Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ


Να σου πω την αλήθεια, την απομάκρυνση του Μίκαελ Σκίμπε, δεν την κατάλαβα. Όταν ήρθε στην Εθνική μας, μάζεψε ένα σκορποχώρι. Θυμάμαι τον Παπασταθόπουλο που δήλωνε πως «γίναμε ομάδα ξανά». Υποτίθεται πως σημείωσε δύο αποτυχίες. Η μια ήταν η πρόκριση στο Μουντιάλ και η άλλη η πορεία μας στο Nations League.

Στους ομίλους καλά τα πήγαμε. Αποκλειστήκαμε από τους φιναλίστ του τελικού Κροάτες! Δεν χάσαμε και από τα Κάτω Πετράλωνα! Σε ότι αφορά τα τελευταία παιχνίδια, εντάξει δεν μαγέψαμε αλλά τι να σου κάνει ο Σκίμπε;

Μήπως αδίκησε κανέναν; Μήπως το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγει τους χαφ της Κροατίας και τους αγνόησε; Αυτοί είμαστε, αυτούς έχουμε, έτσι μπορούμε να παίξουμε, έτσι παίζουμε. Έχουμε όμως και εμείς θέμα ως ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα. Παίζουμε αμυντικά για το 1-0 και τις νίκες, δεν μας αρέσει γιατί πονάνε τα μάτια μας. Προσπαθούμε να παίξουμε επιθετικά, χάνουμε και γκρινιάζουμε. Την Εθνική μας τη βλέπουμε για να την υποστηρίξουμε. Όποιος θέλει θέαμα, υπάρχει η Μπαρτσελόνα και η Μάνστεστερ Σίτι.

Τέλοσπαντων, διώξαμε τον Σκίμπε.

Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να προσληφθεί στη θέση του ο Άγγελος Αναστασιάδης. Τελικά υπάρχει Θεός και βλέπει.

Πιστεύω πως ο Αναστασιάδης είναι ο πιο αδικημένος ποδοσφαιράνθρωπος στην Ελλάδα. Ίσως ο πιο τίμιος που πέρασε ποτέ. Αν είχαμε άλλους πέντε σαν αυτόν το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν δέκα φορές καλύτερο.

Από όποια ομάδα πέρασε άφησε έργο. Από τον Καραγκούνη που δήλωνε «Αν άφηναν τον Άγγελο στον Παναθηναϊκό θα κάναμε παπάδες» μέχρι τον Πλατανιά που τον πήρε ερείπιο και τον έσωσε χαλαρά. Ακόμα και στην Εθνική Κύπρου ο καλύτερος που πέρασε ποτέ ήταν.

Ξέρει μπάλα, ξέρει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι δίκαιος και έντιμος άνθρωπος. Όποιον ενοχλεί η ευσέβεια του, προτιμώ κάποιον που επικαλείται την Παναγία παρά κάποιον που τη βρίζει.

Από κει πέρα στην Εθνική Ομάδα δεν χρειάζεσαι κάποιον με υπερσύγχρονους τρόπους προπόνησης ή ξέρει 73 διαφορετικά συστήματα. Θέλεις κάποιον που να έχει στα ύψη την ψυχολογία της ομάδας, να κρατά τα αποδυτήρια και να εμπνέει τους παίκτες ότι είναι δίκαιος. Αυτά ο Άγγελος τα έχει. Ούτε παιχνίδια μανατζαραίων κάνει, ούτε θα κοιτάξει από ποια ομάδα καλεί ποιους παίκτες.

Μπορεί να είναι αντιτουριστικός, να μην είναι καλός στις δημόσιες σχέσεις, να μη φοράει γραβάτα και να μην είναι κοσμοπολίτης. Δεν ψάχνουμε όμως υπάλληλο υποδοχής σε πεντάστερο ξενοδοχείο, προπονητή θέλουμε.

Στο κάτω κάτω της γραφής η Εθνική μας βρίσκεται στο νούμερο 50 της παγκόσμιας κατάταξης. Ποιος θα ερχόταν; Αν ήταν ξένος, θα έπρεπε να τον πληρώσουμε αδρά. Έλληνας νομίζω πως δεν υπάρχει άλλος.

Η ουσία είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει ποιοτικούς παίκτες. Έχουμε καλούς αμυντικούς, μηδέν στα χαφ και τον Μήτρογλου. Δεν ξέρω αν ο καλός Άγγελος Αναστασιάδης μπορεί πραγματικά να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.

Ελπίζω να τον σεβαστούν πρωτίστως οι δημοσιογράφοι και μετά οι φίλαθλοι και να μην τον λοιδωρήσουν για την πίστη του και να τον αφήσουν να δουλέψει. Θα πρέπει και από την άλλη η ομοσπονδία να τον προστατέψει και να μην αρχίσουμε τα «είναι ΠΑΟΚτζής και φωνάζει αυτούς από τον ΠΑΟΚ ενώ τα δικά μας παιδιά τα αδικεί».

Προσωπικά πάντως του εύχομαι καλή επιτυχία και την αναγνώριση που στερήθηκε στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, να τη βρει με την Εθνική μας.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια