Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Έχω την αίσθηση πως στο στενό του περιβάλλον ισως να εχει επιβάλλει να τον αποκαλούν «Θόδωρο». Το Θοδωρής δεν του πάει με τίποτα. Για Teo δεν τον κόβω αλλά όπως και να τον αποκαλέσεις, όταν ακολουθεί το Πάγκαλος πάσα αρχή παυσάτω.

Ο οξύς νους, το politically incorrect στιλ του ( από την εμφάνιση μέχρι το υφος του ) το τέρας επιμόρφωσης, η αλαζονεία που λατρεύω και το εκρηκτικό του χαρακτήρα του με κάνει να τον παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

Μαύρη κηλίδα στην πορεία του, η ιστορία με τον Οτσαλάν. Ολοι στενοχωρηθήκαμε τότε αλλά για να λέμε και την black truth, είναι εύκολο από τον καναπέ σου να κάνεις μαγκιές. Όταν βρεθείς σε υψηλή θέση, όταν είσαι ζωσμένος από Αμερικανούς και Τούρκους και με δεδομένη την αδυναμία της Ελλάδας, λυγίζεις…

Τέλοσπαντων, συμπαθής ιστορική φιγούρα ο Οτσαλάν, αλλά ούτε αδερφός ούτε κολλητός μας ηταν ποτέ.

Θυμάμαι επίσης την επική του φράση για τους Γερμανούς: «Η Γερμανία είναι ενας γίγαντας με μυαλό μικρού παιδιού» και ας ζήτησε συγγνώμη μετά. Δεν με ενδιαφέρει. Αφου έπεσαν ολοι πάνω του, πάρτε και μια συγγνώμη για να μη με ζαλίζετε. Μόνο και μόνο ότι το ξεστόμισε μου αρκει.

Μου κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός πως κάποιες δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, εχουν γίνει σημαία στη χώρα της υποκρισίας και του να χαμε να λέγαμε. Λες και αν κάποιος λέει μερικές αλήθειες, πρέπει να τον σταυρώσουμε για να συνεχίσουμε να μιλάμε ξύλινα και υποκριτικά.

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

Μήπως είπε ψέματα; Μήπως οι απανταχού ψηφοφόροι δεν πίεζαν τους πολιτικούς για διορισμούς; Μήπως δεν έλεγαν «έχω πίσω μου 30 σταυρούς, βάλε το παιδί μου στο δημόσιο, μια καλή μετάθεση για το στρατό ή δάνειο από την εργατική εστία ή σβήσιμο κλήσης» ή ότιδήποτε άλλο;

Είχε άδικο όταν είπε πως ο πολιτικός δεν βγήκε στο δρόμο αλλά ο ψηφοφόρος έτρεχε στα πολιτικά γραφεία, τις συγκεντρώσεις ως κλακαδόρος και τους «αγώνες για τη δημοκρατία» για ιδίον όφελος;

Ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας δήλωνε ότι ακριβώς έβγαζε;

Ο μέσος δημόσιος υπάλληλος δεν πληρώνεται πολύ παραπάνω από αυτό που παράγει;

Ο μέσος έμπορος έκοψε σε ολες του τις συναλλαγές απόδειξη;

Θα συμφωνήσω εν μέρει με τον αντιπρόδρο της κυβέρνησης. Μαζί τα φάγαμε αλλά όχι ισομερώς. Ως ιδιωτικός υπάλληλος που είμαι δεν έφαγα μαζί με τον δημόσιο. Ο δημόσιος υπάλληλος δεν έφαγε οσα ο ελεύθερος επαγγελματίας. Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν έφαγε οσα ο μέσος πολιτικός. Είτε νόμιμα τύπου στη βουλή ψηφίζουμε ομόφωνα μερικά υπέροχα προνόμια, είτε όχι ακριβώς κρυστάλλινα…

ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Επειδή το είπε ο Πάγκαλος μας πείραξε; Ολοι αυτό δεν λέμε μεταξύ μας; Δηλαδή υπάρχει κάποιος – εκτος αυτών που ωφελούνται από αυτή την ελληνική παράνοια – που υποστηρίζει το αντίθετο; Αν εξαιρέσω οσους διορίστηκαν με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, οι υπόλοιποι πως μπήκαν στο δημόσιο; Αξιοκρατικά;

ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Οποιος πήγε στο στρατό και δεν είπε είτε από μέσα του είτε στους υπόλοιπους φίλους του περί άχρηστων δημοσιών υπαλληλων που στον ιδιωτικό τομέα δεν θα τους προσλάμβαναν ούτε για μυγοδολοφόνους και στο στρατό πουλάνε μούρη και εξουσία, είναι μέγιστος ψεύτης και υποκριτής.

Να εξαιρέσω τους λοκατζήδες και τους πιλότους; Πολύ ευχαρίστως. Να βάλω ολους οσους είναι στις ειδικές δυνάμεις  -  Τεθωρακισμένα, Αλεξιπτωτιστές; Καμία αντίρρηση.

Οι του πεζικού ΕΠΥ τι είναι δηλαδή; Ασε, τους θυμάμαι και άχρηστους τους ανέβαζα, κοινωνικά απόβλητα τους κατέβαζα. Μια φορά στα τεθωρακισμένα που υπηρέτησα και είδα έναν ΕΠΥ να φέρεται σε έναν νέο σαν σκουλήκι, μας άκουσαν μέχρι και το απέναντι στρατόπεδο. Το τι κοινωνικό απόβλητο που δεν έκανε ούτε για συλλογή σκόνης στη Σαχάρα τον ανέβαζα και το ότι τον πληρώνω με τους φόρους μου για να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την πατρίδα και όχι να βασανίζει τους εθελοντές. Πήγε να μου δημιουργήσει πρόβλημα αλλά για καλή μου τύχη ο διοικητής είδε τυχαία το σκηνικό και για για λόγους ομαδικής πειθαρχίας μου έδωσε μια μέρα κράτηση αλλά ουσιαστικά τον ακύρωσε και ο τύπος δεν ξαναμίλησε.

Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις των αξιωματικών αλλά πλην μερικών σωμάτων, μη μου πεις ότι ολοι οι στρατιωτικοί είναι δα και κομμάντος! Σκοποβολή κάναμε και οι στρατιώτες είχαμε καλύτερες επιδόσεις από τους περισσότερους μόνιμους!

Θεωρώ επίσης έξυπνη την ομιλία του στη Βούλη για τον προϋπολογισμό που αναφέρθηκε στη δημοκρατία, γιατί είναι τόση η απογοήτευση του κόσμου που δεν διστάζουμε να μιλάμε για τη χούντα και ειδικά οσοι δεν τη ζήσαμε, πιστεύουμε ότι όλα ηταν τέλεια τότε. Βέβαια κύριε Πάγκαλε η απογοήτευση του κόσμου οφείλεται στη δική σας ανεπάρκεια ως πολιτικός κόσμος….

Σε ότι αφορά την ιστορία που έβγαλε στη δημοσιότητα ο Ελευθερος τύπος ( μόνο ο ΕΤ και οι υπόλοιποι έκαναν αντιγραφή ) για τους χωριάτες Ελληνες επαναστάτες, επειδή ο Ελεύθερος Τύπος είναι συγκεκριμένου χρώματος διατηρώ τις επιφυλαξεις μου.

Ο Πάγκαλος είναι οξυδερκής, καυστικός και δεν χρησιμοποιεί την ξύλινη γλώσσα των υπολοίπων. Θα ήθελα βέβαια να μιλήσει ετσι όχι μόνο για το ΚΚΕ αλλά και για τους συναδέλφους του…

Αν μη τι άλλο πάντως με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, δεν πλήττεις ποτέ….
8 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου