Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ


Εχει τύχει λογω επικών ξενυχτιών για διάβασμα και γράψιμο να παρακολουθήσω 3 εκπομπές του. Μέχρι σήμερα μου ηταν συμπαθής.
Ο λόγος του είναι ότι πρέπει για τους ηλικιωμένους που ξυπνούν από τα άγρια χαράματα και δεν καταλαβαίνουν από διατυπώσεις με νομικίστικους όρους ή από διάφορα άρθρα και νομοθετήματα. Αναφέρεται στις οικονομικές διατάξεις που καίνε τους συνταξιούχους με απλές λέξεις.
Η θεατρικότητα του, το στιλ του, η πιθανώς  επιτηδευμένη ( δεν τον ξέρω τον άνθρωπο ) φιλικότητα που δείχνει από τον υπουργό μέχρι τον τυλιχτή σουβλακίων, καταλαβαίνω ότι σχεδόν παρέχει μια κοινωνική υπηρεσία.

Όταν εχεις ένα κράτος που μονίμως φοβάσαι τι θα σου ξημερώσει, ο Γιώργης λειτουργεί ως ένα αντίβαρο που δίνει το μικρόφωνο στον καθέναν και εκτονώνεται πιστεύοντας ότι ακούγεται η άποψη του.

Οι γέροι άνθρωποι θέλουν  λίγη στοργή και ο Αυτιάς είναι εκει να τους τη μοιράσει απλόχερα. Κατανοητός ο ρόλος του και πολλούς ανθρώπους μπορεί να τους ανακουφίζει. Ακούγεται ότι έχει βοηθήσει και απλούς πολίτες που δεν εχουν την πρόσβαση, οπότε μπράβο του για τον Ρομπιν Χουντ ρόλο του. Δεν είναι από τους δημοσιογράφους που με εμπνέουν αλλά στο δικό μας κοινωνικοπολιτικό σύστημα ο Αυτιάς επιτελεί για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, λειτούργημα.

Θυμάμαι πως τον είχε ρεζιλέψει ο Κανάκης ( εκει βγήκε πρώτα αν δεν κάνω λάθος ) όταν έκανε συνέντευξη με το …βίντεο του Ψωμιάδη, αλλά στη χώρα που η λήθη επικρατεί, του συγχωρούμε τα πάντα. Πιθανώς στο BBC ο Γιώργαρος να είχε πάει σπίτι του από αυτό το περιστατικό, αλλά τι ψάχνεις τώρα…

Εκει λοπόν που ενίοτε απολάμβανα την παράσταση που χαρίζει στην οικουμένη κάθε μέρα τα χαράματα, την Παρασκευή τα ξημερώματα, μου τα χάλασε. Εχασα πάσα ιδεα και τούδε εφεξής εκει που διασκέδαζα,  θα είμαι εξόχως επιφυλακτικός απέναντι του.

Επαιξε στην εκπομπή του 5 φορές, ναι, 5 φορές ( δεν νομίζω να εχει ξαναγίνει σε άλλη εκπομπη) δηλώσεις του Πάγκαλου που είπε ο ανθρωπος κάτι σχεδόν αυτονόητο. Ότι δεν είναι δυνατόν Δήμος που χρωστάει 2,5 δις να χρηματοδοτεί εκδρομές των ΚΑΠΗ στο εξωτερικό.

Ο Αυτιάς με τα κοριτσάκια που εχουν όνειρο τη μεγάλη δημοσιογραφία και προς το παρόν ξυπνάνε από τα μαύρα μεσάνυχτα για να κουβαλάνε ένα μικρόφωνο στα ΚΑΠΗ, στις λαϊκές και στους μαύρους δρόμους, έστησε σκοπιά σε μερικά ΚΑΠΗ και άρχισε τους Θούριους

Κατω τα χέρια από τα ΚΑΠΗ, όχι περικοπές στα περήφανα γηρατεία, είναι απαράδεκτο, θα κλείσουν τα ΚΑΠΗ, τρομοκρατούσε τα γεροντάκια όταν τους έλεγε από το στούντιο ότι θα καταργηθουν τα ΚΑΠΗ και δωστου η αθλια κυβέρνηση και φτου σου ρε μνημόνιο και λοιπά χαζοχαρούμενα.
Συνέχισε με επιπλέον εξυπνάδες ότι θα καταργηθεί η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία και απορώ πως δεν του απάντησε κανείς.

Ποιος είπε ρε γιγαντα Αυτια ότι θα καταργηθούν τα ΚΑΠΗ;

Ισα ισα που αυτό που λέγεται είναι να κοπούν οι δαπανηρές εκδρομές ( αρα και οι μίζεις από τους διοργανωτές και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία ) και να μοιραστούν τα χρήματα στους συνταξιούχους. Δηλαδή τι είναι καλύτερο; Η εκδρομή να κοστίζει για 100 άτομα 5 χιλιάρικα, να χρεώνεται 10 ή να μοιραστούν οι γέροντες από 5 κατοστάρικα στην τσέπη τους;

Ο Προβόπουλος που τον έκανες λες και ηταν ο Ξερξης που ήρθε να καταλάβει την  Ελλάδα, τι το τρομακτικό πια είπε;

Ότι δεν γίνεται να πέφτουν χοντρές μίζες ώστε η μεταφορά ενός μαθητή να κοστίζει 20 χιλιάρικα το χρόνο! Και μάλιστα κάθε χρόνο να αυξάνεται το κόστος! Ελεος, δεν το καταλαβαίνω, το ανω κάτω κουκουρούκου χωριουδάκι, πήγε πιο μακριά από το σχολείο και πληρώνουμε παραπάνω για να το φέρουμε να μάθει γράμματα και σπουδάματα; Πάρε αυτοκίνητο τότε στον μαθητή, πιο φτηνά θα σου έρθει!

Ή το να καταργηθούν οι τσάμπα βόλτες της κάθε ΠΑΣΚΕ και ΟΝΝΕΔ στη ΜυκονοΠαροΣαντορίνη είναι δα τόσο απάνθρωπο και έγκλημα κατά της νεολαίας;

Το άλλο το φοβερο που είπε αυτος ο προδότης του Εθνους, Προβόπουλος ηταν να μειώσουμε την κρατικη δαπάνη για την ΕΡΤ; Τοσο κακό είναι; Ολοι μας δεν το λέμε ότι πληρώνουμε το τεμπελχανείο των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της ΔΕΗ;
Μας πείραξε ότι το έγραψε ο Προβόπουλος;
Εγω πάντως για την ΕΡΤ, την πρόταση μου την έκανα εδώ:

Από πού και ως που να εχει ο κάθε Δημος το ραδιοφωνο του; Μπορεί να το συντηρήσει; Όχι! Απλήρωτοι είναι οι δημοσιογράφοι και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και προφανώς παραμένουν για το πουλ μουρ στο περιβάλλον τους. Αν κάτι δεν εχει έσοδα, ας κλείσει. Για αυτό για παράδειγμα δεν συμμερίζομαι τα κλάμματα για την Απογευματινή. Είναι κερδοφόρος η επιχείριση; Αν ναι, συγχαρητήρια και καλή συνέχεια. Αν όχι, δεν κατάλαβα, τι πρέπει να κάνει το κράτος, να τη χρηματοδοτήσει; Και το μέσο που μένει ανοιχτό από «ενισχύσεις» μπορεί να κάνει πραγματική και σοβαρή δημοσιογραφία; Κοροϊδευόμαστε;

Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι. Ολοι μας.
Για να μη φαληρίσουμε εντελώς τελείως και μισθοί θα περικοπούν στο δημόσιο και επιδόματα τύπου έγκαιρης πρόσελευσης και προπέλας θα κοπούν, και μιζαδόρικες δαπάνες πρέπει να τελειώνουν, και επιτροπές πρέπει να καταργηθούν... 

Άλλο που δεν θέλουν,  πετάγεται και ο Τσίπρας που θα χαιρόταν αν τα σύνορα μας έφταναν μέχρι τη Λαμία και ξεσπαθώνει για την κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης και οι άλλοι του ΚΚΕ που θα ήθελαν να γυρίσουμε στο 1920.

Αυτό που με λυπεί, είναι ότι οι Αυτιάδες, οι Τσίπρες και οι ΚΚΕδες χαμπάρι δεν εχουν πάρει σε τι σημείο βρίσκομαστε και διασκεδάζοντας σπέρνουν τρομοκρατία μόνο και μόνο για μερικά νούμερα. Ειτε τηλεθέασης, είτε ψηφοφόρων….




3 Λογομαχιες:

Δέσποινα είπε...

σωστά τα λες, υπερβολές και διαστρέβλωση της πραγματικότητας στο έπακρο, ό,τι συμφέρει τον καθένα τη δεδομένη στιγμή, αύριο μπορεί να λένε όλοι με την ίδια ζέση τα αντίθετα...

BUTTERFLY είπε...

Δεν ειδα την συγκεκριμενη εκπομπη, ουτε γνωριζω το θεμα με τα ΚΑΠΗ, τον Αυτια δεν τον παω μια, τον θεωρω γλοιωδη τυπο, λαϊκιστη μεχρι αηδιας και γενικα οτι για λιγη τηλεθεαση θα εκανε τα παντα!
Οσο για τα υπολοιπα που λες, συμφωνω σχεδον απολυτα!
Καλημερα και καλο μηνα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ .
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΛΗΘΙΝΗ.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια