Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ



Το τελευταίο διάστημα  που διάβαζα τα κείμενα του, ήταν τόσο σκληρά που πάντα έκανα τις ίδιες δύο σκέψεις.

Μπράβο χώσε ρε αδερφέ και μα καλά, δεν φοβάται; Ίσως τελικά να ήξερε ότι θα έφευγε οπότε δεν τον ένοιαζε.

Ο Θέμος Αναστασιάδης θα μείνει στην ιστορία.

Οι εκπομπές του «ΟΛΑ» ήταν πρωτοποριακές και δημιούργησαν σχολή με πολλούς αντιγραφείς. Οι συνεντεύξεις του ήθελαν IQ για να τις παρακολουθήσεις αλλά ήταν κατά τα αμερικάνικα πρότυπα αμεσότητας και ουσίας. Χωρίς αγιογραφίες, στημένες ερωταπαντήσεις και γενική αδιαφορία με τον παρουσιαστή να τολμά να τσαλακώνεται και να αυτοσαρκάζεται.

Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» πέτυχε κάτι πραγματικά σπουδαίο. Μπορεί να φιλοξένησε στήλες και πένες που υποστήριξαν τον Τσίπρα όπως ο Μακρυγιάννης και ο Δανίκας αλλά ως φυσιογνωμία εφημερίδας είναι το κατ’ εξοχήν έντυπο που στάθηκε όρθιο τα τελευταία 4 χρόνια.

Άλλοι λοξοδρόμησαν, άλλοι γλυκοκοίταξαν, άλλοι έπαιξαν σε διπλό και τριπλό ταμπλό, άλλοι με μια κατ’ επίφαση αντικειμενικότητα  έκαναν δημόσιες σχέσεις αλλά το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ήταν αυτό που κράτησε Θερμοπύλες. Η Καθημερινή για παράδειγμα, έχει μια διαχρονική σοβαρότητα και εγκυρότητα αλλά δεν είναι και ο ορισμός της μαχητικής δημοσιογραφίας.

Ο Θέμος έβαλε το δικό του ανεξίτηλο στίγμα στα ελληνικά ΜΜΕ γιατί ήταν ένας πρωτοπόρος και έδειξε σε πολλούς το δρόμο.

Ειδικά στην εποχή μας και στις μέρες που διανύουμε, η απώλεια του όπως και αυτή του Σαράντου Καργάκου είναι απολύτως δυσαναπλήρωτες.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα…

Καλό Παράδεισο Θέμο και σε ευχαριστούμε για τις στιγμές που μας χάρισες πολλά χαμόγελα αλλά και για αυτές που μας έδωσες μπόλικη τροφή για σκέψη….

ΥΓ. Η σκύλευση σου μετά θάνατον απο αμοιβόμενους πληκτρολογούντες δείχνει πόσο σπουδαίος και χρήσιμος για την πατρίδα ήσουν... 



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια