Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

 

Χριστούγεννα έρχονται, Πρωτοχρονιά έρχεται, αντί τετριμμένων ευχών, έχω να μοιραστώ μαζί σου μια μεγάλη χαρά μου.

Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Σεπόλια, Ρόδου 156, μετά από σχεδόν 6 χρόνια συνεχούς προσπάθειας, πολλαπλών αλλαγών, και πολλών και διαφόρων δυσκολιών, υλικών, πνευματικών και ψυχολογικών, ολοκληρώθηκε.

Η προσπάθεια ήταν να γίνει μια όμορφη γωνιά που κάθε περαστικός θα μπορεί να πάρει μια ανάσα από την καθημερινότητα του. Στη μεγάλη ανάπλαση που ξεκίνησε από τον Ιούνιο, προσφέρθηκαν 20 άνθρωποι που βοήθησαν, τιμώντας με με την εμπιστοσύνη τους στην προσπάθεια, ο καθένας με τον τρόπο του. Άλλοι σε εργασία, άλλοι σε υλικά, άλλοι σε αναλώσιμα. Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ στο χέρι γιατί ο χώρος της εκκλησίας είναι πολύπαθος και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να περάσει από το μυαλό κάποιου ότι πάω να φάω.

Άπειρες ώρες καθημερινής προσπάθειας, έννοιας, φροντίδας, επιμέλειας. Aντίστασης σε τοξικές συμπεριφορές, bullying και φθόνο ανθρώπων που είναι πολύ πρόθυμοι να ανάψουν 100 κεριά και να κάνουν 100 μεγάλους σταυρούς αλλά το στόμα τους στάζει δηλητήριο. Με κόστος, με φθορά, με επιμονή και υπομονή. Με αγάπη, μεράκι και αισθητική. Με το χέρι του Θεού όταν χρειάστηκε, διακριτικά και ουσιαστικά να είναι εκεί. Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής δεν προσελκύει μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα. Αδέσποτα γατάκια έχουν βρει ένα ασφαλές και γαλήνιο καταφύγιο. Σπουδαία παρέα και για να πω τη black truth είχα τη χαζή αντίληψη ότι οι γάτες αγαπούν μόνο το φαγητό και όχι τον άνθρωπο. Αυτά τα αδέσποτα πλασματάκια μου δίδαξαν πόσο λάθος έκανα. Διαφορετικά αλλά αξιολάτρευτα και με την αγάπη τους, μου χάρισαν πολλά περισσότερα από όσα εγώ.

Η αποστολή ολοκληρώθηκε. Ένα από τα τρία όνειρα που έχω στη ζωή πραγματοποιήθηκε. Όποτε σε βγάλει ο δρόμος σου, καλοδεχούμενος να ανάψεις ένα κεράκι. Ανοιχτό καθημερινά και τις 7 ημέρες,  από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ιδού:


Αν το βίντεο δεν ανοίγει από το ανωτέρω παράθυρο, πάτα το λινκ : 

https://www.youtube.com/watch?v=kEDW2dWTrCw&ab_channel=%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%82%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια