Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ;;;



Το ότι έχει αλλάξει η κοινωνία μας δεν νομίζω ότι έχεις ανάγκη από εμένα να σου το πω. Η πρώτη μεγάλη αλλαγή έγινε με τη μαζική κάθοδο των βορειοηπειρωτών και Αλβανών. Η δεύτερη έγινε όταν κατέβηκαν στην Ελλάδα οι λεγόμενοι Ρωσοπόντιοι που δεν είμαι ακριβώς σίγουρος αν όλοι κατάγοντο από τον Πόντο. Η τρίτη έγινε με την αθρόα λαθρομετανάστευση. Η εγκληματικότητα είναι στο ζενίθ, δεν ξέρεις από πού να πρωτοφυλαχτείς με δύο ειδικές συνθήκες : 

Α) Παλιότερα ακόμα και στο έγκλημα υπήρχε μια ηθική. Φόνος γινόταν και έπαιζε στα πρωτοσέλιδα εβδομάδες. Τώρα σε σκοτώνουν για 100 ευρώ. Βασανίζουν ηλικιωμένους με καυτό σίδερο για ένα πενηντάρικο. 

Β) Έχουμε μια πολιτική ηγεσία που δεν γουστάρει ούτε τον νόμο, ούτε την τάξη και αρέσκεται στο να εμποδίζει την αστυνομία. 

Προχθές στη Δράμα, ένας ηλικιωμένος κοσμηματοπώλης, πήρε την καραμπίνα του και καθάρισε κάποιον που προσπάθησε να κλέψει το κοσμηματοπωλείο του. 

Ξέρω τον αντίλογο. 

Ότι δεν είναι σωστό πράγμα η αυτοδικία, ότι τη ζωή την αφαιρείς όταν μπορείς να τη δώσεις, ότι ο φόνος είναι φόνος. Μάλιστα. 

Ποιος είναι όμως αυτός που πάει να κλέψει τον αγώνα σου; Τον κόπο σου; Τον ιδρώτα, το αίμα σου και το βιός σου; 

Πρόσφατα έπεσα θύμα κλοπής αυτοκινήτου και είμαι εξοργισμένος. Ο καθένας εργάζεται, παλεύει, προσπαθεί για να αποκτήσει τα πράγματα του και πάει ένας άλλος τύπος να του τα κλέψει ! Γιατί ρε τύπε; 

Από τη μια δεν θέλω να κάνω ηθικοπλαστικό κήρυγμα αλλά και δεν θέλω να αναπαράγω τα κλισέ που βαριέμαι αφόρητα. 

Είμαι σίγουρος όμως πως πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να προστατεύουμε το σπίτι μας, τη δουλειά μας, το βιός μας, την οικογένεια μας και την περιουσία μας. 

Δεν ξέρω πως θα ζούσα αν με βάραινε καθημερινά στη συνείδηση μου το άχθος ενός φόνου – έστω και αμυντικού – αλλά και το να μπαίνει ένας τύπος να βιάζει τη ζωή σου δεν μπορεί να είναι ανεκτό. 

Ίσως ο νόμος για την άμυνα και μόνο για την άμυνα θα έπρεπε να είναι απολύτως ελαστικός.  Δεν πάει άλλο. 

Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα εξελίσσεται σε λαίλαπα και οι πολίτες νοιώθουν πως δεν προστατεύονται από κανέναν. Όχι μόνο αυτό αλλά και με το νόμο Παρασκευόπουλου, όλοι πια βγαίνουν στα γρήγορα από τη φυλακή...



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια