Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


 
Ως διαπιστευμένος blogger για το υπουργείο παιδείας, λαμβάνω καθημερινά newsletters. Το θεωρώ σωστό ως κίνηση και είναι κολακευτικό να σε αντιμετωπίζουν ως «μιντιακό». Τουλάχιστον μαθαίνουμε απευθείας από την πηγή χωρίς να μεσολαβούν ερμηνείες δημοσιογραφικές ανάλογα με το πολιτικό χρώμα του γράφοντος.

Το θέμα είναι ότι το χθεσινό που έλαβα, το θεωρώ ως την επιτομή της κοινωνικής πρόκλησης και το θέμα είναι η κατάληψη της νομικής από τους λαθρομετανάστες.

Απολαύστε το:

Δελτίο Τύπου                                             25/01/2011


Δήλωση της  Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, για την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών (on camera)

Οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι που βρίσκονται στη Νομική δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία. Οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν. Είναι εξοργιστικό ότι πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία, για να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες.
Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής. Οι πρυτανικές αρχές οφείλουν ως έχουν, εκ του νόμου, να πάρουν την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν με τη συνδρομή όλων των οργάνων της πολιτείας, ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

= = =

Χάρηκα Καλιαμάγκουρας.

Πως το είπε ο big Καραμανλής; Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;
Μια χαρά ταιριάζει και εδώ!

Πλάκα κάνετε;
Τι είδους δήλωση είναι αυτή;

Εσεις ως κυβέρνηση κάνετε μια θλιβερή διαπίστωση και κάθεστε στην τηλεόραση να δείτε τι θα γίνει;

Τι περιμένετε, να δείτε πως ο σκηνοθέτης θα περάσει στην επόμενη σκηνή;

Ποιο είναι το πολιτεύμα μας;
Προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία, σωστά;
Ποιος σχεδιάζει, ψηφίζει και εφαρμόζει τους νόμους;
Η κυβέρνηση με τον κρατικό μηχανισμό, σωστά;

Ελα, μη γελάς, με αυτά που βλέπουμε, πρέπει να διατυπώσουμε εκ νέου τα αυτονόητα!

Τι είναι οι πρυτάνεις, μπράβοι ή ΜΑΤατζήδες;

Αν δηλαδή μπουκάρουν αύριο οι λαθρομετανάστες στη Βουλή ποιον θα ζητήσετε να σας υπερασπιστεί, τον πρεσβευτή του Πακιστάν; Δεν θα επέμβει η αστυνομία;
Από πού και ως που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΗΔΗ ΕΞΩ;

Στην Αγγλια ή στην Αμερική ( που εχουν περισσότερους μετνάστες από μας ) θα τολμούσε κανείς να κάνει μαγκιές στο πχ London School of Economics ή στο Yale ?

Τι «Ποντιου Πιλάτου» δήλωση ηταν αυτή;

Εχετε ιχνος σοβαρότητας;

Δεν μου αρέσουν τα σενάρια σκοτεινής συνομωσίας αλλά μήπως η δραστήρια κυρία Διαμαντοπούλου της αρέσει αυτή η κατάσταση; Μήπως μετά το φυντάνι την Ρεπούση, οπου μπορούμε, ας το ξηλώσουμε το ελληνικό πανεπιστήμιο;
Η μήπως θέλουν να κάνουν κάτι τέτοια οι λαθρομετανάστες  ώστε μετά να τους διώξουν κακήν κακώς ώστε να χειροκροτήσουμε και από πάνω; Καλός τρόπος δεν λεω, αλλά ας μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας!

Είσαι κράτος ή δεν είσαι;
Εχει καμια δουλειά να κάνει απεργία πείνας ο λαθρομετανάστης μέσα στη Νομική;
Εχει καμία δουλειά ο κάθε πικραμένος να βρίσκει άσυλο σε ανωτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα;


«Οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν με τη συνδρομή όλων των οργάνων της πολιτείας» λεει χαριτωμένα η κυρία Διαμαντοπούλου και μόλις έβαλε την τρούφα ώστε να μας έρθει γλυκά. Θα μας δώσει και λίγο νερό μετά ώστε να μη μας πιάσει λιγούρα;

Ένα είναι το όργανο.

ΜΑΤ.

Και αν κανείς μάγκας από αυτούς βγάλει όπλο, εχουμε και στρατό.

Θα κρυβόμαστε πίσω από μια παπαριά που λέγεται πανεπιστημιακό άσυλο [ ΣΣ την άποψη μου, την έχω γράψει εδώ: http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.com/2009/01/blog-post_19.html ] και να διαλύσουμε ότι εχει απομείνει;

Η μήπως φοβούνται το «πολιτικό κόστος» επειδή μερικοί αριστερίζοντες τύποι που θα πανηγύριζαν αν τα σύνορα μας έφταναν μέχρι τη Λαμία, φωνάζουν για τα «ανθρώπινα δικαιώματα»;

Αφου έγινε δημοσκόπηση και το κοινωνικό σύνολο είναι υπερ του φράκτη στα σύνορα, αν κάνει ένα ντου η Αστυνομία θα βρεθεί κανείς να διαφωνήσει;

Καλά το είπε και η Φωτείνη Πιπιλή στο ALTER ότι επιτέλους πια, σε αυτή τη χώρα δικαιώματα εχουν και οι Ελληνες! Επιτέλους!

Ποια είναι η ευθύνη και κυρίως ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ;

Παρακολουθεί;
Χειροκροτά;
Απευθύνει πρωτοχρονιάτικες ευχές;  
Λέει στις κάμερες πολιτικά ξύλινα κλισέ;

Αντι να χαλάσει τον κόσμο και να υψώσει τη φωνή της, λίγο ως πολύ μας λέει ότι …λυπάται;


Απορώ με τους πολιτικούς μας εν γένει. Απορώ.
Είπα ππριν για την κυρία Πιπιλή την οποια έχω στο δίκτυο μου στο facebook.  
Εγραψε σε ένα facebook status της ότι πληρωνουν ολοι οι πολιτικοι τη λαϊκη οργη ενώ δεν πρέπει γιατί υπάρχουν και τιμιοι. Χαρήκαμε για τη γνωριμία. Είδα ποσο αντιδρούν οι τίμιοι στις διάφορες ατασθαλίες. Δεν υπάρχει στη ζωη μόνο το έγλημα υπάρχει και η υπόθαλψη του εγκλήματος. Μούγγα και ομερτα.

Της απαντησα το εξης:

Ως πολιτικοι ζειτε στον κοσμο της νεας φυτινης. Το περιστατικο με τον Σουρλα το καλοκαιρι στη Μυκονο και με τον Χατζιδακι δεν σας διδαξε τιποτα. Μονο και μονο με το καταπληκτικο πορισμα της Ζιμενς που εβγαλε το κομμα σας και με το κλεισιμο ...της βουλης τοτε απο τον Μαϊο που οδηγησε στην παραγραφη των βατοπεδινων ηρωων, δειχνει οτι δεν εχετε παρει χαμπαρι τι γινεται και το ριχνετε στην καλλιτεχνια οπως η πρασινη γραμμουλα στο λογοτυπο σας. Η συμπεριφορα των ελληνων πολιτικων στις μερες μας, πολυ φοβαμαι οτι θα οδηγησει τον κοσμο στην αυτοδικια.....

Η κυρία Πιπιλή ξεσπάθωσε:

Καί εσείς από τήν πλευρά σας ζείτε στόν κόσμο τής ισοπέδωσης ολων,επειδή ετσι σας βολεύει. Λυπάμαι αλλά δέν μπορώ νά απαντήσω σέ εναν ο οποίος δέν κάνει καν τόν κόπο να διαβάσει,να παρακολουθήσει,νά ενημερωθεί γιά τήν πορεία του καθενός βουλευτή εκάστου,αμαυρώνοντας μέ απειλές του τύπου "αυτοδικία" κάθε προσπάθεια κάποιων.Αν θέλετε νά μέ δείρετε ,μέσα στήν απόλυτότητα τής προσωπικής οργής,κοπιάστε!Η διαφορετικά,μείνετε στό παρελθόν καί ας ειρωνεύεστε οσο θέλετε. Δέν μασάω!

Και της απάντησα:

Επειδη καλη μου κυρια Πιπιλη σας πληρωνουμε με τους φορους μας ως ...ταγους του εθνους, καλο θα ηταν να εκφραζεστε πιο συνετα. Ειστε υπηρετες του λαου. Θεωρητικα. Δεν απειλησα κανεναν, το βαριεμαι και ως σκεψη. Παρεθεσα ομως τι συνεβη σε συναδελφους σας και προβλεπω πως απο τη δικη σας ( των πολιτικων ) συμπεριφορα θα συνεχιστει. Σε προσφατη τηλεοπτικη σας εμφανιση για τους λαθρομεταναστες, σας συνεχαρην εδω στο wall σας. Αρα δεν εχω καμια εμπαθεια απεναντι σας και ουτε φυσικα "σας απειλω". Τι ειμαστε, ουγκα ουγκα; Ομως δεν μπορει να γινεται πολεμος γυρω γυρω και εσεις να μας λετε για το απανεμο λιμανι που κανατε διακοπες... Οσο για την ισοπεδωση που λετε, δεν θυμαμαι και κανεναν απο τους "εντιμους" να διαμαρτυρηθηκαν σε κατι. Ολοι σας ομερτα. Ακομα και σε αυτα που σας εγραψα αποφυγατε να απαντησετε.

Εκει μας τελείωσε ο διάλογος. Η κυρία Πιπιλή δεν κατάλαβε τι της έγραψα και νόμισε πως την απειλούσα! Άλλη όρεξη δεν είχα,  να παω να βρω την Πιπιλή.

Αγαπητοί κύριοι της κυβέρνησης:

Εκτιμώ και αναγνωρίζω την προσπάθεια σας να αλλάξετε κάποια πράγματα. Με λάθη πιθανώς, με αδικίες, με περικοπές στους συνταξιούχους αλλά τουλάχιστον κάτι πάτε να αλλάξετε.

Θέλετε να δώσετε κουράγιο στον κόσμο;
Θέλετε να μας δώσετε μια ελπίδα;
Θέλετε στο κάτω κάτω της γραφής να εκλέγεστε συνέχεια;


  1. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ
  2. ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ( γιατί και στη φυλακή να τους βάλεις, πάλι με τους φόρους μας θα τους ταϊζουμε )  ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ, ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ, ΚΑΛΕΝΔΕΣ, ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ.

Τόσο δύσκολο είναι ρε γαμώτο;

Τόσο δύσκολο…..;

Δεν ξέρω αρχίζω να αμφιβάλλω αν η ιστορία του  Ελληνικού Εθνους εχει σχέση με τη δική μας γενιά.  Όταν βρεθήκαμε σε δυσκολίες, βρέθηκε ενας ηγέτης να μας πάρει από το χέρι, κάτι να κάνει. να τη γλιτώσουμε. Τώρα θέλεις να βρεις τον ηγέτη αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν βάζει υποψηφιότητα….

ΥΓ. Για αποφυγή παρεξηγήσεων, ο διάλογος με την κυρία Πιπιλή δεν έγινε σε προσωπικά μηνύματα αλλά στο wall της που δυνητικά μπορούν να δουν 5.000 άνθρωποι. Επομένως δεν κάνω μεταφορά προσωπικής συνομιλίας.



4 Λογομαχιες:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η κατάσταση βολεύει γιατί ούτως ή άλλως αναζητούν αφορμές και για το ακαδημαϊκό άσυλο και για νόμους κατά των μεταναστών (και τους βλέπω ήδη στο δρόμο). Αλλά εμένα άλλο μου κάνει εντύπωση: πώς εσύ ένα αρνητής και τέτοιος αυστηρός κριτής, είσαι διαπιστευμένος blogger;

Δέσποινα είπε...

Δεν έχω να σχολιάσω κάτι πέραν του ότι έχουμε ταύτιση απόψεων. Αχ,ναι, τι μεγάλη αλήθεια, δικαιώματα έχουν και οι Έλληνες! Είχα τόσο καιρό να το σκεφτώ αυτό,μέσα στον παραλογισμό που ζούμε που μόλις το είδα γραμμένο μου 'κανε κλικ!
Αυτονόητο θα μου πεις, προφανές,κατάφωρο.
Αλλά δεν ισχύει στην πράξη.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Μετανάστες στον ίδιο μας τον τόπο καταντήσαμε εμείς, φίλε.
Εμένα να δεις τι μου στέλνουν κάθε μερα.
Με τρελαίνει και δεν αναρτώ τίποτα του είδους για να μη σας ζαλίζω τα.. ούμπαλα με μπιπ-ριές που δεν βγάζουν πουθενά.
Ζούμε την παρακμή με ότι αυτό συνεπάγεται.


Με την αγάπη μου.

Κώστας
vloutis.blogspot.com
vloutis.wordpress.com
twitter.com/kostasvloutis
facebook.com/kostasvloutis
friendfeed.com/kostasvloutis

re.doga είπε...

Με συγχωρείτε, αλλά το "...δικαιώματα έχουν και οι Έλληνες! ", είναι λίγο σαν παραπέτασμα καπνού, που επιτείνει τη σύγχιση. Εισηγούμαι, ως ορθότερη, τη φράση "όλοι όσοι βρίσκονται μόνιμα ή προσωρινά στη χώρα μας,ΕΧΟΥΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ".

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια