Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ…


Λέγαμε σε παρέα μεταξύ ουίσκι και ξηροκαρπίων πολλά και διάφορα. Σχολιάσαμε και το θέμα των λαθρομεταναστών. Στην παρέα ηταν και ενας τύπος που δεν τον ήξερα και αυτοπαρουσιάστηκε ως δικηγόρος.

Αυτός λοιπόν φρόντισε να μας προσγειώσει:

Ξεχάστε ότι θα φύγουν ποτέ οι λαθρομετανάστες ή πως θα σταματήσουν να έρχονται ή πως θα μπει μια τάξη. Είναι πολλά τα λεφτά…

ΔΗΛΑΔΗ;

Τον ρωτήσαμε ολοι με περιέργεια.

Οι λαθρομετανάστες δεν είναι μια κατά λάθος ιστορία, ξεκίνησε να μας εξηγεί.
Όπου και αν βρεθούν στην Ελλάδα, συρρέουν στην Αθήνα. Εκει τους αναλαμβάνουν «μάνατζερς» οι οποίοι εχουν τον δικό τους δικηγόρο. Ο δικηγόρος για κάθε πράξη λαμβάνει 300 ευρώ το κεφάλι. Προκαταβολικά βέβαια, γιατί αν εμπιστευθείς λαθρομετανάστη είναι σαν να αφήνεις το πορτοφόλι σου στο δρόμο και να γυρίσεις μετά από μισή ωρα ελπίζοντας ότι θα το βρεις στη θέση του.

Παίρνει το κάτιτις ο μάνατζερ, αντίστοιχα ο δικηγόρος και αρχίζει το ματς.
Αίτηση για πολιτικό άσυλο. Περνάαααααααααααει ο χρόνος, απορρίπτεται. Αίτηση για παραμονή στη χώρα μας με μια χ διακαιολογία. Αναβολή στην αναβολή, άλλη αίτηση για λόγους υγείας ας πούμε. Οι αναρίθμητοι ελληνικοί νόμοι δίνουν πολλά πατήματα. Τα δικαστήρια φρακάρουν από τις συνεχείς άχρηστες αιτήσεις με αποτέλεσμα και ο λαθρομετανάστης να παραμένει στη χώρα μας και γύρω γύρω να τσιμπολογούν διάφοροι.

Δεν τον ξέρω τον κύριο που μας τα είπε, δεν τον ξαναείδα ποτέ.
Είναι όμως μια εξήγηση….




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια