Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ


Αυτό που βλεπω με τις συνεχεις εγκληματικες ενεργειες στην Ελλαδα είναι ότι οι πολιτικοι ταγοι μας οδηγουν σε άλλη μια αμερικανια. Στην αυτοδικια.

Θα καταληξουμε στο τελος να εκτοξευσουμε τα κερδη των οπλοπωλειων ( και αν δεν μας δωσουν, δεν πειραζει, αφθονα τα καλαζνικοβ στην αγορα ) ώστε να αυτοπροστατευθουμε.

Εγκληματικοτητα υπαρχει από καταβολης της ανθρωποτητας και δεν είναι κατι καινουριο. Η ασυδοσια όμως είναι καινουριο φρουτο για την πραγματικοτητα μας και μετα την εκπληξη ακολουθει η αντιδραση και η αμυνα.

Λυπαμαι αν θα φανει κυνικο αλλα ισως η μονη ελπιδα των πολλων θα είναι να χτυπηθει καποιος από τους λιγους. Ώστε οι εχοντες την εξουσια να τρομαξουν και παρουν μετρα ώστε να προστατευθουν και οι υπολοιποι.

Δεν είναι δυνατον να εχουμε 50.000 αστυνομικους, να εχουμε τη μεγαλυτερη αναλογια αστυνομικου ανα κατοικο στην Ευρωπη ( νομιζω εμεις και οι Γερμανοι ειμαστε οι πρωτοι ) και να εχουν αφενος τοσο ισχνη παρουσια στον δρομο ( γιατι συνηθως εκει γινονται τα εγκληματα και όχι στα γραφεια ) αφετερου τοσο υποτονικη συμπεριφορα τυπου «μην εμπλακειτε».

Αν δηλαδη ο καταστηματαρχης βουτηξει ένα καλαζνικοβ και αρχισει να θεριζει για να προστατευσει την περιουσια του και τον μοχθο του από τους Οστρογοτθους, ποιος θα ακριβως είναι ο φονιας;

Ο καταστηματαρχης;
Ο βανδαλος;
Το κρατος;

Αν υπαρχει πραγματικη βουληση να περιοριστει η εξαρση της εγκληματικοτητας και της βιας, δεν χρειαζονται ουτε καινουριοι φορεις, ( δεν καταλαβα, για να δημιουργησουμε νεες θεσεις δημοσιοων υπαλληλων; ) ουτε καινουριοι νομοι.

Πεζες περιπολιες παντου, να αποσυρθουν οι υπεραριθμοι σε διαφορες προσωπικες φρουρες ή από γραφεια και φυσικα να πιανονται οσοι την εχουν δει επαναστατες στα παρκαρισμενα αυτοκινητα.

Δεν μπορω να καταλαβω τους κυβερνωντες.
Τους αρεσει αυτή η κατασταση; Δεν θελουν να επανεκλεγουν; Γουσταρουν να συνδεεται το ονομα τους με αυτή την καταντια; Ολοι τους εχουν παρει λεξοτανιλ και εχουν πεσει σε ληθαργο;

Από την άλλη βεβαια, ας τα λουστουμε.
Αν χτυπαει η αστυνομια είναι φασιστικη.
Αν δεν χτυπαει η αστυνομια είναι κοτες.

Οι δημοσιογραφοι που εκαναν τους φιλελευθερους και την εβριζαν, τωρα τη γλειφουν για να μην φανε μολοτοβ στο κεφαλι.



1 Λογομαχιες:

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Συμφωνώ Υποπτε
Αλλά πάνω απο όλα αν θέλουμε να δώσουμε πραγματική εξουσία διαφύλαξής ΜΑΣ στην Αστυνομία π΄ρπει να ξεσκονίζονται όσοι μπαινουν εκεί και να τους βγάινει ο κώλος στην εκπαίδευση.(σήμερα το να πάει κάποιος στην Αστυνομία έχει καταντήσει δημοσιουπαλληλικό βόλεμα) Να είναι πραγματικοί προστάτες της έννομης τάξης και να έχουν κρίση ανα πάσα στιγμή πότε και ποιόυς θα χτυπήσουθν και με τι όπλα και σε ποιά δεδομένη στιγμή. Αυτό προυποθέτει κρίση γρήγορη της στιγμής και ευφυία αυτών που δίνουν τις εντολές.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια