Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ( καλά καλά, Δημοκρατική Συμπαράταξη )



Οσονούπω επίκεινται οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και ας πάω στην κόλαση αλλά το ευφάνταστο Δημοκρατική συμπαράταξη δεν μπορώ να το προφέρω και ας έχω τον Τζιχαντιστή πάνω από το κεφάλι μου με το τσεκούρι στην καρωτίδα. 

Το ΠΑΣΟΚ στις μέρες μας είναι ο χρήσιμος ηλίθιος. Δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης αλλά μπορεί να χρησιμέψει απορροφώντας μερικούς Συριζαίους αποδυναμώνοντας τον Τσίπρα. Γενικά δεν πιστεύω στο κέντρο. Πάρε για παράδειγμα το οικονομικό μοντέλο. Θέλεις ιδιωτικό χαρακτήρα στην οικονομία; Δεξιά. Θέλεις κρατικό χαρακτήρα; Αριστερά. 

Στην κοινωνία; Θέλεις παραδοσιακή κοινωνία; Δεξιά. Θολοκουλτούρα; Αριστερά. 

Είσαι πατριώτης ; Είσαι ευσεβής; Δεξιά. Είσαι άθεος διεθνιστής που πιστεύει ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του; Αριστερά. 

Μπορεί στο δικό μου κεφάλι αυτά να είναι απολύτως καθαρά αλλά υπάρχουν πολλές επιμειξίες. Ο Εθνικοσοσιαλισμός για παράδειγμα μπορεί να προβάλει πατριωτισμό ( εθνικισμό ουσιαστικά ) και θρησκεία ( φερετζές ) αλλά θέλει κρατικό μοντέλο οικονομίας. Για αυτό άλλωστε και ήταν αριστερής προέλευσης και όχι ακροδεξιάς όπως αρέσκονται να λένε στα κανάλια. Οι Ποταμίσιοι ήταν προς την ιδιωτική οικονομία αλλά απεχθάνονται την παραδοσιακή συγκρότηση της κοινωνίας. Για τους Συριζαίους δεν υπάρχει ταυτότητα. Προβάλλουν τα πάντα ανάλογα με το που φυσά ο άνεμος. Την Τρίτη προσκυνούν τον Τραμπ και την Τετάρτη υψώνουν γροθιές στη Μακρόνησο.

Στο ΠΑΣΟΚ λοιπόν έχουν εκλογές και θέλω να καταθέσω την άποψη μου. 

Καταρχάς δεν νοείται κόμμα του 2017 και να συζητούν αν θα μπορούν οι ψηφοφόροι να ψηφίζουν ηλεκτρονικά. Αν δεν μπορείτε παιδιά,, αφήστε το, βάλτε λουκέτο και μη μας ενοχλείτε άλλο. 

Υποψήφιοι : 

Φώφη  Γεννηματά : Τη βαρέθηκα. Εξαργύρωσε το επίθετό της, μια γενικά συμπαθής παρουσία, πήρε αξιώματα αλλά δεν νομίζω πως έχει προσφέρει και τίποτα το φοβερό στη δημόσια ζωή. 

Γιώργος  Καμίνης : Μάζεψε τα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων, βελτίωσε τις υπηρεσίες του αλλά δεν συμφωνώ με τις θολοκουλτουριάρικες απόψεις του. Το γεγονός ότι θέλει να κρατήσει και τον Δήμο και να γίνει και Προέδρος μου φαίνεται απληστία.   

Νίκος  Ανδρουλάκης : Μηδέν. Ο πράσινος Τσίπρας. Τόσα χρόνια κομματικός. Αν και νέος, έχει εμποτιστεί με την πολιτική και μιλάει με πολιτικάντικη γλώσσα. 

Σταύρος  Θεοδωράκης : Τον προτιμώ στους «Πρωταγωνιστές». Ξεκίνησε ελπιδοφόρα στο Ποτάμι, κατέβασε το καλύτερο ψηφοδέλτιο στην ιστορία της Μεταπολίτευσης στις Ευρωεκλογές του 2014 αλλά είναι σε ελεύθερη πτώση. Απέτυχε στο Ποτάμι όχι τόσο για τα λόγια του αλλά γιατί αδιαφόρησε για τον κόσμο που τον προσέγγισε. Εδώ είναι μεγαλύτερο μαντρί οπότε ο Σταύρος δεν θα εμπνεύσει αν γίνει Πρόεδρος. Θα πει τα μισά έτσι και τα μισά αλλιώς με αποτέλεσμα να στείλει περισσότερους είτε στον Αλέξη είτε στον Κυριάκο. Χμ. Ίσως αυτό να μην είναι τόσο αρνητικό. 

Γιάννης Ραγκούσης : Ο πάλαι πότε κηπουρός που έκανε τον Καλλικράτη και συμμετείχε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση αλλά έχει τις θολοκουλτουριάρικες απόψεις του Καμίνη. Οι δηλώσεις του εναντίον της Εκκλησίας μου αρκούν για να μην τον θέλω. Η Εκκλησία μοιράζει εκατοντάδες χιλιάδες συσσιτίων σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς ημερησίως τα χρόνια που ο Ραγκούσης άραζε στην κηπουρική, λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.  

Γιάννης Μανιάτης : Αν ήμουν ΠΑΣΟΚ, αυτόν θα ψήφιζα. Ο καλύτερος υπουργός Ενέργειας όλων των εποχών. Ο μόνος που ξεκίνησε ουσιαστικά τις έρευνες για τον πλούτο του υπεδάφους της χώρας μας. Πολύ σοβαρός κύριος με έργο στη θητεία του και ήταν στους τρεις καλύτερους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά. 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Συμπαθέστατος και αυτός, θα ήταν η δεύτερη μου επιλογή. Φωνή λογικής σε μια εποχή λαϊκισμού, συνομωσιολογίας που έβαλε στη Βουλή τον Καμμένο, τους Ναζί και αν δεν ξυπνούσε η δικαιοσύνη, θα έβαζε και τον Σώρρα. 

Αν δεν κάνω λάθος είναι και άλλοι υποψήφιοι για τους οποίους δεν έχω άποψη γιατί δεν τους ξέρω και δεν ξέρω γιατί κατέβηκαν και οι ίδιοι.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια