Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΟΝ ΜΑΡΣΕΛΟ

 

Ειλικρινά, βαριέμαι αφόρητα να συζητώ με ηλιθίους. Με κολλημένους οπαδούς που είναι έτοιμοι να δεχθούν ότι το σμαρτάκι είναι πιο γρήγορο από τη μακλάρεν μόνο και μόνο επειδή είναι πράσινο ή κόκκινο ή κίτρινο και ούτω καθ’εξής. Είμαι ΑΕΚ αλλά δεν είμαι τυφλός.

Η μετεγγραφή του αθλητή Μαρσέλο από  τη Ρεάλ στον Ολυμπιακό είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών στην Ελλάδα και κατά τη γνώμη μου μια από τις 5 καλύτερες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου από πλευράς βαρύτητας βιογραφικού.

Το τι θα κάνει στο γήπεδο, θα το δούμε αλλά τι λέει η λογική:

Ένας παίκτης 34 ετών με τόσο καλοδουλεμένο σώμα για να αντέξει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ρεάλ Μαδρίτης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το Ισπανικό και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη, το champions league, στην πτωχή Ελλάς, θα κάνει πλάκα και στο ένα χέρι θα κρατάει φρέντο εσπρέσο και στο άλλο, πούρο.

Είναι μεγάλη μας τιμή να δούμε έναν τέτοιο παίκτη στα γήπεδά μας, ο οποίος μπορεί να γίνει πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως έγιναν άλλοι σπουδαίοι παίκτες που πέρασαν καλά στη χώρα μας. Για να καταλάβεις κυρία Σούλα μου, άλλο πράγμα να πάει να διαπραγματευθεί μια μετεγγραφή ο Κριστιάν Καρεμπέ και άλλο ο συμπαθέστατος Παναγιώτης Κονέ.

Θα είναι μεγάλο μάθημα για τους γηγενείς παίκτες του Ολυμπιακού και για τους νέους, να κάνουν προπονήσεις με τον Μαρσέλο. Θα γίνουν καλύτεροι και θα έχουν καθημερινά δωρεάν σεμινάριο.

Με αυτή τη μετεγγραφή και το brand του Ολυμπιακού μεγαλώνει και παρασύρει και το brand του πενιχρού ποδοσφαίρου μας.

Η αθλητική επιστήμη έχει προχωρήσει και τα 34 δεν είναι πια τα «βαθιά» ποδοσφαιρικά γεράματα που νομίζαμε παλιά. Χωρίς να κάνω μακρά ιστορική αναδρομή αλλά και ο Ριβάλντο μια χαρά έπαιξε και ο Καρεμπέ, ο Ιμπαγάσα, ο Κοβάσεβιτς και προφανώς ο Βαλμπουενά.

Σε ότι αφορά το αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι, προσωπικά θα κρατούσα τον Μαρσέλο ως αριστερό εξτρέμ και πίσω του τον Ρέαμπτσουκ να διώχνει. Δεν είναι ανάγκη να τον τεντώσουν τον άνθρωπο πάνω κάτω όλη την πλευρά.

Κρίμα που έπρεπε να φάει τέσσερα ο Ολυμπιακός από τη Μακάμπι στο Καραϊσκάκη και να περάσει με την ψυχή στο στόμα δύο φορές στα πέναλτι, για να σοβαρευτούν στο λιμάνι και να πάρουν παίκτες αξίας.

Κάλιο αργά θα μου πεις αλλά οι όμιλοι του τσαμπιονς λιγκ πέταξαν μακριά.

Χάσαμε και βαθμούς για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καλωσήλθες στη χώρα μας Μαρσέλο και ελπίζω να μας χαρίσεις στιγμές μαγείας όπως και οι προηγούμενοι συμπατριώτες σου!



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια