Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Η ΚΙΝΑ ΤΟΝ ΦΥΤΕΨΕ. ΟΧΙ, ΟΙ ΗΠΑ. Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ


  Διάβασα στο Αντίβαρο ένα καταπληκτικό άρθρο για την προέλευση του κορωνοϊού που διαλύει τις θεωρίες συνωμοσίας ότι τον φύτεψε η Κίνα ή οι ΗΠΑ.

«Το γονιδίωμα του ιού είναι RNA και όχι DNA, δηλαδή δεν έχει τη δυνατότητα της αναπαραγωγής. Πρέπει να προσκολήσει σε κάποιον «ξενιστή», όπως λέγεται, σε κάποιον άλλον οργανισμό δηλαδή. Συγκεκριμένα, προσκολλάται στο ένζυμο αγγειοτετσίνης 2 (ACE2) των ανθρώπινων κυττάρων.

Ο ιός αυτός είναι ο έβδομος της κατηγορίας των κορωνοϊών, κυρίως λόγω του σχήματος που έχει, δηλαδή με τις ακτίνες που προβάλλουν έξω από την κύρια μάζα του. Έχει όμως δύο μεγάλες διαφορές από τους προηγούμενους.

Πρώτον, η πρωτείνη της ακτίνας του είναι εντυπωσιακά αποτελεσματική στην δέσμευση των ανθρώπινων κυττάρων, και δεύτερον η μοριακή του δομή μοιάζει με ιούς που έχουν ως ξενιστές νυχτερίδες και μυρμηγκοφάφους (παγκολίνοι της Μαλαισίας).

Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά απορρίπτουν το σενάριο να πρόκειται για κατασκευασμένο ιό από τον άνθρωπο, δηλαδή με μεθόδους γενετικής μηχανικής. Η επιστημονική ομάδα θεωρεί ότι είτε ο ιός μεταλλάχθηκε σε κάποιο ζώο ώστε να γίνει παθογόνος στον άνθρωπο και αργότερα μεταπήδησε σε άνθρωπο, είτε πρώτα μεταπήδησε και μετά κατέστη παθογόνος.

Η πρώτη περίπωση είναι χειρότερη για τον άνθρωπο, διότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταπηδήσουν νέοι ιοί από το ζωικό βασίλειο στους ανθρώπους στο μέλλον και νέες πανδημίες.
Από τη Φυσική γνωρίζουμε ότι δεχόμαστε κοσμική ακτινοβολία από το σύμπαν και αυτός είναι ο ένας τρόπος που οδηγεί σε γονιδιακές μεταλλάξεις ζωντανών οργανισμών και ιών. Ο άλλος τρόπος είναι κάποιο «λάθος» στην αντιγραφή του dna κατά την αναπαραγωγή του. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μεταλλάξεις είναι συνεχείς και τυχαίες.

Οι ιοί του ζωικού βασιλείου μας είναι άγνωστοι σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό. Στην περιοχή της Κίνας όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, υπάρχει η μεγαλύτερη ανοιχτή αγορά του κόσμου, όπου πωλούνται ταυτόχρονα ζωντανά ζώα, όπως και νεκρά προς βρώσιν. Εισάγονται δε παρανόμως και φολιδωτοί παγκολίνοι από τη νοτιοανατολική Ασία.

Όταν μία απλή θεωρία «σώζει τα φαινόμενα», όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, τότε είναι περιττό να υϊοθετούμε μία πιο πολύπλοκη ή μία θεωρία συνωμοσίας όπως ορισμένες που κυκλοφορούν σχετικά με τον εν λόγω ιό, πχ ότι κατασκευάστηκε από τους κινέζους ή από τους αμερικάνους, ή από ανθρώπους που θέλουν να επιβάλλουν μία παγκόσμια διακυβέρνηση ή με σκοπό να πλήξει συγκεκριμένα κράτη ή να επωφεληθούν διάφορες μεγάλες εταιρείες ή να μεταφερθούν λαθρομετανάστες στην Ελλαδική ενδοχώρα.


Επειδή αρκετοί συγκρίνουν με τους θανάτους από τη γρίπη κλπ, η άποψή μου είναι η εξής. Η κατάσταση δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ίδια ή παρόμοια με οτιδήποτε άλλο έχει γίνει σε καιρό ειρήνης μεταπολεμικά. Τα συστήματα υγείας δεν ήρθαν ποτέ αντιμέτωπα με τέτοιες καταστάσεις, να μην έχουν κρεβάτια, να απορρίπτουν ασθενείς λόγω ηλικίας και να τους στέλνουν στο σπίτι ή να τους αρνούνται κρεβάτι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να χτίζουν ή να διαμορφώνουν χώρους άλλους ως προσωρινά νοσοκομεία, να ξοδεύουν τα κράτη υπέρογκα ποσά (1 τρις δολλάρια οι ΗΠΑ, 650 δις λίρες το ΗΒ) για να ενισχύουν όσους χάνουν, προσωρινά ή μόνιμα, τη δουλειά τους. Και όλα αυτά, εν μέσω απομόνωσης. Φαναστείτε δηλαδή πόσο θα είχε εξαπλωθεί αν δεν υπήρχε απομόνωση».

Όλο το εξαιρετικό άρθρο του Ανδρέα Σταλίδη με τις επιστημονικές αναφορές εδώ: http://www.antibaro.gr/article/26548



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια