Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΚΡΟΝΧΟΛΜ


Όταν διάβασα το θέμα της παράστασης αποφάσισα να πάω να τη δω.

Ψυχολογική δοκιμασία για τέσσερις υποψήφιους για μια ανώτερη θέση σε μια εταιρεία. Το λάτρεψα. Στο θέατρο «Άνεσις» δεν είχα ξαναπάει και μου άρεσε πολύ ο χώρος. Οι Αμπελόκηποι ως συνοικία είναι δύσκολη στο παρκάρισμα οπότε πρέπει να πας πιο νωρίς από ότι υπολογίζεις.
Στο «Άνεσις» τα καθίσματα είναι σχεδόν αμφιθεατρικά και έχεις καλή ορατότητα από παντού.

Το σκηνικό υποβλητικό και δωρικό. Αριστούργημα.

Αν και η παράσταση προσφέρεται για spoiler, δεν θα μπω στον πειρασμό. Σέβομαι τη δουλειά των ηθοποιών και για να ανέβει μια θεατρική παράσταση είναι μεγάλος κόπος. Στο τέλος πάντως σε περιμένει μια τρομερή ανατροπή σχεδόν εφάμιλλη του Usual Suspects.

Το μεγάλο θετικό είναι ο γρήγορος ρυθμός που δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις. Έχει και χιούμορ. 

Τα αρνητικά :

Ενώ προσφέρεται για εμβάθυνση, κάπου προς το τέλος ένοιωσα πως πήγαν να το σφυρίξουν στα γρήγορα. Ίσως να φταίει πως οι τρείς στους τέσσερις είναι τηλεοπτικοί ηθοποιοί, δεν ξέρω. Με διαφορετικούς ηθοποιούς και σκηνοθεσία θα μπορούσες να σκεφτείς πολλά. Τι μπορεί να κρύβει ο κυνισμός. Αν τελικά η ανθρωπιά είναι αδυναμία. Μπροστά στο ενδεχόμενο μιας επαγγελματικής επιτυχίας πόσο εύκολο είναι να παραβείς τις αξίες σου και να φορέσεις μάσκα; Υπήρχε και ένα άλλο φιλοσοφικό ερώτημα, κατά πόσο θα προσλάμβανες κάποιον που σε λίγες μέρες θα έκανε εγχείριση αλλαγής φύλου. Η παράσταση σε πήγαινε προς το ναι, αλλά με συγχωρείτε, είναι κάθετο και οριζόντιο όχι. Άνθρωπος που παίρνει τόσο μεγάλο ρίσκο στη ζωή του, θα το πάρει και στη δουλειά του. Άσε το θέμα της υγείας που για αρκετούς μήνες θα έχει προβλήματα. Αυτό το μήνυμα με ενόχλησε.  

Ο Ορφέας Αυγουστίδης είχε τον πιο αβανταδόρικο ρόλο αλλά και του πήγαινε. Εξαιρετικός στο κυνικό κομμάτι, αδύνατος τελείως στο δραματικό. Ο Λαγούτης με την Βίκυ Παπαδοπούλου – γιατί δεν έχει social αυτό το κορίτσι; -  προς το flat θα έλεγα. Εκεί που έπρεπε να κλάψει δεν έπεισε κανέναν, στη μεγάλη αποκάλυψη ήταν λίγο καλύτερη. Ο Λαγούτης ήταν από την αρχή ως το τέλος σχεδόν στο ίδιο μοτίβο. Καλύτερος όλων ο Χρήστος Σαπουντζής.

Τέλος, τα 20 ευρώ του εισιτηρίου είναι σκέτο φαρμακείο και σίγουρα δεν τα αξίζει.

Νομίζω πως ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Με άριστα το δέκα : 5.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια