Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

 

Ωραίο πράγμα η προπαγάνδα.

Πολύ ωραίο.

Τη βάζεις στα σχολεία, τα αριστερά κόμματα την εκτοξεύουν, λέγε λέγε ( γεια σου Μακιαβέλι τεράστιε )  και έτσι γίνεται συλλογική συνείδηση. Δεν χρειάζεται η αλήθεια να χαλάσει μια καλή ιστορία.

 Διάβαζα στο Βήμα μια έρευνα σχετικά με την επίδραση του Πολυτεχνείου στην πτώση της Χούντας.

Το 87% των ανθρώπων πιστεύει πως συνετέλεσε αποφασιστικά.

Καλά κάνει και το πιστεύει γιατί αυτό είναι το σωστό.

Τι κρίμα όμως που η πραγματική ιστορία είναι διαφορετική.

Το Πολυτεχνείο ήταν όλο και όλο 3 μέρες σε 3 σχολές στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1973. Απέξω είχε 1500 υποστηρικτές και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα στάθηκε αδιάφορα.

Η χούντα έπεσε τον Ιούλιο του 1974.

Μεσολαβούν μόλις …..8 μήνες !

Ποια ήταν η επίδραση του ακριβώς;

Η χούντα δεν έπεσε από κανένα Πολυτεχνείο.

Έπεσε γιατί πρόδωσε την Κύπρο. Φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία που αφενός κανείς δεν τον ήθελε, αφετέρου οι Τούρκοι είχαν πλεονέκτημα και η εισβολή στην Κύπρο ήταν πολύ μεγάλο πλήγμα για να παραμείνει το καθεστώς στη θέση του. Ο Ιωαννίδης παρακάμφθηκε από τους ανώτερους αξιωματικούς του ελληνικού στρατού, έγιναν απευθείας συνομιλίες με τους Αμερικανούς και έτσι φτάσαμε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που τον κάλεσε ο στρατηγός Γκιζίκης που ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Κατά τη γνώμη μου η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία πρέπει να καταργηθεί. Όσοι θέλουν ας κάνουν ένα πάρτι στην Πλατεία Συντάγματος και μέχρι εκεί. Όχι και να κλείνει η μισή Αθήνα!

 Είναι γελοίο πια ιδιαίτερα μετά την κυβέρνηση της Αριστεράς που υπέβαλλε τα σέβη της στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ. Ακόμα πιο γελοίο μετά τη σημαντική υποστήριξη των Αμερικανών με τα εξοπλιστικά προγράμματα έναντι των Τούρκων.

Αυτή τη στιγμή ο αμερικανικός παράγοντας είναι στρατηγικός σύμμαχος και δεν έχουν κανένα νόημα τέτοιες πορείες. Όπως επίσης να καταργηθεί και η αργία στα σχολεία. Τι είναι αυτά;

Ίδιο είναι το Έπος του 40, ίδια είναι η Επανάσταση του 21 και ίδιο είναι ένα τριήμερο;

Τα αριστερά κόμματα ας κάνουν όσες εκδηλώσεις θέλουν. Δημοκρατία έχουμε. Όχι όμως και με το ζόρι να το ανάγουμε σε εθνική εορτή!

Κάτσε καλά!



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια