Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Οποτε η επικαιροτητα φερνει ως θεμα συζητησης την Ολυμπιακη αεροπορια δεν μπορω να συγκρατησω τον εαυτο μου από τα χαχανα και τον καγχασμο που μου προκυπτει σχεδον αυτοματα.

Η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο, το ψεμμα και η απατη παιζουν ένα υπεροχο πινγκ πονγκ για να περνα η ωρα.
Ετσι όπως εχει καταντησει το θεμα για το μονο που λυπαμαι είναι η απωλεια του ονοματος «Ολυμπιακη». Μπορει να μην ειμαι Ολυμπιακος, αλλα η Ολυμπιακη Αεοροπορια με συγκινουσε ανεκαθεν ως ονομα και ως αιγλη.

Φτασαμε λοιπον να λεμε ψεμματα ολοι προς ολους.
Ποιος φταιει για την καταντια της Ολυμπιακης;
Ολοι και κανενας.

Φταινε οι Ελληνες πολιτικοι γιατι την αντιμετωπισαν σαν έναν οχετο απορροφησης ψηφοφορων και διοριζαν ακριτα και αδιακριτα οποιον τους ψηφισε αδιαφορωντας για τις συνεπειες, για το οικονομικο αδιεξεδο και εν προκειμενω το κλεισιμο.

Φταινε οι Ελληνες ψηφοφοροι γιατι πιεσαν, παρακαλεσαν και εκβιασαν τους πολιτικους με τις ψηφους ώστε να εχουν επαγγελματικη αποκατασταση με συνθημα πολλα λεφτα – λιγη δουλεια.

Φταινε οι Ελληνες συνδικαλιστες που για τριχας λικνισμα εκαναν απεργεις, απαξιωσαν την εργασια και καταδικασαν μια εταιρεια συμβολο για την Ελλαδα σε παθητικο και ζημιες που μονο ενας ηλιθιος τρελος ( και τα δυο μαζι ) θα αναλαμβανε να αποπληρωσει. Καθυστερησεις σε δρομολογια, ανατιμησεις, απεργια στην απεργια, υπεραριθμο τεμπελχανειο με την πινακιδα του προσωπικου, η πορεια για το μηδεν ηταν προδιαγεγραμμενη και αναμενομενη.

Δεν ξερω ποια ελληνικη πατεντα θα εφευρουμε και πως θα μπορουσε να μεινει εν ζωη η εταιρεια. Οι χαζοι Ευρωπαιοι που παντα τους κοροϊδευαμε ξυπνησαν, τα συμφεροντα είναι τεραστια και ζοριζουν.

Αυτό που πιστευω ότι γινεται το κλασικο ελληνικο: καθυστερησε το, κανε τον πεθαμενο, κανε ότι το ψαχνεις, συζητησε το για χρονια, φτιαξε δεκα επιτροπες επιλυσης ώστε την καταστροφη να τη χρεωθει ο επομενος.

Το προβλημα της Ολυμπιακης είναι εντυπωσιακα απλο αλλα και εξαιρετικα καυτο.
Πληρης αναδιοργανωση, μαζικες απολυσεις, αρχηστων, υπεραριθμων και τεμπεληδων και η εταιρεια μπορει να ζησει. Δεν με ενδιαφερει αν οι μεγαλοσυνδικαλιστες και οι τεμπεληδες χασουν χρημα. Τοσα χρονια εβγαζαν εις βαρος ολων μας. Πιθανως να μπορεσουν να απορροφηθουν καπου αλλου ως κλητηρες ή ως νυχτοφυλακες.

Βεβαια η Ολυμπιακη εχει και φιλετα όπως οι πολυπειροι μηχανικοι της και εκει χρειαζεται προσοχη και ακριβη διαχειριση, στοιχεια για τα οποια δεν ειμαι σιγουρος για το κρατος μας.
Μακαρι να υπηρχαν πολιτικοι να πουν μερικες αληθειες και κυριως να παρουν σκληρες για λιγους αλλα ωφελιμες για τους πολλους αποφασεις.

Δυστυχως η χωρα της δημοκρατιας εμαθε να εξυπηρετει τους λιγους εις βαρος των πολλων…



2 Λογομαχιες:

VAD είπε...

Μια από τις πολλές αμαρτίες της χουντας!Τη φόρτωσε ο Ωνάσης στο ελληνικό δημόσιο και χρόνια τώρα η πληγή δε λέει να κλείσει και με βάση τη διεθνή συγκυρία(πετρέλαιο κλπ)ουτε τώρα θα κλείσει.Πιστεύεις οτι πχ ο Χατζηιωάννου της Easyjet,oμολογουμένως ξύπνιος επιχειρηματίας,αν έβλεπε κέρδος,δε θα την αγόραζε;
Καλή σου μέρα,Υποπτε...

chrissa είπε...

Πολύ καλημέρα σου ύποπτε...

Σωστά τα γράφεις όλα αυτά...Αλλά πότε ήμασταν Ευρώπη για να γίνουμε και τώρα?

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια