Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΗΦΑΝΕ ΑΓΡΟΤΗ


Μια χαρά!
Υπέροχα!

Τι ωραία που ηταν τόσα χρόνια.

Έβρεχε; Επιδότηση!
Χιόνιζε; Επιδότηση!
Ηλιος; Επιδότηση!
Αέρας; Επιδότηση!
Επαιρνε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο; Επιδότηση!
Επαιρνε ο Παναθηναϊκος το πρωτάθλημα στο μπάσκετ; Επιδότηση!

Αν κάναμε πως καθυστερούσαμε λίγο, τα τρακτέρ εξω, τσαμπουκάς, μαγκιές,  είχαμε και τους ψευτοαριστερούς προς υποστήριξη, που αν η σημαία με την ημισέληνο κυμάτιζε στην Ακρόπολη, αυτοί θα πανηγυρίζουν.

Τι και αν έλεγαν οι Ευρωπαίοι, «αλλάξτε τις καλλιέργεις σε κάτι πλεον αποδοτικό καθώς ολος ο πλανήτης αγοράζει συνθετικό βαμβάκι που είναι πιο φτηνό από το φυσικό». Ελα μωρέ τώρα που να ξέρουν οι κουτόφραγκοι ναούμ…

Μετά ηρθαν οι Αλβανοί και λοιποί ανατολίτες και περνάμε ζωη χαρισάμενη. 100 ευρώ η επιδότηση, πάρε Αλβανέ εσυ τα 5 και τα υπόλοιπα τα κάνω Μερσεντές, καζίνο, σκυλάδικα, στριπτιζάδικα και εξοχικά στις παραλίες.
Ο αγρότης.

Φοιτητές είμασταν και θυμόμαστε πολύ καλά ότι οι γόνοι αγροτών είχαν και το δικό τους αυτοκίνητο και ιδιόκτητο σπίτι και τα ταξίδια και τις χλιδές τους. Οι άλλοι παρακάλαγαν για μια θέση στη φοιτητική εστία.

Εχουμε και τον ΟΓΑ να παίρνουμε σύνταξη, άσχετα αν τη δικαιούμαστε ή όχι και μια χαρά περνάμε. Κάναμε και τους συνεταιρισμούς αλλά τα φάγαμε τα παλιάμπελα, τουλάχιστον είχαν καλές επιδοτήσεις…


Και οποιος κουνηθεί, τα τρακτερ στο δρόμο, οι καουμπόϋδες της Εθνικής οδού.
Αρχίζουμε τα τσιτάτα περί μαχόμενης αγροτιάς, το κιλελέρ και τη μάνα Γη.

Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να ημουν στη θέση της υπουργού.
Η αλήθεια είναι πως το κλείσιμο της Εθνικής οδού είναι ποινικό αδίκημα.
Τι θα κάνεις;
Θα βγάλεις εξω τα τανκς να ανοίξεις το δρόμο;
Θα γίνει εμφύλιος και τότε είναι που θα αρχίσουν αυτοί που δεν θέλουν την ανάπτυξη της Ελλάδας, να φωνάζουν για χούντες.

Να ρωτήσω κάτι...
Εστω γονέας που πρέπει να παει το παιδάκι του για ένα κρίσιμο περιστατικό στο νοσοκομείο. Καθυστερεί με το μπλόκο και το παιδάκι του πεθαίνει.
Αν τρελαθεί, πάρει το καλάσνικοβ και θερίσει 5-6 εκβιαστές με τα τρακτέρ, ποιος θα είναι ο πραγματικός δολοφόνος;

Αναφέρομαι επίσης στη διαχείριση υδάτινων πόρων που η περήφανη αγροτιά μας κατασπαταλά καθώς ο θεσσαλικός κάμπος είναι το πλεον υδροβόρο μέρος της Ελλάδας γιατί δεν βάζουμε ένα σύστημα εξοικονόμησης υδάτων και προτιμούμε να πλημμυρίσουμε τα χωράφια. Διάβαζα τις προάλλες μια μελέτη του πανεπιστημίου που έγραφε πως το νερό στην Ελλάδα καταναλώνεται από την Αττική ( λογικό αφου μαζευτήκαμε τόσοι πολλοί ) και από τους αγρότες στη Θεσσαλία που ουδέποτε ασχολήθηκαν με το να βάλουν συστήματα ποτίσματος ώστε να μην το πετάνε.

Ωραία κοροϊδεύαμε τόσα χρόνια, καλά περνάγαμε και ακόμα καλύτερα τρώγαμε.

Τώρα πια πιάσαμε πάτο. Ότι φάγατε, φάγατε. Αν τα είχατε επενδύσει σοβαρά και όχι σε πολιτιστικά κέντρα διασκέδασης τώρα όχι μόνο δεν θα είχατε κανένα πρόβλημα αλλά θα σας έφταναν και θα σας περίσσευαν.

Φωνάζετε για τους μεσάζοντες αλλά εσεις οι ιδιοι φουντάρατε τους συνεταιρισμούς.

Μακάρι να μην πάρετε ουτε σεντ.
Οι μόνοι που πραγματικά θα λυπηθούν θα είναι οι στριπτιζούδες και τα σκυλάδικα.

Τι ωραίο χόμπι.
Να κλείνεις την Εθνική Οδο με τρακτέρ που αγόρασες από Εθνικούς πόρους….3 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου