Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ part 2


Κάτι με έπιασε αυτόν τον καιρό και συνέχισα τις αλλαγές στο μπλογκ.
Ένα δεύτερο μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ σε έναν άλλον γκουρού του μπλόγκιν που μπορείς να τον διαβάζεις εδώ: http://nikos63.blogspot.com/

Η πλάκα είναι πως και αυτές και οι προηγούμενες αλλαγές είχαν μια αφορμή που ποτέ δεν βρήκε λύση. Ούτε με τον Νικόλα ούτε με τον johnpatra.
Βλέπω σε πολλά blogs που εχουν ένα  μπινελίκι που δείχνει φωτογραφίες πιθανώς από ένα web album ενός χρήστη. Επειδη στο picasa εχω πολλά αλμπουμς, έλεγα μήπως υπήρχε ένα widget ( όταν αρχίζω και μαθαίνω τα ξενικά πολύ μου αρέσω ) που να δείχνει random φωτογραφίες από όλα τα άλμπουμ και όχι μόνο από ένα ώστε κάθε λίγο και λιγάκι αν ήθελα ποικιλία, να έπρεπε να το αλλάζω σε άλλο άλμπουμ. Είπαμε να κάνουμε τη ζωη μας πιο εύκολη, όχι να είμαστε ένα με το καλώδιο!

Η απορία θα μου μείνει αιώνια αλλά το παρόν επέφερε ένα δεύτερο και μάλλον οριστικό κύμα αλλαγών ( ας όψεται το ψάξε ψάξε ) με στόχο την αλληλεπίδραση αναγνώστη και συγγραφέα. ( ψωνάρα! )

·         Εβγαλα το pop up και το κείμενο με τα «αντιγράψτε ότι θέλετε» κλπ  το μετέφερα κάτω δεξιά ως κείμενο. Από τη μια είναι σπαστικό να μπαίνεις σε μια σελίδα και να αναδύεται παραθυράκι και από την άλλη πολλοι εχουν ρυθμίσει τους browsers ώστε να τα κόβουν. Ωραιο στην αρχή, ενοχλητικό στη συνέχεια.
·         Μίκρυνα  την αρχική εικόνα για να μην είναι τεράστια.

·         Ανέβασα πιο ψηλά την αναζήτηση γιατι όλοι εκει μάθαμε να την βρίσκουμε

·         Κάτω κάτω βλέπεις μια toolbar – μπάρα με διάφορα καλούδια, χρήσιμα για κάποιους, άχρηστα για κάποιους άλλους. Πάντως αν σε ενοχλεί, τέρμα δεξιά υπάρχουν βελάκια. Τα πατάς και μαζεύεται.

·         Στα κείμενα προσέθεσα και τις «αυτόματες προτάσεις» ώστε αν σου άρεσε κάποιο, να διαβάσεις και κάτι άλλο παρεμφερές. Το παρεμφερές μάλλον θα βγαίνει από τις κατηγορίες, δεν εχω ιδεα.

·         Το share κουμπάκι στη δεξιά στήλη, να σου πω την αλήθεια οπου το βλέπω δεν το εχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Τέλοσπαντων, αν θέλεις ντε και καλά να στείλεις, μοιραστείς κάπου ένα ποστ μου, αντι να κάνεις 10 κλιξ, το κάνεις με ένα.

·         Μπήκα και στο feedburner. Τα μισά και βάλε δεν τα πολυκατάλαβα αλλά και να σου ξαποστέλνονται τα ποστς μου μέσω mail εχεις πια τη δυνατότητα, και ότι γράφω τοιχοκολλείται και στο twitter και τέλος, για οσους έχουν χρόνο στη διάθεση τους, τέρμα δεξιά εχω μια περίληψη των τελευταίων 15 κειμένων μου ώστε αν βαριέσαι να κάνεις σκρολ, μπορείς να πάρεις μια ιδεα από αυτή τη στήλη με τις πρώτες 20 λέξεις έκαστου κειμένου.

Τέλος, το μόνο που θα προσθέσω σε λίγες μέρες θα είναι τα του ραδιοφώνου γιατί επανέρχομαι στον αέρα! Αυτά προσεχώς!

Πως σου φαίνονται;
Καλύτερα ή χειρότερα από πριν;



5 Λογομαχιες:

Giannis είπε...

petagontai pop-ups

epishs h mpara katw den 3erw an eiani leitourgikh!

moiazei teleiws 3enh me to olo concept tou blog sou...

nomizw!!!

Suspect είπε...

pop up ?
με τι περιεχομενο;

Για τη μπαρα κατω, εχει τα βελακια τερμα δεξια, μπορεις να τη "μαζεψεις" να μη φαινεται.

Σε ευχαριστω για την αποψη σου φιλε Γιαννη.

Leviathan είπε...

emena marese i bara ameeeee! kales oi allages! kalispera! :)

Suspect είπε...

γκρασιας σενιορ!

tzonakos είπε...

Καλύτερα ειναι απο οτι πριν.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια