Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ


Δεν είμαι οπαδός των εκπομπών του Χαρδαβέλλα. Κάτι λίγα που είχα δει, θεωρούσα ότι η θεματολογία του ηταν κάτι περίεργοι με λατρεία στις θεωρίες σκοτεινής συνωμοσίας.

Θυμάμαι το μακρινό 2004 όταν έδωσε βήμα έκφρασης σε κάτι γραφικούς. Με γενειάδες δυο μέτρα, με κάτι περίεργους αυτοπροσδιοριστικούς τίτλους «διεθυντής ερευνών αποξηραμένης κάμπιας», «πρόεδρος του συλλόγου ελλην τυρανοσαυρος με μάστερ στην ανατομία κώνωψ» μας έλεγαν ότι κατά τη διάρκεια την Ολυμπιάδας τα αρχαία πνεύματα θα αντιδρούσαν στην επορευματοποίηση των αγώνων και θα τους διέλυαν με σεισμούς, κακοκαιρίες, τυφώνες και κεραυνούς. Τιποτα δεν έγινε, ολοι μας θαύμασαν και δεν βγήκε ουτε ο Χαρδαβέλλας, ούτε καποιος από αυτούς να ζητήσει ένα συγγνώμη.

Έχω ακούσει καλά λόγια για την εκπομπή που είχε κάνει με θέμα τα Ιμια ( δεν την παρακολούθησα ) αλλά επειδή δεν είμαι της τηλεόρασης, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι «α, απόψε εχει τον Αθέατο κόσμο, να μην ξεχάσω να τον δω».

Χθες, στο πλαίσιο ενός τυχαίου ζάπινγκ έπεσα πάνω στην εκπομπή του και έμεινα άναυδος.

Το καλό να λέγεται.

Συγχαρητήρια κύριε Χαρδαβέλλα. Με αυτή την εκπομπή πραγματικά προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο. Respect…

Είχε καλέσει καθηγητές πανεπιστημίου, ( κανονικούς και όχι ουρακοτάγκους ) οι οποίοι παρουσίαζαν τις έρευνες τους σχετικά με τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Που εχουμε πετρέλαιο και που έχουμε φυσικό αέριο

Σου ρχεται να τηλεμεταφερθείς στο στούντιο και στη Βουλή  και να πλακώσεις στο ξύλο οποιον πολιτικό βρεις μπροστά σου. Τι επιστολές είχαν στείλει οι καθηγητές, τι δημοσιεύσεις, τι χάρτες με διαγράμματα παρουσίασαν, χαμπάρι οι έλληνες ( ; ) πολιτικοί.

Είχε και τον πρόεδρο του ΙΓΜΕ, μια ποντικόφατσα με φωνή αρουραίου που είχε το θράσσος, όταν ο καθηγητής γεωλογίας αν θυμάμαι καλά ( συγγνώμη δεν συγκράτησα τα ονόματα ) του έστειλε πληροφορίες για κοίτασμα φυσικού αερίου, αυτός πήγε και έκλεισε τις τρύπες στη γη με πίπες δικαιολογίες:

Δεν είχαμε αρμοδιότητα, δεν χρηματοδοτήσαμε έρευνα, δεν μπορέσαμε, φώναζαν και οι κάτοικοι, ε, τι να κάνουμε κλείσαμε την τρύπα για να μη βρωμάει φυσικό αέριο.

Να κάνεις έρευνα ρε καραγκιόζη και αν δεν είναι αρμοδιοτήτα σου, να κόψεις το λαιμό σου να γίνει! Τι θα έπρεπε να κάνει ο επιστήμονας, να φέρει γεωτρύπανο και να κατασκευάσει μόνος του μονάδα παραγωγής;

Παρουσιάστηκαν οι θαλάσσιες  ζώνες αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλλευσης που όλοι οι γείτονες μας εχουν οριοθετήσει πλην ημών. Γιατί θα μας κάνει ντα η Τουρκία. Και πάει στο διάολο, πες ότι έχουμε θέμα με το Αιγαίο. Εμεις όμως φοβόμαστε να κάνουμε στην Κρήτη! Στο Ιόνιο! Στην Πρέβεζα!
Οι Κύπριοι όμως είχαν  το σθένος και τις έκαναν και ανοίγουν μεγάλα deals με τα κοιτάσματα που εχουν στο υπέδαφός τους και με το Ισραήλ και με την Γαλλία.

Τον περασμένο Μάρτιο έλεγε ο υφυπουργός Μανιάτης ότι ηταν έτοιμος ο φορέας διαχείρισης υδρογονανθράκων – πετρέλαιο δηλαδή - ( κάτι σαν το «τους ακουμπάμε του αειμνήστου Δροσογιάννη ) και πέρασαν 10 μήνες και τώρα δηλώνει πως δεν θα γίνει και δεν κάνω δηλώσεις. Να ηταν άραγε ένα ταξιδάκι στην Αμερική που του έκοψε τα φτερά;

Όταν μιλάμε για κοιτάσματα φυσικού αερίου, η αξία που έχει μόνο το κοίτασμα της Κρήτης είναι στην καλύτερη 6 τρισεκατομμυρίων – ναι, σωστά διάβασες και για αυτό και το έγραψα ολόκληρο – και στη χειρότερη 3 τρισεκατομμυρίων. Αν βάλεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα μήπως αυτά τα ποσά φτάνουν και περισσεύουν όχι μόνο να ξεχρεώσουμε αλλά να γίνουμε υπερδύναμη;

Τα ενεργειακά αποθέματα της Ρωσίας, σε λίγα χρόνια,  δεν θα φτάνουν να καλύψουν ολη την Ευρώπη. Η λύση βρίσκεται στην Ελλάδα και μήπως τελικά μπήκαμε στο ΔΝΤ και στην πείνα για να μας τα πάρουν κοψοχρονιά;

Γιατί όταν η νορβηγική εταιρεία μελετών σε υποθαλλάσιο περιβάλλον,  ισως η μεγαλύτερη στον πλανήτη ( άκουσα το όνομα της, αμέσως το γκούγκλισα και ιδου: http://www.tgsnopec.com/ ) όταν μας πρότεινε να ερευνήσει ολη τη Δυτική Ελλάδα εμεις ως υπουργείο ανάπτυξης απαντήσαμε στην αρχη ότι δεν λάβαμε την επιστολή τους και όταν οι άνθρωποι επανήλθαν εδώ και δυο χρόνια την …εξετάζουμε;

Σημειωτέον πως η έρευνα θα γινόταν δωρεάν για το ελληνικό κράτος. Η Εταιρεία βγάζει λεφτά πουλώντας τα ευρύματα σε μεγάλες εταιρείες στον κόσμο ώστε να ξέρουν που να πάνε να επενδύσουν.

Η Μπιρμπίλη τώρα, μας λέει για τις ανεμογεννήτριες και οι αγρότες ονειρεύονται να σταματήσουν να πληρώνουν κάτι ψίχουλα σε αλβανούς και πακιστανούς στα χωράφια αλλά να το γυρίσουν στα ξεκούραστα φωτοβολταϊκα.

Δεν τα λέω εγω. Ότι θυμάμαι από χθες, μεταφέροντας τα λόγια των Ελλήνων επιστημόνων.

Αναφορά έγινε για τη μυστική διπλωματία Αθήνας και Αγκυρας με περίεργες συμφωνίες τύπου περιορίζουμε τις εντάσεις από τη μια ή πάρτε μια θεολογική σχολή στη Χάλκη αλλά δεν θα κάνετε καμια έρευνα στο Αιγαίο.

Είναι ένα θέμα ζωτικής σημασάις για το Εθνος μας και πρέπει να μας βάλει σε συναγερμό. Αν εκμεταλλεύθούμε τους πόρους μας σωθήκαμε. Βλέπεις τι γίνεται και πόσο κωλλυσιεργούν οι Βούλγαροι στο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Τώρα λέει θέλουν να ξαναγίνει η περιβαλλοντική μελέτη. Αυριο μπορεί να φυσάει και μεθαύριο να χιονίζει.  Αμερικανοί στη μέση;

Ο Χαρδαβέλλας είπε πως θα επανέλθει στο θέμα και στην επόμενη εκπομπή. Με ολες μας τις δυνάμεις πρέπει να ξυπνήσουμε την Πολιτεία από το λήθαργο ή να δώσουμε δύναμη στους ταγούς μας να υψώσουν το αναστημά τους. Αυτά στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί στη χειρότερη περίπτωση κύριε Παπανδρέου τότε είναι πρέπει να σας πάρουμε με τις πέτρες για να σηκωθείτε να φύγετε. Και εσεις και οι 300 στην Βουλή που μας φλομώνετε καθημερινά με τις βλακείες σας και αποθέσαμε τις ελπίδες μας μπας και ευαισθητοποιηθεί κανείς στον Χαρδαβέλλα  από το Alter.

Να θυμηθώ την προσεχή Τρίτη το βράδι, να δω τον Αθέατο Κόσμο…



3 Λογομαχιες:

BUTTERFLY είπε...

Εξαιρετικο! Κριμα που δεν το ειδα! Κατα καιρους εχει κανει πολυ καλες εκπομπες!
Καλησπερα!

Leviathan είπε...

kanei kai kales ekpobes fisika...bravo tou!!! kalo sou vradi!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν έχεις υπόψη σου ότι έχουν προηγηθεί καμιά 10ριά εκπομπές σχετικά με το θέμα. Στο λέω γιατί είναι σημαντικό να προσθέσει κανείς ότι παρατηρείται μία πολύ περίεργη Omerta σε επίπεδο Media. Και ίσως αυτό είναι το πιο ανησυχητικό. Μετά από τόσες εκπομπές, τόσες εξόφθαλμες αποκαλύψεις, τόση τηλεθέαση (πουλάει το θέμα) και δεν έχει βρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ να κάνει ούτε μία αναφορά!

Το συμπέρασμά μου είναι ίδιο με το δικό σου. Όσο κι αν ακούγεται ακραίο, είναι πιθανό η ιστορία με το ΔΝΤ να είναι δρομολογημένη ώστε να μας τα "φάνε" κοψοχρονιά.

Καθόλου εντύπωση δεν θα μου κάνει αν ακούσουμε τίποτε συνταρακτικό από το Wikileaks!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια