Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ


Καιρό είχα να λάβω γράμμα. Όταν το διάβασα σκέφτηκα «ε, ρε προβλήματα που εχει ο κόσμος» αλλά ως όφειλα στη συνείδηση μου, απάντησα... 

 = = =
dear mister   SUSPECT,

                           Εκτιμω την ειλικρινια με την οποια αντιμετωπιζεις  τις ερωτησεις των αναγνωστων, και μου αρεσει πολυ ο ρεαλσμος που παραθετεις στα θεματα σε συνδυασμο με την ψυχολογικη αναλυση(που προφανως  εχεις γνωσεις).. .Ειμαι 19 ετων, φοιτητρια  και λιγο ή πολυ ερωτευμενη με εναν καθηγητη μου.........Θα μου πεις και που το πρωτοτυπο...??

Τον γνωρισα μεσα απο το μαθημα που διδασκε και οντας σαν μια απο τους καλους  φοιτητες γρηγορα με ξεχωρισε και αρχισε να μου δινει  περισσοτερο προσοχη  και ενδιαφερον.......Εξωτερικα  ειμαι  πολυ εμφανιση, οπως μου λενε , και ωραια οπως με χαρακτηρισε ο ιδιος......... Στην σχολη ειναι ενας απο τους καθηγητες που με βοηθαει σε καθε μου απορια και προβλημα   (καθως παραληλα αυτα τα χρονια δουλευω πολλες ωρες)   και ενας ανθρωπος που εχει κερδισει την εμπιστοσυνη μου , εστω και με το λιγο και τυπικο που τον γνωριζω......σε ενα  απο τα τελευτεα μαθηματα που ειχα περσυ μαζι του και που μειναμε μονοι μας........του εξεθεσα την επιθυμια μου να τον δω και εκτος σχολης...........και αυτο που μου απαντησε ειναι οτι ειναι καθηγητησ.οτι ειμαι καλη και καταπλικτικη κοπελα........ και ολο αυτο ενω μου  επιασει το χερι  και μου το χαιδεψε...............εχω μια σχεση εδω και 4 χρονια..  η οποια μαλλον δεν με εκφραζει ............. εχω δεθει απο αρκετα μικρη ηλικια και τωρα νιωθω παγιδευμενη και δεν θελω να πληγωσω αυτον που εχω διπλα μου.........

Νιωθω μοιρασμενη στα δυο, εκτεθειμενη  και ποσο μα τοσο μπερδεμενη...........μετα το σκηνικο με το καθηγητη, του εστειλα μαιλ ζητωντας συγνωμη  για την αβολη θεση στην οποια τον εβαλα και οτι ντεπομαι..........και μου απαντησε οτι δεν το εβαλα ποτε σε αβολη θεση και οτι ειναι αναγκασμενος να εξαντλεει την αυστηροτητα του οταν προκειτει οι  συνεπειες να επηρεασουν  και τριτους περα απο αυτον , (φοιτητες)......κι ομως  εγω απο την πρωτη   που τον ειδα αισ8αν8ηκα περιεργα,ακομα και σημερα μιλαμε αρκετες φορεσ με τα ματια , τον εχω διπλα μου σε οτι απορια και αν εχω και αυτος ειναι παντα προθυμος να με βοηθησει........ μιλαμε χωρισ λογια και οταν βρισκομαστε κατα τυχη χωρισ κοσμο εχει την ιδια αμηχανια με  μενα......

Ισως  ειναι ενας απλος ενθουσιασμος μου, εχουμε μολις 13 χρονια διαφορας και περα απο την εμφανιση του, ειναι ενας πολυ ωραος αντρας, εχω ερωτευτει το μυαλο του, την διαφορετικοτητα του και την απλοτητα του..........αισθανομαι φοβερες ενοχες απεναντι στην σχεση μου..................... και παραλυτη μπροστα στον καθηγητη μου, μου δειχνει οτι με συμπαθει πολυ ,και ολα τα υπολοιπα ειναι βλεματα, ματιες  με γλυκητητα..............αυτο  που με τρελαινει περισσοτερο ειναι που δεν ξερω............ αν με εκτιμα απλως ..αν αισθανεται κατι παραπανω η απλα τιποτα και απλα κολακευεται .......... θα ηθελα την αποψη σου............

σε ευχαριστω

Ευτερπη

= = = =
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ
= = = =

Αγαπητή Ευτέρπη,

Σε ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία. Ότι σου γράψω δεν αποτελεί κάποια σοφία και γνώση αλλά μόνο η άποψη μου. Εισαι ενήλικας και είναι δική σου ευθύνη αν θα τη λάβεις υπόψη σου.

Καταρχάς σου εύχομαι να βελτιώσεις τα ελληνικά σου. Εχεις καιρό για έρωτες.
Θεωρώ ότι είσαι ευτυχισμένη. Μακάρι να είναι αυτά τα προβλήματά μας.

Σεβόμενος όμως το μήνυμα σου προσπαθώ να σου απαντήσω όχι όπως θα έκανα σε έναν συνομίληκο φίλο μου αλλά μπαίνοντας στη θέση σου.
Εστω λοιπόν ότι λες αλήθεια και είσαι πολύ όμορφη. Λογικό είναι να εισπράττεις βλέμματα και ενδιαφέροντα. Στο κάτω κάτω της γραφής καλύτερα να σε κοιτούν παρά να σε αγνοούν. Σημασία όμως, εχει πως τα διαχειρίζεσαι.
Οσο μπορείς, να είσαι εντάξει γλυκιά μου. Και στον εαυτό σου και σε όσους σε περιβάλλουν.

Η αλήθεια είναι πως οι σχέσεις 4 ετών στην ηλικία σου κάπου εδώ ξεφουσκώνουν. Τρομάζεις στην ιδεα ότι θα ζήσεις μια ζωή με τον πρώτο σου έρωτα χωρίς να εχεις δει κάτι άλλο, οποτε η εντύπωση μου είναι πως θα χωρίσεις σύντομα. Οι πειρασμοί είναι πολλοί, μεγαλώνεις, εξελίσσεσαι, αλλάζεις, μου φαίνεται δύσκολο να κρατήσεις τη σχέση σου. Αν όμως είσαι καλα σε αυτή ( που ολως τυχαίως δεν μου έγραψες τίποτα για την παρούσα σχέση σου – μόνο για τις ενοχές σου ) δεν χρειάζεται να τη διαλύσεις.  Από την άλλη είσαι μόλις 19, οπότε είναι πιο εύκολο να δίνεσαι, να χωρίζεις, να ερωτεύεσαι, να τα φτιάχνεις, να τα χαλάς και ξανά μανά μέχρι κάπου να κατασταλάξεις.

Με τον καθηγητή σου καταλαβαίνω την ερωτική σου τάση. Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά οφείλω να σημειώσω το μετά. Αν ο καθηγητής σου περάσει τη διαχωριστική γραμμή καθότι δεν υπάρχει άνδρας στον πλανήτη που να μην κοιτάξει μια όμορφη 19χρονη, να ξέρεις ότι μπορεί η εμπειρία να σου αρέσει. Δεν θα υπάρχει όμως μετά και θα εχεις διαλύσει και μια ψυχή που σε αγαπάει.

Ο ανω των 30 καθηγητής σου θα κάνει πολύ ευχαρίστως σεξ μαζί σου. Δεν τον χαλάει.  Τρελός είναι; Είναι μεγάλη αυτοεπιβεβαίωση για έναν άνδρα να ειπράττει ότι περνάει η μπογιά του στα πιπίνια. [ΣΣ. Που να δεις πως ξανανοιώνουν οι 35αρες όταν τα φτιάχνουν με μικρότερο! Σαν έφηβες χορεύουν! ] Τι άλλο όμως μπορεί να κάνει; Συνήθως σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας, κάποιος παίρνει έναν πατρικό ή μητρικό ρόλο αντίστοιχα. Μετά από λίγο θα αισθανθείς την ανάγκη αυτονόμησης, ανεξαρτησίας, αυτενέργειας και χαίρετε. Θα σε συμβουλέψει μια, δυο, εκατό για ότι θέματα μπορείς να φανταστείς. Και μετά;
Εσυ τι θα μπορείς να του προσφέρεις; Το σώμα σου; Μια χαρά. Για πόσο; Τον έρωτα σου; Τα έχει περάσει. Δεν έχει μέλλον καλή μου Ευτέρπη.

Αν θέλεις να πας μαζί του για την εμπειρία, στο καλό και να σε χαρεί ο τυχερός. Επειδή όμως δεν φαίνεσαι για τέτοια κοπέλα καθώς ούτε θα μου έγραφες, ούτε τύψεις θα ένοιωθες, και οντας όμορφη με πολλές προσεγγίσεις φαντάζομαι, είσαι 4 χρόνια σε σχέση, πάει να πει πως το βλέπεις πολύ πιο αγνα από ένα πήδημα.

Σου λέω λοιπόν πως δεν μπορείς να κάνεις σχέση μαζί του. Μόνο μια εμπειρία μπορείς να εχεις. Ακόμα και αν είναι από τους τύπους που δεν τον νοιάζει ο γάμος ή η σοβαρή σχέση και δεν κολλήσει στη διαφορά ηλίκίας και ότι είσαι φοιτήτρια και είναι καθηγητής, και πάει μαζί σου, μετά από 2-3 χρόνια θα τον εγκαταλείψεις. Ούτε θα μπορείτε να διασκεδάσετε στα ιδια μέρη, το κλάμπινγκ, θα το βαριέται αφόρητα που εσένα πιθανώς να σε ενθουσιάζει, οι ταινίες που θα παρακολουθεί θα σου είναι βαρετές και δεν νομίζω ότι στα 19 σου μπορείς να σταθείς σε έναν 32αρη. Ούτε αυτός να σε καταλάβει στην μετ-εφηβική τρέλα σου.

Οσο μεγαλώνει ο άνδρας θέλει τη γυναίκα και σύντροφο και νοικοκυρά. Ακόμα και αυτός που λέει ότι νοιάζεται μόνο για περνάει καλά, πίστεψέ με, ξενερώνει όταν μια γυναίκα απλως βγαίνει έξω καλλωπίζοντας τον εαυτό της και δεν έχει ιδεα από τα του σπιτιού. Δεν σε κατηγορώ, φοιτήτρια είσαι, αλλα πρέπει να σπουδάσεις. Όμως, σας χωρίζει χάος. Οι έρωτες μπορούν να περιμένουν λίγο. Τελείωνε με τις σπουδές σου, βγες στην αγορά εργασίας ( σοβαρά εννοώ όχι πρόχειρες δουλειές για χαρτζιλίκι ή της νύχτας ) και θα εχεις όλο το χρονο για έρωτες και σεξ. Δεν σε εμποδίζει κανείς.

Αν ησουν 25 και ηταν 35, να είχες εργασιακή εμπειρία, να ήσουν αυτόνομη, να είχες ξεμπερδέψει από σπουδές κλπ, κάπου να το καταλάβω. Όμως τώρα, βλέπω ότι εχεις ερωτευθεί τον φοιτητικό μπαμπά σου. Ανθρώπινο, το καταλαβαίνω, πήγαινε αν θες να δεις πως είναι αλλά να ξέρεις δεν θα πάει μακριά.

Δεν θέλω να σου τονώσω τις τύψεις για τη σχέση σου. «Αυτόν δεν τον σκέφτεσαι;». Τα συναισθήματα μπαίνουν ύπουλα μέσα μας. Είσαι με κάποιον, περνάς καλά, περνούν τα χρόνια δένεσαι και …ξαφνικά ωπ! Ερχεται ο Θεός!
Κλονίζεσαι.
Είναι φυσιολογικό. Σου προτείνω να περιμένεις. Εσυ είσαι σφόδρα ερωτευμένη. Ο καθηγητής σου ερεθίζεται ως φυσιολογικός άνδρας και κάνει μια προσπάθεια να κρατήσει τις αποστάσεις του. Αφησέ το προς το παρόν και μην «τρίβεσαι» με συνεχείς ερωτήσεις, απορίες, αναλύσεις για τα «μαθήματα».  Την κίνηση σου την έκανες, ( και έδειξες αρκετό θράσσος είναι η αλήθεια ) και μην το συνεχίσεις γιατί θα σε πάρει σαν πουτανάκι και είναι σημαντικό για σένα και τον κάθε άνθρωπο να μη χάνει την αξιοπρέπεια του.  

Ασε τον χρόνο να κυλήσει. Μπορεί να σου περάσει, μπορεί να χωρίσεις ή να αγαπήσεις πιο πολύ τον δικό σου, μπορεί ο καθηγητής σου να κάνει την έξοδο του Μεσολογγίου και να σου την πέσει, μπορεί να κρατήσει την αυτοπειθαρχία του, μπορεί να τα φτιάξει με άλλη, θα δεις που πάει…

Σου εύχομαι να κάνεις το καλύτερο δυνατό για σένα και κυριώς ότι κάνεις, να ξέρεις γιατί το κάνεις, συνειδητοποιημένα.

yours,

Suspect



2 Λογομαχιες:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και το σίγουρο είναι ότι ούτε εκείνος αναζητά παιδί να νταντεύει ούτε εκείνη αναζητά μία πατρική φιγούρα να την προστατεύει. 13 χρόνια δεν είναι και μικρή διαφορά.

Eleni V. Antoniadou είπε...

kentise pali o suspect..

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια