Κυριακή 10 Μαΐου 2020

ΤΑΓΑΡΙΑ ΛΑΟΣ



Μίλησα με έναν φίλο μου πριν από λίγο και μου είπε « Suspect όπως ξέρεις, είμαι εκπαιδευτής σκοποβολής. Σήμερα επανήλθαμε μετά τη γνωστή καραντίνα και μας περίμενε γιατρός για να επιβεβαιώσει ότι δεν είχαμε κορονοϊό. Βλακείες. Ο καθένας στη φόρμα μπορούσε να δηλώσει ότι ήθελε, τεστ δεν μας έγινε οπότε μια καλή κυρία με τα δεκάρικα που πληρώσαμε το κεφάλι, πρέπει σε 3 ώρες να καθάρισε πάνω από 1500 ευρώ.

Πάω στο πεδίο και ενώ στη γραμμή βολής τηρούσαμε τις αποστάσεις, πίσω στη γραμματεία ήταν 10 άτομα μπουλούκι. Δουλευόμαστε μεταξύ μας».

Αυτές τις ημέρες συγκεντρώσεις είδαμε, διαδηλώσεις, πάρτι, λιτανείες, μάζωξη στις παραλίες, όλα τα καλά. Οι αριστεροαναρχικοί επειδή δεν γουστάρουν να πηγαίνει καλά η χώρα μας, βρήκαν νέο χόμπι. Επεισόδια σε διάφορες  πλατείες εκτός έδρας. Εντός έδρας είναι τα Εξάρχεια αλλά τα αφήνουν κάβα για το χειμώνα. Αφού ρε Κυριάκο έχεις όλη την κοινωνία μαζί σου, τώρα είναι η ευκαιρία! Τέλειωσε τους ! 

Κατά τα άλλα μιλάμε για μέτρα, πως θα είναι τα καταστήματα, πως θα ταξιδέψουμε, πως θα κάτσουμε και τι θα απογίνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις,  τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας.

Όλα αυτά όμως ξεκίνησαν από την πρωτομαγιάτικη μαγκιά του ΚΚΕ. Όταν ο κοσμάκης βλέπει πως δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο, ξεσαλώνει. Εκεί η κυβέρνηση έκανε λάθος, που έκανε πως δεν το είδε.

Όμως να σου πω κάτι;;

Τι να σου κάνει το κράτος;;

Να βάλει έναν αστυνομικό πίσω από τον καθέναν;;

Αν από μόνοι μας δεν τηρούμε έστω τα στοιχειώδη, μια απόσταση ρε αδερφέ, δεν γίνεται δουλειά! Εντάξει, δεν σου λέω να βάζεις 24 ώρες το 24ωρο μάσκα και γάντια, αλλά έστω κράτα μια απόσταση!  

Ωραία, τη γλιτώσαμε, αλλά αν σε 15 μέρες υπάρξει ραγδαία επιδείνωση, ποιος θα φταίει;;

Δεύτερο lock down η οικονομία μας δεν σηκώνει.  Μέσα στο κατακαλόκαιρο, καραντίνα δεν γίνεται ! 

Δεν ξέρω αν ο Θεός αποφάσισε να μη μας  απασχολήσει το θέμα. Καύσωνας λέει από μεθαύριο όποτε μπορεί να ψηθεί ο κορωνοϊός και να τον φάμε στα κάρβουνα.

Μπορεί να μας κολακεύουν οι πολιτικοί για να μας δώσουν θάρρος και να λένε στο εξωτερικό τόσο καλά λόγια για εμάς αλλά να πούμε την αλήθεια;

Είμαστε ταγάρια !

Προσαρμοστήκαμε γιατί φοβηθήκαμε από την Ιταλική τραγωδία και γιατί μας επέβαλλαν πρόστιμα. Θυμάσαι λίγο πριν τη γενική απαγόρευση που άλλοι έτρεξαν στις παραλίες και άλλοι στα χωριά τους; Τώρα που χαλαρώσαμε, βουρ στον πατσά!

Τελικά καταλήξαμε οι μισοί να φοβούνται και οι άλλοι μισοί να κάνουν ότι δεν συνέβη τίποτα.

Πιστεύω πως το πραγματικά κρίσιμο, το πιο κρίσιμο διάστημα από τις αρχές Μαρτίου είναι το προσεχές 15ήμερο. Αν μετά την μερική ασυδοσία δεν συμβεί τίποτα, το θέμα τελείωσε, κάντε το σταυρό σας, πείτε ένα δόξα τω Θεώ και συνεχίζουμε για να ανακάμψουμε οικονομικά.

Αν όμως υπάρξει έξαρση, εκεί που όλοι οι άλλοι θα αρχίζουν να ισορροπούν εμείς θα κάνουμε ιλιγγιώδεις πισωπεταλιές…  



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια