Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – THE FINAL


Θα μου επιτρέψεις;
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Θα μου επιτρέψεις ε;
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Δεν αντέχω άλλο
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ΕΦΥΓΕ Η ΝΙΚΗΤΑΣ
ΕΦΥΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
.
.
.
.
.
.
.
.
Ουφ!Αν πρέπει να βάλω μια λέξη που ταίριαζε στη Ν.Δ. μετά τις εκλογές, η καλύτερη μου φαίνεται η λέξη «έμπλαστρο».

Το φαγε το έμπλαστρο η Ν.Δ. και καλή μας συνέχεια.

Το 8-5 είναι βαρύ σκορ ειδικά για την περίσταση που ζούμε. Με μια κυβέρνηση που βγήκε με το «λεφτά υπάρχουν» και πήγε στο μνημόνιο που δεν μας το είχε πει ακριβώς πριν τις εκλογές. Τα πράγματα ζόρισαν και η ΝΔ αν ειχε μια σοβαρή παρουσία μετα την εσωτερική εκκαθάριση και την εκλογή Σαμαρά θα έπρεπε  να είχε πάρει τουλάχιστον 7 περιφέρειες. Ο Σαμαράς είναι προφανές ότι δεν έπεισε κανέναν και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για αυτόν καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει τον Καρατζαφέρη να του τα χώνει και την Ντόρα να του παίρνει ένα μικρό αλλά διακριτό κομμάτι των ψηφοφόρων του. Ετσι όπως κυβέρνησε η ΝΔ όταν πήρε την ευκαιρία της, ας διαλυθούν, δεν με νοιάζει. Η eurostat ανακοίνωσε τα οριστικά στατιστικά για την Ελλάδα και μια χαρά μας έσκισε ο επανιδρυτής Καραμανλής. Από 12 δις ευρω το 2006, τα γαλάζια παλικάρια το πήγαν στα 36 δις το 2009 !!!

Σήμερα το πρωι, είδα στον Καμπουράκη τον συμπαθή και σοβαρό κατά τα άλλα Δένδια να λέει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ζητάει συναίνεση όταν κάνει εξεταστικές επιτροπές.
Σώπα ρε γίγαντα, να τα θάψουμε και να τα κουκουλώσουμε ε;
Δηλαδή να πούμε δεν πειράζει, καλοφάγωτα, και επειδή διάγουμε δύσκολους καιρούς, ότι φάγαμε φάγαμε, χαλάλι. Η καταπληκτική λογική που βάζει φτερά στον ελέφαντα.

Το ΚΚΕ από την άλλη, πήγε να οικειοποιηθεί την αποχή. Πως προέκυψε το υπέροχο συμπέρασμα ότι οποιος δεν πήγε να ψηφίσει, στηρίζει την Παπαρήγα;

Μας χαιρέτησε ο Νικήτας που φώναξε και τον Ηλία να κάνουν τρέλες στο δημαρχείο. Επιτέλους.
Αυτός που πήγε να τσιμεντώσει 2 πάρκα στα Πατήσια και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές γκρέμισε ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας. Αργα το θυμήθηκες.

Η εκλογή Καμίνη εχει για μένα έναν σπουδαίο συμβολισμό. Ψηφίστηκε ενας άνθρωπος που δεν εχει καμία σχέση με τα κόμματα, δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και μακαρί η εκλογή του να αποτελέσει οδηγό και για τις βουλευτικές εκλογές. Κατέβασα στο iphone, app στο οποιο μπορείς να στείλεις στον Δήμαρχο μια φωτογραφία με ένα πρόβλημα στην πόλη, να γράψεις ένα σχόλιο, να καταθέσεις μια πρόταση και να δηλώσεις εθελοντής. Και τίποτα να μη γίνει, είναι κάτι πρωτοποριακό. Η εφαρμογή λέγεται gkaminis και είναι δωρεάν.

Ο Κικίλιας στις  επόμενες εκλογές ισως καταφέρει να κάνει τους δρόμους του κρασιού στην Αθήνα όπως έλεγε σε συνέντευξη του στο mega. Ελπίζω ο Σγουρός να είναι το ιδιο καλός νοικοκύρης όπως ήταν και στη Νομαρχία.

Παραδέχομαι τον Μιχαλολιάκο – του Πειραιά. Ηταν ο μόνος που παραιτήθηκε από τη βο(υ)λευτική καρέκλα και κατέβηκε να διεκδικήσει τον δήμο. Μάγκας. Τον Μίχα προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα να τον συμπαθήσω. Δεν με νοιάζει τι έγινε με τον Φασούλα, ούτε και αυτός μάγεψε με τη θητεία του αλλά ο λόγος του Μίχα παρα είναι ξύλινος για την αισθητική μου.

Με τον Παναγιώτη της καρδιάς μας, αποδεικνύεται συνεχώς ότι στους βόρειους κατοίκους της χώρας μας, αρέσει το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός.
Χάρηκα με τον Μπουτάρη. Να δούμε και κάτι άλλο ρε αδερφέ. Αν το σκεφτείς (με λίγη φαντασία ) ακόμα και το στιλ των μαλλιών του Γκιουλέκα με τον Παπαγεωργόπουλο, μοιάζουν επικίνδυνα. Ο Γκιουλέκας δε, γίνεται αστείος με το να ζητά εκ νέου καταμέτρηση των ψήφων. Να ηταν 50, το καταλαβαίνω. Αλλά ρε αδερφέ λες να έγιναν 419 λάθη;

Δεν εχω κανένα πρόβλημα με τον Ιεράρχη που θέλει να πει την άποψη του. Στο κάτω κάτω της γραφής οι πολιτικοί μας καλύτεροι είναι; Ο Ανθιμος καθημερινά μοιράζει 1000 και βάλε συσσίτια σε άπορους. Ο πολιτικός κλέβει και δεν τιμωρείται. Ο μητροπολίτης όμως υπάγεται στον αρχιεπίσκοπο. Καλό είναι να ακολουθεί το παράδειγμα του…


Ο λαος ψηφίζει σοφά λένε.


Δεν είμαι σίγουρος. Από τη μια η αποχή με την οποία δεν συμφωνών, αλλά δέχομαι ότι μπορεί να  ηταν μια έξυπνη στάση διαμαρτυρίας. Το ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκε και δεν έπεισαν κανέναν οι αντιμνημονιακές κορώνες ολων των υπολοίπων. Από την άλλη όμως είναι έντονη η δυσαρέσκεια για τους πολιτικούς και το ΠΑΣΟΚ τελεί υπο επιτήρηση. 

Πως όμως εξηγείς ότι πρώτος δημοτικός σύμβουλος ψηφίστηκε ο Ψινάκηςς;
Πως σου φαίνεται ότι δήμαρχος βγήκε ο περίφημος Πάχτας;
Ποιο είναι ακριβώς το προσόν του Γκλέτσου που επίσης εξελέγη;

Τέλειωσε και αυτό το πάρτι, ο Παπανδρέου πρέπει να συνεχίσει τις αλλαγές, πρέπει να πιάσει και μερικούς κλέφτες να πάρει ο κόσμος κουράγιο και ο Καλλικράτης να δυναμώσει, να οργανωθεί ώστε να αποκτήσουμε μια σοβαρή τοπική αυτοδιοίκηση…

υγ. Την ιστορία δεν την επιρεάζει/καθορίζει/διαμορφώνει αυτός που απέχει, αλλα αυτός που συμμετέχει...12 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου