Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ


Καιρό είχα να λάβω γράμμα και πριν από λίγες μέρες έλαβα πέντε μαζεμένα! Παρουσιάζω σήμερα το πρώτο με την απάντηση μου και προσεχώς τα επόμενα


Suspect γεια σου.

Με λένε Αφροδίτη. Είμαι 20 χρονών, φοιτήτρια και θέλω τη γνώμη σου για ένα ερωτικό θέμα. Γνώρισα από το facebook έναν 30αρη. Βγήκαμε, μου άρεσε και το κάναμε. Ξαναβγήκαμε και πάλι περάσαμε υπέροχα. Τον είδα αρκετά διστακτικό όταν του  είπα ότι θέλω να κάνω σχέση μαζί του. Μου φέρεται άψογα και βλέπω ότι συζητάμε συνέχεια για διάφορα θέματα που δεν μπορώ να μιλήσω με άτομα της ηλικίας μου. Ο ίδιος αρνείται και δεν θέλει σχέση μαζί μου αλλά μου λέει πως μπορούμε όποτε βρισκόμαστε να περνάμε καλά γιατί λέει πως δεν θα περπατήσει αυτό. Οι φίλες μου λένε να επιμείνω για να τα φτιάξουμε. Η μάνα μου με την οποία εχω μια καταπληκτική σχέση και τα συζητάμε όλα μου λέει να κόψω επαφές. Τι να κάνω;  Τον θέλω αλλά με ξενερώνει γιατί δεν θέλει σχέση!

= = =
Και η απάντηση μου:
= = =

Αγαπητή Αφροδίτη,

Αν πρέπει να κρατήσω το πιο σημαντικό κομμάτι από αυτά που μου γράφεις είναι η σχέση με τη μητέρα σου. Μην τη χάσεις ποτέ, άσχετα αν με αυτά που σου λέει διαφωνείς ή σου τη σπάνε. Καλή η ανεξαρτησία αλλά μια γνώμη από τους γονείς μας και η ενημέρωση τους δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Εφόσον δε, μπορείς να συζητήσεις με τη μαμα σου, ( γιατί υπάρχουν άλλοι γονείς που η συζήτηση αρχίζει με τη διαταγή και τελειώνει με την απαγόρευση ) είσαι πολύ τυχερή οπότε μην πετάξεις την καλη σου τυχη στα σκουπίδια.

Στο θέμα σου:

Δεν θέλω κορίτσι μου να σου γράψω αυτά που λένε τα περιοδικά και τα χαζοχαρούμενα τύπου «ζήσε το παραμύθι», «ο έρωτας δεν κοιτάει χρόνια» «μπορεί να είναι ο άνθρωπός σου». Αν μιλάγαμε για μια διαφορά 10 ετών αλλά η γυναίκα να εχει πατήσει τα 27, το καταλαβαίνω και δεν το βρίσκω εξαρχής αρνητικό. Η γυναίκα αυτή θα εχει ζήσει σχέσεις, θα εχει μπει στον επαγγελματικό στίβο, θα εχει τελειώσει με τα φοιτητικά και θα μπορεί με ωριμότητα να κάνει τη σωστή επιλογή. Στην ηλικία σου όμως αυτό δεν γίνεται.

Ενας 30αρης για να συνάψει σχέση με μια 20χρονη όπως εσύ, θα το κάνει:
Α) για να τονώσει τον εγωισμό του ότι περνάει η μπογιά του
Β) για να επιβάλλεται στη σχέση και φέρει το κορίτσι στα μέτρα του
Γ) για τους χυμούς της 20χρονης και την ενέργεια της.

Είμαι σίγουρος πως στις συζητήσεις σας εσυ ρωτάς και αυτός απαντάει. Ανεβαίνει στον θρόνο της εμπειρίας και μοιράζει διδασκαλία. Αυτό μπορεί να είναι σχέση αλλα δεν είναι ισορροπία.

Μια 20χρονη θέλει τον 30αρη γιατί:
Α) θα την κυκλοφορήσει σε μέρη που δεν μπορούν ή δεν ξέρουν οι συνομίληκοι
Β) δεν θα εχει κατά νου το οικονομικό «δεν μου έδωσε λεφτά σήμερα ο πατέρας μου, δεν βλέπουμε dvd καλύτερα;»
Γ) θα «μεγαλώσει» στον κύκλο της ( τύπου τι να πω μαζί σας) αφήνοντας πίσω της το κορίτσι και νοιώθοντας ολοκληρωμένη γυναίκα
Δ) θα γευθεί το σεξ με κάποιον έμπειρο και θα δει παραστάσεις που τη θέση του οδηγού θα εχει ενας περπατημένος.

Μπορεί τώρα που διαβάζεις αυτά να σου φαίνονται παράλογα αλλά θα καταλάβεις Αφροδίτη…

Ο κύριος λόγος που μια τέτοια σχέση δεν παει πουθενά είναι ότι

Είστε από άλλο κόσμο

Ο 30αρης δουλεύει. Εσυ είσαι φοιτήτρια. Δεν μπορείτε να κάνετε την ιδια κοινωνική ζωη. Εσυ θέλεις να βγαίνεις κάθε μέρα. Ο άλλος δεν μπορεί γιατί εχει πρωινό ξύπνημα. Οι φίλοι σου θα τον ξενερώνουν καθώς τα θέματα συζήτησης του θα του φαίνονται είτε βλακώδη είτε ακαταλαβίστικα. Εσυ με τους φίλους του θα πλήξεις. Τι να πεις; Κάποια στιγμή θα τελειώσουν οι απορίες που ο έμπειρος απαντά και θα μπει στη σχέση το μοιράζεσθαι. Τι να μοιραστεί μαζί σου; Επαγγελματικά θέματα; Τι να του πεις; Για τον καθηγητή που βαθμολογεί τα γραπτά ανάλογα με το που φυσά ο ανεμιστήρας ή για το πάρτι της σχολής;

Αναπόφευκτα έρχονται οι συγκρούσεις. Να βγούμε σήμερα, όχι βαριέμαι, με την παρέα μου, πάλι με αυτούς; τι να πω με τα παιδάκια του playstation, με φυλακίζεις, με πρήζεις, με ζηλεύεις, ακόμα δεν βγήκες στη ζωη κάνεις την έξυπνη και η σχέση γίνεται τόσο όμορφη οσο και το πρώτο ταξίδι του Τιτανικού.

Πιστεύω ότι ο τύπος είναι εντάξει απέναντι σου γιατί θα μπορούσε να σου πουλήσει έρωτα να σε γευθεί για μερικούς μήνες και μετά αντιο. Δεν παίζει μαζί σου και σου λέει πως η σχέση δεν είναι εφικτή. Δεν υπάρχει 30αρης που να μη σκέφτεται την προοπτική ( ακόμα και οι, και καλά, ζω το παρόν ) οπότε δεν θέλει να σε πληγώσει.

Οσο για σένα; Αν θέλεις να ζήσεις μερικές εμπειρίες, μπορείς να βγαίνεις μαζί του αλλά μην κολλήσεις. Η γνώμη μου πάντως είναι ότι δεν υπάρχει λόγος ουτε ο μεγάλος να κάνει το πιτσιρίκι ουτε ο μικρός να βιάζεται να μεγαλώσει γιατί στερείται την ομαλή διαδικασία. Αν μείνεις χρόνια με τον 30αρη, γυρίσεις και μπεις στο κλουβί, μετά όλα θα σου φαίνονται κενά.

Οι σχέσεις που εχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κρατήσουν και να αναπτυχθούν, είναι αυτές που τα μέλη που τις απαρτίζουν εχουν κοινό περιβάλλον. Εννοώ να είναι στην ιδια πόλη, να εργάζονται, να μην εχουν τραγικές οικονομικες αποκλίσεις, να εχουν παραπλήσιες αντιλήψεις. Τα υπόλοιπα είναι πειράματα που αργα ή γρήγορα καταλήγουν όπως και στο εργαστήριο.
Φτου και από την αρχη και πάμε στο επόμενο πείραμα.




4 Λογομαχιες:

Δέσποινα είπε...

σωστά ξηγήθηκες!να δούμε πώς θα ξηγηθεί η Αφροδίτη τώρα.

KitsosMitsos είπε...

Μιλάμε για ολόκληρη ανάλυση, όχι αστεία!
Καλημέρα

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μ' αρέσουν οι συμβουλές σου... Σε τι περιοδικό εργάζεσαι; (στη "Γυναίκα" ή στην "Κατερίνα";)

Ανώνυμος είπε...

Μην τους τα λες αυτά τώρα που πλησιάζουμε τα 30 σιγά σιγά :-)))

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια