Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΩΝΤΑΣ




Ξεκινώ να σταχυολογώ με κάτι άσχετο. Λατρεύω τον καιρό των τελευταίων ημερών. Ηλιόλουστος μεν αλλά όχι να σκας από τη ζέστη. Η θέρμανση παραμένει κλειστή, φοράς και κοντομάνικο. Μακάρι να μας πάει έτσι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Χμ. Άντε να κάνω ένα σκόντο, να ρίξει βροχή 5-10 μέρες τον Δεκέμβριο για να μην αντιμετωπίσουμε λειψυδρία. 

Υποτίθεται ότι έχουμε κρίση. Σωστά;
Πες μου σε παρακαλώ, που στο κέρατο πάνε όλα αυτά τα αυτοκίνητα;;; Δευτέρα βράδυ, πήγα σε ένα τουρνουά darts, ποτάμια τα αυτοκίνητα στους δρόμους. Την Τετάρτη το ίδιο. Χθες Πέμπτη, πήγα για τοξοβολία, και η κίνηση ήταν φοβερή. Μα που πάνε όλοι; Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά. Τόσο πολύ μαύρο χρήμα υπάρχει; Τόσο πολύ λίπος υπάρχει ακόμα; Μόνο εγώ ζορίζομαι; Που πάνε όλοι; Μα θα μου πεις οι συνταξιούχοι μπλα μπλα μπλα, δεν ξέρω αλλά αυτή η υπεραυξημένη κίνηση στους δρόμους με μπερδεύει. Ως γνωστόν το αυτοκίνητο δεν κινείται δωρεάν. Αντιθέτως. 

Οι μπάτσοι βγήκαν παγανιά.
Τα κρατικά έσοδα μάλλον έχουν πέσει έξω. Συνεχώς βλέπω ελέγχους, η δημοτική αστυνομία φέρνει συνέχεια σβούρες και κόβει κλήσεις για πλάκα. Η τροχαία περνά από δρόμους που τους αγνοούσε και σηκώνει πινακίδες και έναν γνωστό μου, τον έγραψαν γιατί είχε παρκάρει και μιλούσε στο κινητό ! Προσοχή. Βάλε ζώνη και καλύτερα το αυτοκίνητο σε πάρκινγκ. 

Έχω βαρεθεί να ακούω για πρόωρες εκλογές. Συγγνώμη αλλά τι άλλο να κάνει η κυβέρνηση Συριζανελ για να καταλάβετε πως αν η θητεία της λήγει 15 Σεπτεμβρίου 2019, η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα ;; Οι άνθρωποι τα ψηφίζουν όλα, απώλειες δεν έχουν, όλοι στα κανάλια χωρίς ίχνος ντροπής λένε και ξελένε, και δεν διστάζουν τη Δευτέρα να είναι αριστεροί, την Τρίτη κεντρώοι, την Τετάρτη Δεξιοί, την Πέμπτη άθεοι, την Παρασκευή ιερομόναχοι, το Σάββατο μεταρρυθμιστές και την Κυριακή σταλινικοί κομμουνιστές. Τι δεν καταλαβαίνετε; Πόσα μέτρα θα χρειαστεί να πάρουν ακόμα; 5 δις; 10; 200; Θα τα πάρουν με χαρά και θα τα ψηφίσουν με ενθουσιασμό ! Όταν υπάρχει βουλευτής στο κοινοβούλιο που λέει «καταψηφίζω όλα τα άρθρα αλλά ναι επί της Αρχής» και παραμένει στη θέση του, δεν υπάρχει καμία σωτηρία φίλε. Τελειώσαμε. 

Να θυμηθώ να εμπεδώσω ότι σε αυτή τη χώρα : Άποψη μπορεί να έχει ο Ρουβίκωνας. Ο τρόλερ. Ο σπάμερ. Ο μπλογκερ. Ο κάθε πικραμένος στα κοινωνικά δίκτυα. Όλοι. Όχι όλοι. Άποψη δεν μπορεί να έχει ο οργανισμός που σιτίζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων ημερησίως. Άποψη δεν μπορεί να έχει ο οργανισμός που του χρωστάμε ότι μετά από 400 χρόνια τουρκοκρατίας παραμείναμε Έλληνες. Άποψη δεν μπορεί να έχει ο οργανισμός που καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι προσφεύγουν για ηθική, πνευματική και υλική στήριξη. Άποψη δεν μπορεί να έχει ο οργανισμός που ο κόσμος εμπιστεύεται να δώσει ότι του περισσεύει για να το διανείμει στους αδύνατους και δεν εμπιστεύεται κάποια «κρατική κοινωνική δομή». Άποψη λοιπόν μπορούμε δημοκρατικά και σωστά να έχουμε όλοι. Άποψη όμως δεν μπορεί να έχει Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. 

Μην ακούσω καμία γελοία δικαιολογία για χριστιανοταλιμπάν γιατί όλα μια χαρά ψηφίζονται και η παρακμή μεγεθύνεται γεωμετρικά. Άμα στερήσουν και το δικαίωμα γνώμης, αλήθεια ποιος είναι ο φασίστας τελικά; 

Την προηγούμενη εβδομάδα την έπεσαν όλοι στον Βασίλη ΕΛ ΜΑΓΟ – για να μην ξεχνιόμαστε – Τσιάρτα γιατί τόλμησε και έγραψε στο προφιλ του στο facebook ότι αυτοί που ψηφίζουν την αλλαγή φύλου, να το κάνουν τα παιδιά τους. Για σταθείτε ρε παλικάρια. Αν η αλλαγή φύλου όπως ψηφίστηκε είναι καλό πράγμα, τότε γιατί κράζετε τον Βασίλη; Έτσι δεν λέτε; Η πρόοδος, επανάσταση, απελευθέρωση και κάτι τέτοια; Ή μήπως τελικά καταλαβαίνετε τι έγκλημα πάει να γίνει και υποκρίνεστε τύπου «ας ισχύει για τους άλλους αλλά μακριά από το σπίτι μου;» Αμ, αγαπούλα, και βόλτες με το αυτοκίνητο και το ντεπόζιτο γεμάτο δεν γίνεται ! 

Έχει την πλάκα του αλλά σκέψου το ολίγον τι… :
Είσαι φυλακόβιος. Έχεις μπροστά σου 10 χρόνια στο κελί. Κάνεις μια δήλωση αλλαγής φύλου και αιτείσαι μεταφοράς στις γυναικείες φυλακές καθότι ως γυναίκα πια, δεν είναι πρέπον να είσαι μεταξύ ανδρών. Σε πάνε. Κάνεις ζωάρα. Έρχεται η ώρα της αποφυλάκισης και κάνεις δήλωση αλλαγής φύλου γιατί το φως της ελευθερίας σου φέρνει μια ανδρική πνοή η αλήθεια είναι. Καλό; 

 Σοκ λέει στην ελληνική κοινωνία γιατί ξυλοκοπήθηκε ένας τύπος που πήγε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη στον αγώνα της Εθνικής με το Γιβραλτάρ. Οι εμπλεκόμενοι γάβροι είναι ανθρωπάκια. Έξι εναντίον ενός; Ωραία μαγκιά. Αλλά και ο άλλος; Σε αγώνα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ δεν πας με τη φανέλα ομάδας φίλε. Αν δε, ήθελες να βγάλεις σελφι με τη φανέλα του ΠΑΟ στη θύρα 7, είναι σαν να έχεις απαίτηση να τρέχεις με το αυτοκίνητο με 120 στην Κυψέλη και να μένεις έκπληκτος αν τρακάρεις. Προσωπικά, το γήπεδο το έχω κόψει εδώ και πολλά χρόνια και δεν νοιώθω ότι έχασα κάτι. Δεν με αντιπροσωπεύει ο μέσος όρος των ανθρώπων που συναθροίζονται εκεί. 

 Βρε ! Καλώς τα παιδιά ! Οι περίφημες οικολογικές οργανώσεις που εξαφανίστηκαν με το έγκλημα του Σαρωνικού, εμφανίστηκαν! Θυμήθηκαν πως το ελληνικό έχει αρχαία, δάση, υδροβιότοπο και καρέτα-καρέτα όπως και το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια κάποια ζημιά θα κάνει, δεν μπορεί. Εξακολουθώ να πιστεύω πως οι οικολογικές οργανώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με το περιβάλλον αλλά αυτό είναι το προκάλυμμα τους. Θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς αν και τι ποσά παίρνουν από τα κρατικά ταμεία και να κοπούν χθες. Όποιος έχει πραγματικές οικολογικές ευαισθησίες, μπορεί να τις διοχετεύσει στο «όλοι μαζί μπορούμε» του ΣΚΑΙ και όχι να κάνει πολιτικά και πολλές φορές ανθελληνικά [ΣΣ. Θυμίζω τα περίφημα συνέδρια με τη Μακεδονία των Σκοπίων και τη Θράκη των Τούρκων ] με δημόσιο χρήμα. 

Κοινώς, κατά τα διαόλου πάμε αλλά τουλάχιστον έχει καλό καιρό….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια