Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



Ολες οι δημοσκοπήσεις αλλά κυρίως οι συζητήσεις μεταξύ μας δείχνουν ότι στις επικείμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί συντριβή. Ο Βενιζέλος κάνει ότι μπορεί για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων αλλά πάνω από το 50% αυτών που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, ούτε που θα γυρίσουν να κοιτάξουν τον ήλιο τον πράσινο που ανατέλλει. 

Αυτό είναι φυσιολογικό. 
  1. Το ΠΑΣΟΚ μας κοίμησε. Το «λεφτά υπάρχουν» έγινε σύνθημα και να θυμήσω το μετεκλογικό επίδομα που χορηγήθηκε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Μετά μπήκαμε στο Μνημόνιο χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε ενώ μάθαμε ότι προσυννενοήσεις με τον Στρος Καν για το ΔΝΤ υπήρχαν πριν από τις εκλογές. Δεν θα ξεχάσω σε ένα debate που ρώταγε επίμονα ο Παπανδρέου τον Καραμανλή αν ήταν σωστά τα greek statistics του Παπαθανασίου. Λες και δεν ήξερε, τόσα χρόνια στην πολιτική και με τον κρατικό μηχανισμό καταπράσινο. 
  2.   Έλλειψη σχεδίου. Θυμάμαι έντονα τον Παπακωνσταντίνου ως «Τσάρο της Οικονομίας» να διατείνεται πως «αν πάρουμε άλλα μέτρα εγώ θα παραιτηθώ» Όχι μόνο δεν παραιτήθηκε αλλά επιβραβεύθηκε με ένα άλλο υπουργείο στο οποίο εξακολουθώ να αναρωτιέμαι τι ακριβώς κάνει. Δεν ήξεραν ούτε τι να κάνουν, ούτε πώς να το κάνουν και το μέτρο που παίρνουμε σήμερα, αναιρεί το μέτρο που πήραμε χθες και το αποσύρουμε για να βάλουμε ένα άλλο μέτρο το οποίο θα αναιρείται από το μέτρο που θα πάρουμε αύριο.
  3. Μυστήρια.  Κανείς δεν μας εξήγησε πως συνέβη το γεγονός ότι πριν πάρουμε το πρώτο δάνειο χρωστάγαμε 360 δις και γιατί αφού το πήραμε εξακολουθήσαμε να χρωστάμε άλλα τόσα. Ιδιαίτερα δε, όταν κάναμε τόσες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες. Γιατί παρά τα δάνεια και τα κουρέματα δεν βελτιώθηκαν τα δημοσιονομικά μας. Μήπως γιατί το φαγοπότι ποτέ δεν τελείωσε; Μήπως γιατί η κακοδιαχείριση παραμένει;
  4. Πυροτεχνήματα.  Ο Παπανδρέου με τη Διαμαντοπούλου πήγαν να γκρεμίσουν τη «Φαντασία» για να δείξουν ότι αλλάζουμε σελίδα. Μόνο που το πραγματικό παράνομο κέντρο ήταν λίγο πιο πέρα και αυτό που γκρέμισαν ήταν εγκαταλελειμμένο. Ο Ισπανός αρχιτέκτονας ηλθον είδον και απήλθον και τίποτα δεν έγινε. Ακούσαμε για τους γιατρούς του Κολωνακίου αλλά δεν μάθαμε αν τελικά πλήρωσαν. Μάθαμε ότι βρέθηκαν αδήλωτες πισίνες και μέσω google earth θα βρούμε πόσες ακριβώς είναι ήρθε η ώρα οι πλούσιοι να πληρώσουν αλλά μάλλον μας κάηκε ο ρούτερ και δεν τα καταφέραμε. Ο Πάγκαλος καταργούσε φορείς στα χαρτιά αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν χωρίς αξιολόγηση και ακλόνητοι. Στον ιδιωτικό τομέα πέφτουν καθημερινά κορμιά και μας έχουν ζαλίσει με τα κομμένα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.
  5. Fast track και ιδιωτικές επενδύσεις. Αν εξαιρέσω το φάσμα για τις άδειες της κινητής τηλεφωνίας και ένα μέρος του ΟΤΕ που αγόρασαν οι Γερμανοί, είδες εσύ κάτι άλλο στα 2,5 τελευταία χρόνια;  
  6. Κυβέρνηση πολλών ταχυτήτων. Ο Ραγκούσης έκανε μια σπουδαία μεταρρύθμιση όπως ο Καλλικράτης και τόλμησε να τα βάλει με τους ταριφο-φορτηγατζήδες. Η Διαμαντοπούλου παρουσίασε ένα πολύ σοβαρό νομοσχέδιο για την παιδεία αλλά την επιβαρύνει το μπάχαλο με τα σχολικά βιβλία. Η Μπατζελή τα έβαλε με τους «αγρότες» και την έφαγαν. Ο Γερουλάνος κάτι πήγε να κάνει με το ποδόσφαιρο αλλά έμεινε από βενζίνη. Ο Λοβέρδος ενώ στην αρχή προσπάθησε με τις δυο μειώσεις των τιμών στα φάρμακα και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, μετά μας πρόκοψε. Οι υπόλοιπες αποφάσεις λαμβάνονται υπό το καθεστώς αμοκ, αντιφατικές και επικίνδυνες προχειρότητες και παίζει με την υγεία μας λες και είναι πίστα του Play station. Τους υπόλοιπους υπουργούς τους θυμάσαι για κάποιο σημαντικό έργο που παρουσίασαν; Από την Τίνα Μπιρμπίλη στον Ρέππα και μετά στη Μαριλίζα. Ακόμα και για την άρση του καμποταζ, ο Γεωργιάδης σε 2 μήνες κινήθηκε καλύτερα από τους προκατόχους του σε δυο χρόνια!
  7. Τεράστια προβλήματα διογκώθηκαν ακόμα περισσότερο: Λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα, φοροδιαφυγή και δίκαιο φορολογικό σύστημα, προνόμια βουλευτών,  επιδοτήσεις κομμάτων, διαχείριση απορριμμάτων, επενδύσεις και χάραξη ΑΟΖ.
  8. Ανάπτυξη και δημόσια έργα. Ποια;
  9. Εξωτερική πολιτική: Οι Σκοπιανοί εχουν αποθρασυνθεί τελείως. Οι Τούρκοι το χαβά τους και σε λίγο δεν θα μπορούμε να πάμε ούτε για βόλτα στο Καστελόριζο. Οι Κύπριοι μας έβαλαν τα γυαλιά. Το Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας έργο,  το βάλαμε στο ψυγείο.
  10. Δικαιοσύνη. Κανείς δεν τιμωρήθηκε για τίποτα. Ζιμενς, βατοπέδι, Ακης και Βουλγαράκης, ολοι λάδι, ολοι καλοί.
  11.  Ότι να ναι. Κανείς ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει το σχέδιο και τη μέθοδο. Θα κάνουμε αυτό, τότε, με αυτόν τον τρόπο και έτσι θα γλιτώσουμε. Σήμερα το ένα και αύριο το άλλο και αντιμεθαύριο δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει.
Έγιναν θετικά βήματα. Η ομάδα Διας που όταν επανήλθε ο Χρυσοχοϊδης εκτόξευσε αιχμές για τον Παπουτσή ότι τη χειροτέρεψε. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Τέλειωσε η κοροϊδια των stage Ελάχιστα δηλαδή. 

Πολλοί ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ για να φύγει ο Καραμανλής. Δυστυχώς όμως απεδείχθη κατά πολύ κατώτερο των περιστάσεων και μας βούλιαξε. 

Παρά την προσπάθεια αγιοποίησης του, θεωρώ ότι ο μεγαλύτερος εγκληματίας ήταν ο Καραμανλής. Θυμήσου την ιστορική συγκυρία όταν εξελέγη. Η ψυχολογία ολων μας στα ύψη το 2004. Λόγω Ολυμπιακών αγώνων, λόγω της Εθνικής ποδοσφαίρου στο έπος της Πορτογαλίας ακόμα και την Παπαρίζου βάλε με την πρωτιά στη Eurovision. Μπορούσε να πετύχει τις τομές και την επανίδρυση και κατάφερε σε μόλις 6 χρόνια τον τριπλασιασμό του χρέους! Αυτός, είχε την τελευταία μεγάλη και χρυσή ευκαιρία να το μαζέψει το πράγμα. Δεν ασχολήθηκε καν. 

Όλα αυτά βέβαια σε μια κοινωνία που αρνείται να κοιταχτεί στον καθρέπτη. Κοινωνία στην οποία όλοι θέλουμε να διορθωθεί η κατάσταση αρκεί να μην πειραχτούν τα δικά μας προνόμια. Που πάμε στο Σύνταγμα ως αγανακτισμένοι και μόλις πιάσουν οι ζέστες τρέχουμε στις παραλίες και μας τελειώνει το «κίνημα». Που η διαφθορά αφορά από τον πρώτο πολιτικό μέχρι τον τελευταίο εργάτη και σίγουρα δεν ήταν ισομερώς αλλά σε ενα βαθμό, μαζί τα φάγαμε. 

Στις επερχόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φάει μεγάλη σφαλιάρα. Μπας και καταλάβει πόσο μεγάλη φάγαμε και εμεις…



3 Λογομαχιες:

BUTTERFLY είπε...

Και οχι μονο το ΠΑΣΟΚ! Βασικα, ευχης εργον θα ηταν να μην μπει κανεις απο τους "παλιους" στη Βουλη, δηλαδη ακομα και οι βουλευτες που θα εκλεγουν απο τα δυο κομματα να ειναι εντελως νεα προσωπα. Και γενικοτερα να φανε σφαλιαρα ολα τα κομματα που τοσα χρονια ετρωγαν, επιναν η εστω εβλεπαν και σιωπουσαν...
Καλη Ανασταση ευχομαι!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ.
ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

Leviathan είπε...

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε σένα και αυτούς που αγαπάς!! Εύχομαι υγεία, χαρά και ηρεμία!...Δυστυχώς αμέτρητα τα λάθη.....

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια