Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ



Είναι ο Σύριζα. Είναι οι ΑΝΕΛ. Μαζί και οι δυο συνέθεσαν τη μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση και τα έκαναν μαντάρα. Κορόιδεψαν τον κοσμάκη, έδωσαν ψεύτικες υποσχέσεις, γλείφουν εκεί που έφτυναν, την επανάσταση την έστειλαν για μπύρες και εκμεταλλεύθηκαν τα συναισθήματα της οργής και του θυμού των πολιτών. Ακόμα και οι πιο φανατικοί ψηφοφόροι, το μόνο αντεπιχείρημα τους είναι «Σάμπως οι άλλοι θα τα έκαναν καλύτερα;». Δεν έχουν για τίποτα να καυχηθούν παρά μόνο θα μετράμε τις ζημιές που θα αφήσουν στην πατρίδα μας.

Όταν δεν έχεις να προβάλλεις έργο, όταν δεν έχεις να διηγηθείς ένα δικό σου επίτευγμα, όταν δεν έχεις καταφέρει τίποτα, τι είναι το πιο εύκολο; Να συκοφαντήσεις, να λασπολογήσεις και να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις κρίση στον αντίπαλο. Σκέψου δε, ότι οι δύο φιέστες που έστησαν οι Συριζανελ, τη μια στο Ζάππειο με τη γραβάτα του Αλέξη και την άλλη στην Ιθάκη με το μεγαλειώδες πλήθος των 20 ατόμων, ξεχάστηκαν σαν να μην έγιναν ποτέ.

Η συριζανελική καραμέλα είναι πως το κόμμα της ΝΔ καθοδηγείται από τους ακροδεξιούς που έχει μαζέψει και ενώ θέλει να δηλώνει δια του αρχηγού της κεντροδεξιό, επί της ουσίας κουμάντο κάνουν οι ακροδεξιοί κύριοι, Αντώνης Σαμαράς, Άδωνις Γεωργιάδης και Βορίδης.

Αυτό λένε συνέχεια στα μαζικά μέσα επιρροής, η συζήτηση άγεται και φέρεται σε κουκουνάρια, τα πραγματικά προβλήματα δεν τίθενται στον δημόσιο διάλογο, διαφημίσεις, τέλος εκπομπής, καληνύχτα σας.

Αν κάποιος δημοσιογράφος είναι φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση, πετάει κάτι για την ακροδεξιά ΝΔ του Γεωργιάδη και του Σαμαρά, περνάει η ώρα, ο αντιπολιτευόμενος καλεσμένος του πάνελ είτε αιφνιδιάζεται, είτε προσπαθεί να εξηγήσει ότι στο διάστημα υπάρχουν πλανήτες και άστρα και όχι μακαρονάδες.

Η συζήτηση αυτή πρέπει να τελειώνει άμεσα. Και είναι πολύ απλό. Και πρέπει να λέγεται σε κάθε εκπομπή ώστε να μην αλλάζει ο δημόσιος διάλογος όταν στριμώχνεται ο Συριζα του πάνελ ή όταν ο δημοσιογράφος θέλει να δώσει διαπιστευτήρια στο Μαξίμου.

Η ακροδεξιά είναι ελληνικό φαινόμενο ή ευρωπαϊκό;
Προφανώς ευρωπαϊκό.

Έχει κοινά χαρακτηριστικά;
Ναι και είναι δύο. Ο αντιερωπαϊσμός και ο αντικοινοβουλευτισμός.

Οι κύριοι Σαμαράς, Γεωργιάδης και Βορίδης είναι αντιευρωπαϊστές;
Προφανώς όχι.

Οι κύριοι Σαμαράς, Γεωργιάδης και Βορίδης είναι αντικοινοβουλευτικοί;
Προφανώς όχι.

Άρα τι συζητάμε;;;

Ακροδεξιά στη ΝΔ δεν υπάρχει. Ως μεγάλο κόμμα μπορεί κάποιοι να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο οικονομικό μοντέλο και άλλοι στο κοινωνικό αλλά το «ανήκωμεν εις την Δύσιν» τηρείται απαρέγκλιτα και διαχρονικά. Στο όνομα αυτής της θεμελιώδους αρχής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως αρχηγός της ΝΔ, υπερψήφισε αυτό που έφερε στο κοινοβούλιο η περήφανη διαπραγμάτευση του Αλέξη το καλοκαίρι του 2015 και για να λέμε τη black truth, με προσωπικό κόστος.

Ενοχλεί ο πατριωτισμός. Αυτός των ΑΝΕΛ απεδείχθη ανίσχυρος καθώς ξεπεράστηκε με τα προνόμια της εξουσίας. Αυτός της ΝΔ ενοχλεί. Ενοχλεί αν κάποιος υποστηρίζει τον θεσμό της οικογένειας και την παραδοσιακής συγκρότησης της κοινωνίας και δεν ανήκει στην φαύλη και σαχλεπίσαχλη αριστερίζουσα εθνομηδενιστική θολοκολτούρα του τίποτα.

Ενοχλεί αν κάποιος πιστεύει ότι ήρωες ήταν ο Λεωνίδας, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και ο Κολοκοτρώνης και δεν υποστηρίζει ότι ήρωες είναι ο Ζακ, ο Κουφοντίνας και το Τζέισον – Αντιγόνη.  

Ενοχλεί αν κάποιος πιστεύει στο νόμο και στην τάξη και δεν θεωρεί διάφορες περίεργες ΜΚΟ, τους αντιεξουσιαστές και τους Ρουβίκωνες ως ρομαντικούς ακτιβιστές που επιτίθενται βίαια στον τρόπο ζωής μας αλλά παράλληλα θέλουν να κρατήσουν και για πάρτη τους τα προνόμια που τους παρέχει αυτός ο τρόπος.

Αυτό που σίγουρα είναι προφανές πως όποιον στοχοποιεί ονομαστικά ο Σύριζα κάτι καλό κάνει…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια