Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ΠΕΡΙΡΡΕΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ



Επειδή ο καθένας έχει τον πόνο του και το θέμα είναι σημαντικό, ας ξεκαθαρίσουμε μερικές παραμέτρους για να μην τσιμπάς από αυτά που διαβάζεις στο διαδίκτυο.

Λεπόν.

Ο Σύριζα έχει 145 βουλευτές. Αν παραιτηθούν όλοι οι άλλοι, και οι 155, ΔΕΝ γίνονται εκλογές. Το Σύνταγμά μας προβλέπει ότι απαρτία θεωρούνται οι 75 βουλευτές και οι λιγότεροι δυνατοί είναι οι 120 για να περάσει ένας νόμος. Άρα και μόνος του να μείνει ο Τσίπρας στη Βουλή με τους 145 που διαθέτει μπορεί να νομοθετήσει ότι γουστάρει.

Ο μόνος τρόπος για να γίνουν Εθνικές Εκλογές είναι να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν τον έχω για τόσο τολμηρό τον κύριο Προκόπη Παυλόπουλο η αλήθεια είναι.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, τα κράτη έχουν ιστορική συνέχεια. Οι διεθνείς συνθήκες δεν αλλάζουν μονομερώς. Εφόσον υπογράψαμε τις Πρέσπες και εφόσον η συμφωνία επικυρωθεί και από το σκοπιανό και από το ελληνικό κοινοβούλιο, ο δρόμος για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ορθάνοιχτος. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αντίδρασης και το θέμα τελειώνει. Αυτά τα γράφει η Συμφωνία των Πρεσπών πως άπαξ και εγκριθεί, η Ελλάδα δεν δικαιούται να βάλει βέτο.
Αν αποφασίσουμε ως Ελλάδα στο μέλλον να μπλοκάρουμε την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρώπη θα πρέπει να μηχανευτούμε άλλη αιτία και όχι τη Συνθήκη των Πρεσπών γιατί οι Σκοπιανοί θα μας πάνε στο Δικαστήριο και θα χάσουμε μετά ξεγυρισμένου προστίμου.

Η κυβέρνηση Συριζανέλ πέραν της ζημίας που έκανε στους επιμέρους τομείς, οικονομία, κοινωνική συνοχή, ασφάλεια, εξωτερική πολιτική, παιδεία, εξαθλίωσε και το πολίτευμα με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον.

Έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να έχουμε δύο βουλευτές, τον Ζουράρι και τον Παπαχριστόπουλο που είναι ταυτόχρονα συμπολίτευση και αντιπολίτευση! Αποχώρισαν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και πέρασαν στην αντιπολίτευση αλλά αυτοί ψήφισαν την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης! Έτσι ο Καμμένος συνεχίζει να είναι αρχηγός κόμματος χωρίς ουσιαστικά να έχει κόμμα!!!

Και καλά ο Παπαχριστόπουλος, ηθοποιός είναι ο άνθρωπος, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ο Ζουράρις είναι η απόλυτη ξεφτίλα. Έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα, βιβλία, έχει συμμετέχει σε εκατοντάδες εκπομπές για τη Μακεδονία μας και τα διέγραψε όλα. Η Κουντουρά και ο Κόκκαλης άλλα έλεγαν με στόμφο και την κρίσιμη στιγμή με τα χρήματα του φορολογούμενου κορόιδου πήγαν ταξιδάκια στην Κίνα. Όλοι αυτοί για να παραμείνουν για 8 μήνες σε κυβερνητικό πόστο έκαναν κουρελόχαρτο αυτά που με πάθος έλεγαν.  Το δεξιό τους παρελθόν ήταν ένα τίποτα τελικά για να εισπράξουν μερικούς μισθούς ως υπουργοί.

Δεν είχαν δε το σθένος να πάνε στη Βουλή, μαζί με την Παπακώστα, να εξηγήσουν γιατί ψήφισαν υπέρ μιας κυβέρνησης που θα τη γράψει η ιστορία ότι έδωσε όνομα, εθνικότητα και γλώσσα της Μακεδονίας μας….

Να σου πω όμως κάτι;

Ο Σύριζα σε αυτό το θέμα όπως και με τους λαθρομετανάστες ήταν απολύτως έντιμος. Αυτά έλεγε, αυτά έκανε. Όταν ο Σαμαράς και ο Γεωργιάδης μας προειδοποιούσε, εμείς φάγαμε το παραμύθι της εκστρατείας του φόβου και της τρομοκρατίας. Τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου στο Σύνταγμα μπας και κάποιος από αυτά τα ανθρωπάκια που θα ψηφίσουν αυτή τη συμφωνία το ξανασκεφτεί. ΔΕΝ.

ΆΛΛΗ ΦΟΡΆ ΝΑ ΠΡΟΣΈΧΕΙΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Πάντως επειδή πρέπει να σου δώσω μια ελπίδα, η μόνη που απομένει είναι πως αν αποδειχθούν οι καταγγελίες Λαβροφ ότι χρηματίστηκαν οι Σκοπιανοί βουλευτές από τη μια και από την άλλη αν ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας με τις καταγγελίες Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο και προχθές με το «Εισ-ΠΡΑΤΤΩ» ότι δηλαδή ο Κοτζιάς είχε μακρύ χέρι.

Οι Εισαγγελείς της χώρας όπως βλέπεις προτιμούν να ασχοληθούν με τη στημένη ιστορία της Novartis που ένα χρόνο μετά δεν βρέθηκε τίποτα παρά με τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας εναντίον του πρώην Υπουργού Εξωτερικών…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια