο αμπέλι.

Είναι αυτοί που υποστηρίζουν στα λόγια τους φτωχούς και για αυτό τους κόβουν το ΕΚΑΣ και τους ρημάζουν στους φόρους. Εμείς πιστεύουμε στην ιδιωτική οικονομία γιατί το κράτος ως επιχειρηματίας τα έκανε θάλασσα και από τον παραγόμενο πλούτο πρέπει να βοηθάμε τους αδύναμους.

Είναι αυτοί που θεωρούν τις επενδύσεις εχθρούς και εμείς που τις θέλουμε για πολεμήσουμε ουσιαστικά την ανεργία, το brain drain και να αυξηθεί υγιώς το ΑΕΠ.

Είναι αυτοί που βάζουν όσα περισσότερα εμπόδια μπορούν στην Παιδεία για να μείνουν ηλίθιοι οι πολίτες και εμείς που πιστεύουμε ότι η συνύπαρξη δημόσιας και ιδιωτικής παιδείας, αυξάνει το μέσο επίπεδο.

Είναι αυτοί που τους αρέσει το ολοκληρωτικό καθεστώς και για αυτό υποστηρίζουν δικτάτορες όπως ο Μαδούρο και κάνουν προληπτικές προσαγωγές. Δεν έχει υπάρξει ποτέ άλλοτε κυβέρνηση που να έχει βγάλει τόσες πολλές ανακοινώσεις εναντίον της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Εμείς θέλουμε τη Δημοκρατία.

Είναι αυτοί που έχουν ξεδοντιάσει την Αστυνομία και της επιβάλλουν άβατα και εμείς που την αγαπάμε και θέλουμε να την υποστηρίξουμε να κάνει τη δουλειά της.

Είναι αυτοί που μας είπαν ότι είναι το καινούριο και στα ψηφοδέλτια τους παρελαύνουν θλιβερά απολειφάδια του παρελθόντος και εμείς που κάνουμε πραγματική ανανέωση.

Είναι αυτοί που μας είπαν ότι είναι κάτι διαφορετικό και κατέληξαν πουράτοι και σκαφάτοι.

Είναι αυτοί που όταν καίγεται και πνίγεται ο κόσμος το πρώτο τους μέλημα είναι τι θα δείξουν τα κανάλια και όχι τι πρέπει να γίνει.

Η Νέα Δημοκρατία ως μεγάλο κόμμα μαζεύει πολλούς και είναι αδύνατον να μας αρέσουν όλοι. Επειδή όμως είναι πολλοί υπάρχουν και αυτοί που μας αρέσουν. Δεν παίρνω στα σοβαρά καμία γκρίνια γιατί μετά από 4,5 χρόνια Συριζα τη βιώσαμε την «εναλλακτική».

Ας γίνουμε ένα κανονικό κράτος και μετά ψήφισε ότι μικρό κόμμα θέλεις. Τώρα όμως είναι η μάχη των δύο κόσμων στην οποία καλούμαστε ο καθένας μας να πάρει μια θέση.

Αν θέλουμε να έχουμε μια ελπίδα ως Ελλάδα, η απάντηση των Ελλήνων στην κάλπη πρέπει να είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια