Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2007

ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3-0

Καθως εφευγα από το ΟΑΚΑ, βλέποντας στα ματριξ ότι ο Χουλιο Σεζαρ ηταν ο MVP του αγωνα, χαμογελασα γιατι ηταν ο καλυτερος τροπος για να κλεισει το κυριακατικο αστειο που λεγεται ελληνικο ποδοσφαιρο: Με ένα εξισου καλο αστειο να ανακυρησσεται ως καλυτερος παικτης αυτος που μεχρι να βαλει ένα τρομακτικης δυσκολιας γκολ σε κενη εστια, στις 4 ενεργειες του οι 5 ηταν λαθος. 

Με καλες τις σχετικες προϋποθεσεις – καλος καιρος, τηλεφωνημα από φιλαρακο που ειχαμε πολύ καιρο να τα πουμε και η επιθυμια μου να παρακολουθησω από κοντα την ΑΕΚ που ειχα ακομα περισσοτερο καιρο - αποφασισα να παω ανυποψιαστος για τον βαθμο ταλαιπωριας που με περιμενε και για την πισινα χασμουρητου που κολυμπησα χαραμιζοντας ένα κυριακατικο απογευμα που θα μπορουσα να ασχοληθω με ευγενη σπορ όπως το water ταβλι, το whi σκακι και το ice polo

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το ελληνικο ποδοσφαιρο που 365 μερες το χρονο εχει αποκριες και μεγα χορηγο τη διαφθορα και την παρακμη.

Μια ομαδα με μπλε σε 90 αγωνα εκανε ένα σουτ και μια άλλη με κιτρινομαυρα ταλαιπωρησε το αθλημα κανοντας περισσοτερα αλλα αν ειχαν οι παικτες της στοιχειωδη επαφη με το σπορ θα επρεπε το σκορ να ειχε φτασει στο
9-0. Αυτο το πραγμα δεν είναι ποδοσφαιρο.

Για την ακριβεια είναι ένα υπερεκτιμημενο θεαμα που κακως κοστιζει 20 και πλεον ευρω. Η τιμη που του αξιζει δεν θα πρεπει να ξεπερνα τα 5, για να μην πω ότι κανονικα θα επρεπε να πληρωνονται οσοι θυσιαζουν το χρονο τους για να παρακολουθουν αυτό το μαρτυριο.
Ζεσταθηκαμε σχετικα νωρις από τα ορεινα αλλα ανεξαρτητα καθισματα της θυρας 6 βλεποντας από μακρια τον Λυμπεροπουλο σε μια στημενη φαση να πετυχαινει γκολ. Στη συνεχεια η ομαδα με τα κιτρινομαυρα οπισθοχωρησε, περασε ένα τεταρτο που δεν μπορουσαμε να αλλαξουμε 3 σερι πασες, προς το τελος ανεβηκαμε λιγο χανοντας μια καλη ευκαιρια με τον Μαντουκα και το μονο που μας χαλασε τον υπνο ηταν ο κοκκινομπλουζατος Φωτιαδης που χωρις καμια δυσκολη φαση μοιραζε αφειδως τα σπορια στους φιλοξενουμενους οι οποιοι με τετοια αντιμετωπιση θα ενοιωθαν παικτες της Γιουβεντους ή της Ρεαλ. Τοσο μπλαζε που δεν μπηκαν στην περιοχη μας ουτε μια φορα και ειχαν τον ιδιο πρωταγωνιστικο ρολο που εχουν οι γλαστρες στο σπιτι που γυριζεται η βερα στο δεξι. 

Εγινε και ενας μικροτσαμπουκας για αγνωστη αιτια, ξυπνησα λιγο, μετα σφυριξε ο κοραξ για το ημιχρονιο που ελεγαν και οι αρχαιοι σπορτκαστερς και ξαναγυρισα στον ληθαργο.
Ο Ατρομητος πιεζε ψηλα και εμεις καναμε παραλληλες μπαλιες. Το καθετο ποδοσφαιρο χρειαζεται μολις 2 πραγματακια. Κινηση χωρις τη μπαλα και παικτες που να κανουν εστω μια τριπλα. Δεν ειχαμε ουτε το ένα ουτε το άλλο. 

Από την τηλεοραση ειδα οτι η ευκαιρια του Μαντουκα ηταν 3 μετρα οφσαϊντ. Με όλα τα αλλα φαλτσα μετα, μονο ο ηρωας των γηπεδων Ελλην διαιτητης μπορει να καταφερει τη μηνη του γηπεδου σε ένα εντελως τελειως χλιαρογλαροσουποματσακι της πλακας. 

Στο δευτερο ημιχρονο ο κοκκινομπλουζατος Φωτιαδης θα δεχθηκε καποιο τηλεφωνημα, μπορει να περασε ο Μακης Ψωμιαδης να του ευχηθηκε καλη Ανασταση ( μια και τα Χριστουγεννα ελαφρως περασαν ) με αποτελεσμα να παρουμε εμεις τα σπορια, δηλαδη ποια σπορια φρουτα ολοκληρα ηταν, οπως το γκολ που φαινοταν από τα 20 χιλιομετρα ότι ηταν επιθετικο φαουλ και ειχαμε λιγοτερα σφυριγματα ώστε το παιχνιδι να αποκτησει καλυτερο ρυθμο. 

Στο δευτερο ημιχρονο ειχαμε περισσοτερη ταχυτητα, συγκριτικα μεγαλυτερη αστοχια, εσκασε ο Ατρομητος, βαλαμε μια μουφα γκολ και ο αγωνας τελειωσε με μια εξαιρετικη κεφαλια του Κονε ως μια καλη παρηγορια στον αρρωστο.
Ο Ατρομητος δεν ειχε ουτε ένα παικτη στη μεγαλη περιοχη και οι τροποι για να βαλει γκολ θα ηταν ειτε μια στημενη φαση, ειτε καποιο δικο μας τσαφ. Δεν εγινε τιποτα από τα δυο και ο Ατρομητος περασε απαρατηρητος. 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

Σορεντινο:
Ας επαιρνα και 6 δις δολλαρια. Τετοια πληξη δεν αντεχεται. Δεν επιασε τη μπαλα ουτε μια φορα. 

Δελλας – Τσιριλο:
Ευχαριστο απογευμα, τον φραπε μετριο παρακαλω, να μου φερετε σοκολατακια με αναμπελ μυγδαλα και τι ωραιο το δειλινο στο ΟΑΚΑ.

Τζωρτζοπουλος:
Με 10 χιλιομετρα ελευθερο διαδρομο καταφερε να κανει ένα γηπεδο να εκνευριστει. Δεν ηξερε τι κανει τη μπαλα, με τον Σεζαρ απεφυγε να συνδιαστει, του αρεσε να κουτουλαει στους αντιπαλους αμυντικους και η σχεση του με την σεντρα είναι ευθεως αναλογη με μενα και την αστροφυσικη.


Παουτασο:
Επαιζε;
Α, ναι. Λυπαμαι αλλα δεν μπορω να τον θυμηθω για τιποτα. Λιγες φορες που πηγε από κει, τον εκανε γιογιο ο Λουτσιανο και θεωρω την παρουσια του αναιμικη. Όταν δεν πιεζεσαι από κανεναν, μπορεις να βοηθησεις στην επιθεση. Καλη η τακτικη, καλυτερη και μια πρωτοβουλια όταν το επιτρεπουν οι συνθηκες.


Τοζερ:
Κακη, κακιστη εντυπωση μου εκανε ο δημοσιος διαλογος σχετικα με το αν θα χτυπουσε αυτος ή ο Σεζαρ ένα φαουλ. Ακομα δεν εχει παιξει 3 ματς καλα σερι, την ειδε Ζουνινιο;
Η παρουσια του μπορει να φαινεται θετικη και αν ο Λυμπε εκανε μια καλυτερη επιλογη από ένα σουτ προσκεκλημενο στο γαμο του καραγκιοζη θα φαινοταν μια εξαιρετικη του πασα. Όμως αυτό που τελικα εκανε ηταν παραλληλες μεγαλες μπαλιες. Μπραβο αλλα δεν φτανει. Στο δευτερο ημιχρονο επαιξε λιγοτερο και πιθανως να ηταν καλυτερα.


Χετεμαϊ:
Και από το σκοτος ακουγεται μια φωνη: Αυτος είναι ο παικτης που παρακολουθει η Γιουβε και η Τσελσι; ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΧΟ…. Επιεικως ανυπαρκτος. Όχι μονο δεν εκανε τιποτα αλλα δεν ηξερε και τι να κανει με τη μπαλα.


Καμπανταης:
Μεγαλη του τιμη και πρεπει να νοιωθει υποχρεωμενος που παιζει στην ΑΕΚ. Για την ακριβεια, δεν πιστευω ότι αυτος ο παικτης παιρνει λεφτα αλλα κανονικα θα πρεπει να δινει. Το πλασε από τα 2,5 μετρα που πηγε στο κορνερ, το σουτ στο πρωτο ημιχρονο από το πουθενα για το πουθενα που διεγραψε τη μακρινη τροχια των 2 μετρων γιατι πηγε στα ποδια του αμυντικου που ηταν ακριβως μπροστα του και το σουτ που εφτασε στο υψος των προβολεων εκανε την κοινη μου λογικη να απεργησει καθως αδυνατει να συλλαβει το ότι αυτος ο ανθρωπος είναι επαγγελματιας ποδοσφαιριστης.


Λακης:
Εχω παψει να ασχολουμαι ποδοσφαιρικα με τον Βασιλη Λακη και θεωρω την παρουσια του εξοχως διασκεδαστικη όπως οι τσιρλιντερς στο μπασκετ. 10 σεντρες μονος του, θα του πιασει η μια, σουτ χωρις κανενα λογο, σουτ χωρις καν να βλεπει στα ποδια ενός αμυντικου και το κακο είναι πως αν καποιος γουσταρει τον Βασιλη Λακη θα μπορει φυσιολογικα να υποστηριξει πως δημιουργησε 2 γκολ και αρκετα ρηγματα στην αμυνα του Ατρομητου. 150 χρονια μπαλα να παιξει, αποκλειεται να τη μαθει.


Σεζαρ:
Σε κακη μερα, δεν του εβγαιναν ακομα και στοιχειωδη κοντρολ και μου εδωσε την εικονα πως δεν ηξερε που ακριβως να σταθει στο γηπεδο. Τον βοηθησε αφανταστα και ο Σταυρακας που οποτε ανοιγοταν δεν του εδινε τη μπαλα και οποτε συγκλινε ο Σταυρακας εκανε σεντρα στα ποδια των αλλων.


Λυμπε:
Ακομα και πτωμα είναι απαραιτητος. Και για τη στημενη φαση και για τα ανοιγματα και για να απασχολει αμυντικους. Δεν ενθουσιασε κανεναν αλλα παλι καλα που υπαρχει και αυτος.


Καπετανος:
Ειχε διαθεση, φανηκε, αλλα με τοσο κουρασμενη αμυνα [ αληθεια γιατι κουραζονται τοσο ευκολα οι Ελληνες ποδοσφαιριστες όταν παιζουν ένα ματς την εβδομαδα; ] ακομα και ο Βενλινσκι να εμπαινε, κατι θα εκανε. Το κοντρολ και το σουτ του ηταν για τα μαυρα δραγκαλα. Μερικες επελασεις του συμπαθητικες.


Κονε
Δεν μπορει να κριθει ένα παιδακι με 8 λεπτα συμμετοχης. Καταπληκτικη κεφαλια, συγχαρητηρια. Ελπιζω να ξαναπαιξει.


Μαντουκα:
Ο κλασικος συμπαθης ρολιστας που σε μια ομαδα που ρολαρει, βοηθαει. Όταν τον χρειαζεται η ομαδα δεν υπαρχει. Όταν εκανε ένα ωραιο κοντρολ, χαρηκα. Στο τελειωμα του αναρωτηθηκα ποσο κανει εκεινος ο Κοκε που εχει ο Αρης. 2 δις δολαρια; Ακομα και το εστω οφσαϊντ σουτ του, μου φανηκε υπεροπτικο. Το ιδιο υπεροπτικο ηταν και το πεναλτι με τον ΠΑΟ αλλα εκεινο ειχε μπει…
Σαν τον Μαντουκα υπαρχουν χιλιαδες ποδοσφαιριστες στην Κομπα Καμπανα, οποτε δεν τον θεωρω απαραιτητο και για του χρονου.


Με θεωρω ηρωα που παρακολουθησα αυτό το παιχνιδι.
Όπως θεωρω και ηρωα οποιον διαβασε μεχρι εδώ.


Καλη εβδομας.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια