Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

 

Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ με το δυστύχημα που έγινε στον Βόλο. Να είσαι ο παππούς, να κρατάς ένα βρέφος, να σε χτυπάει η μηχανή και ένα αγγελούδι να φεύγει τόσο άδικα και τόσο μάταια.

Η αλήθεια είναι πως ρίχνω μια ματιά και στα σχόλια. Τα αμπαλαέο τα προσπερνάω γρήγορα. Δυστυχώς πολύς κόσμος παρασύρεται από τα γεγονότα και όχι τι τα προκάλεσε.

Ναι, ο ΚΟΚ είναι σαφής. Ο πεζός πάντα προηγείται. Όμως σιχαίνομαι την υποκρισία. Πρόσφατα μου έτυχε κάτι αντίστοιχο. Πετάχτηκε μπροστά μου ένα πιτσιρίκι αλλά ευτυχώς πρόλαβα και σταμάτησα. Η μαμά του λίγο πιο πέρα πέταγε χαρταετό πιάνοντας κουβεντούλα με μια φίλη της. Θα μπορούσε να μου είχε τύχει και σε εμένα.

Τι νομίζεις ότι είναι δύο δευτερόλεπτα;

Μια κλήση να δεχθείς – και δεν σου λέω να απαντήσεις, απλώς να ρίξεις μια ματιά ποιος είναι -  κάτι να δεις στους χάρτες αν πας σωστά και που στρίβεις, μια σκέψη να κάνεις, αν ο άλλος πεταχτεί μπροστά σου, πώς να σταματήσεις;;

 Άντε μετά να κουβαλάς μια ζωή το βάρος ότι αφαίρεσες μια ζωή.

Φρίκη.

Με συγχωρείτε πάρα πολύ, ανθρώπινα σχολιάζω καθώς έχουμε δικαστήρια για τα υπόλοιπα, αλλά φταίει ο παππούς. Και γιατί διασχίζει έναν ημιφωτισμένο δρόμο και γιατί βλέπει ότι έρχονται ένα δύο τρία οχήματα και δεν έχει ξεκάθαρο άδειο δρόμο. Δεν λέω να πάς μισό χιλιόμετρο πιο κάτω που είναι η διάβαση ή το φανάρι. Καταλαβαίνω. Αλλά βλέπεις και έρχονται χριστιανέ μου, τι πας; Περίμενε!

Άντε και πήγες.

Φτάσε στην άλλη άκρη, τι κοκκαλώνεις σαν ελάφι;; Τι περιμένεις να κάνει μια μεγάλου μεγέθους μηχανή, να πετάξει;

Λένε ότι βρέθηκαν παραπάνω από το επιτρεπτό όριο αλκοόλ στο αίμα.

Όλοι γνωρίζουμε πως μιάμιση μπύρα να πιείς, ακατάλληλο σε βγάζει.  Στα βίντεο που έδειξε ο Ευαγγελάτος, ούτε είδα περίεργους ελιγμούς, ούτε μεγάλη ταχύτητα. Όσο πήγαιναν και όσοι προηγήθηκαν.

Η μηχανή κινήθηκε στο δρόμο και όπως πήγαν και οι προηγούμενοι. Ο άλλος τι το ήθελε να διασχίσει το δρόμο με το βρέφος στα χέρια, μου λες;;

Είσαι οδηγός. Πώς να προβλέψεις ότι ο άλλος θα βγει μέσα στην κίνηση και θα μείνει στη μέση του δρόμου;

Κανένας δεν είχε πρόθεση. Ούτε ο ένας να χάσει το εγγόνι του, ούτε ο άλλος να το πάρει στο λαιμό του. Ήταν ο ορισμός της κακιάς ώρας.

Προσέξτε όμως όσοι εύκολα σχολιάζετε και ζητάτε κρεμάλες γιατί μια κλωστή είμαστε.

Αύριο θα είστε οι επόμενοι…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια