Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Η ΤΑΪΡΑ ΜΠΑΝΚΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΤΙ…


Ήμουν προσκεκλημένος σε γιορτινό τραπέζι φίλου. Η ομήγυρη έκανε μια βόλτα στα αθλητικά, στα τηλεοπτικά προγράμματα και έγινε η απαραίτητη στάση στα πολιτικά.

Λέει λοιπόν ένας κύριος που δεν γνώριζα αλλά από το μπαλκόνι καθώς κάπνιζα, τον είδα να έρχεται με ένα φτωχικό BMW τζιπ.

«Άντε ρε και αυτός ο Κούλης, μας έλεγε ότι θα μειώσει τους φόρους και τι έκανε; Τίποτα απολύτως !  Άκου λέει εισφορά αλληλεγγύης! Τι είναι αυτά; Που είναι που θα το καταργούσε και τόσους άλλους φόρους! Μας κορόιδεψε, τα ίδια είναι όλοι!»

Σε κάτι τέτοια όπως καταλαβαίνεις, είμαι αναγκασμένος από τη μοίρα για να επέμβω.

Αδερφέ, του λέω, καθόλου δεν σε κορόιδεψε, αλλά δεν τα θυμάσαι καλά!

15 άτομα γύρισαν και με κοίταξαν θεόστραβα.

Συνέχισα με θάρρος.

Ο Σαμαράς το ψήφισε το 2014 για να ισχύσει το 2016, αλλά ο σοφός λαός ήθελε να ζήσει το αριστερό όνειρο.

Καλά καλά, αυτά τα λέει ο ΣΚΑΙ, μου αντέτεινε επιθετικά. 6 μήνες κυβέρνηση είναι, γιατί δεν το καταργεί; Έχουμε βγει από τα μνημόνια, όλοι το λένε, άρα μπορεί να την καταργήσει!

Άρχιζα να καγχάζω. Ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση γιατί ήμουν εκτός έδρας, μεταξύ αγνώστων και σίγουρα οι υπόλοιποι ταυτίζονταν με τον αριστερό τζιπάτο. Μετά από ένα σύντομο αλλά βροντερό χάχανο, τον ρώτησα:

Είσαι με τα καλά σου άνθρωπέ μου; Από ποια μνημόνια βγήκες; Έφαγες τα παραμύθια του Τσίπρα και ζητάς τα ρέστα από τον Μητσοτάκη;;;

Οι άλλοι άρχισαν να βγάζουν επιφωνήματα θυμού όποτε ή θα τους έκανα να με ακούσουν εκείνη την ώρα ήταν θα έτρωγα ανελέητο κράξιμο πανταχόθεν.

Γιατί τότε μας ζητούν 3,5% πλεόνασμα; Γιατί είμαστε ακόμα υπό επιτήρηση; Γιατί η τρόικα ή θεσμοί – όπως σε βολεύει πες το – εξακολουθούν να μας ελέγχουν; Επειδή νομίζεις ότι βγήκες από τα μνημόνια;

Ξέχασες κιόλας ότι έχεις το υπερταμείο στο οποίο έχει παραδοθεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια ως εγγύηση για τα δάνεια που πήραμε;;

«Ε, ας το αλλάξουμε τότε» είπε σαν να βλέπει τον Αντετοκούνμπο να κάνει μπάσιμο και να λέει τόσο απλά και φυσιολογικά «ε, ας καρφώσει»

Ούτε απέξω, του λέω, και δυστυχώς φίλε μου δεν ξέρεις πως έχουν τα πράγματα και θα μάθεις μπαλίτσα από τον άρχοντα αμέσως! Οι άλλοι με άκουγαν με προσοχή. Αυτό ήθελα.

Το υπερταμείο είναι διεθνής συνθήκη. Πέρασε από 27 κοινοβούλια, από όλη την Ευρώπη δηλαδή, και επικυρώθηκε. Αν εσύ πας με βλαχομαγκιά να το καταργήσεις μονομερώς, την επόμενη ώρα χρεοκόπησες. Γίνονται αμέσως απαιτητά όλα τα δανεικά και καληνύχτα σας ! Ελπίζω το καλοκαίρι του 2015, να κατάλαβες έστω και ξώφαλτσα τι θα σήμαινε αυτό. Σήμερα δεν θα τρώγαμε κοψίδια αλλά χόρτα και αυτά αν τα βρίσκαμε!

Τότε, άμα είναι έτσι,  γιατί ο Κούλης δεν τον πάει σε ειδικό δικαστήριο;; Συνεταιράκια έτσι; Ο ένας καλύπτει τον άλλον ε; Συμφωνημένα όλα!

Τι να σου κάνω φίλε μου, δυστυχώς δεν ξέρεις το Σύνταγμα! Όταν κάποιος νόμος περάσει από τη βουλή, ψηφίζεται δηλαδή, δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες! Υπάρχουν μόνο πολιτικές! Χαρήκαμε δηλαδή! Να μην τους ψηφίζατε, τώρα είναι αργά!

Δηλαδή θες να μας πεις ότι το μνημόνιο είναι συνταγματικό;

Δεν το λέω εγώ, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το είπε! Και ευτυχώς δηλαδή γιατί θα είχαμε πάει στη δραχμή από το 2011. Φίλε μου, τα τελευταία 3.000 χρόνια ένα και ένα κάνουν δύο. Άλλος δρόμος δεν υπήρχε. Το μνημόνιο ήταν. Που ήταν τα λεφτά που θα έβρισκαν οι ζαίοι από τη Ρωσία και την Κίνα; Που ήταν το παράδειγμα του Εκουαδόρ που θα ακολουθούσαν; Που ήταν τα chicken games και οι δημιουργικές ασάφειες του Γιανννη που πήγαν να μας καταποντίσουν;; Παραμύθια ήταν όλα που τρέλαναν τον κοσμάκη ο οποίος είτε ψήφισε τον Αλέξη, είτε πίστεψε τον στρατηλάτη Πάνο, είτε παρασύρθηκε από τη Χρυσή Αυγή, είτε παραδόθηκε στα 600 δις του Σώρρα. Ακόμα και οι αγανακτισμένοι της κάτω πλατείας όταν ανέβηκαν στην εξουσία, και το PSI νομιμοποίησαν και το έβαλαν στον προϋπολογισμό τους, μια χαρά αγγλικό δίκαιο εφάρμοσαν, έκαναν το υπερταμείο, τα πλεονάσματα είναι στόχοι που πρέπει να πετύχουμε είτε με το καλό είτε με το ζόρι και έρχεσαι εσύ το 2020 και μου λες ότι βγήκαμε από τα μνημόνια!

Και καλά τότε. Δέχομαι τη σύγχυση. Σήμερα όμως σχεδόν 10 χρόνια μετά την έναρξη της μνημονιακής περιόδου, δεν μπορεί να μην έχουμε διδαχθεί τίποτα!

Το μόνο καλό που έκανε ο Τσίπρας ήταν εκεί που πήγε να τινάξει τη χώρα στον αέρα, έκανε πίσω. Βλέπεις πως έμπλεξαν οι Άγγλοι. Τουλάχιστον ο Αλέξης αναίμακτα, γύρισε το όχι σε ναι και τη βγάλαμε καθαρή. Με απώλειες, ναι με απώλειες αλλά δεν καταστραφήκαμε.

Πρόδωσε την Αριστερά ! Απεφάνθη ο άτεγκτος δικαστής.

Δεν ξέρω τι την έκανε, αυτό που ξέρω όμως είναι πως τον Σεπτέμβριο του 2015, ο κόσμος τον ξαναψήφισε. Άρα και οι πολίτες έχουν ευθύνη.

Άντε ρε με τον Κούλη! Δεν μπορούσε να δώσει τη 13η σύνταξη στον κοσμάκη.

Μόνο που κοστίζει 1,5 δις, τον διέκοψα. Που θα τα βρει;

Τι που θα τα βρει; Μα μέσα στην αγορά θα πέσουν! Να κινηθεί η οικονομία!

Κάνεις λάθος και πάλι! Η κατανάλωση στην Ελλάδα γίνεται συντριπτικά υπέρ των εισαγόμενων αγαθών! Άρα λοιπόν  το χρήμα φεύγει έξω αδερφέ! Το αυτοκίνητο σου και να το χαίρεσαι, BMW είναι  ( δεν άντεξα )  δεν είναι Greek Horse !

Εκείνη την ώρα, ήθελε κάτι να πει. Του άφησα την τελευταία κουβέντα όπως επιβάλλει η οξφορδική μου παιδεία. «έλα μωρέ τώρα, όλοι τα ίδια είναι»… Δεν χρειάστηκε να συμπληρώσω κάτι. Οι άλλοι ήταν τώρα σκεπτικοί. Σκεπτόμουν πως παρά το τι ζήσαμε υπάρχει ακόμα κόσμος που το συννεφάκι της νέας φυτίνης δεν το έχει απομυθοποιήσει.

Παγώσαμε για 5 δευτερόλεπτα μέχρι που πετάχτηκε ένας και άλλαξε θέμα:

Καλά ρε σεις το μάθατε;

Μέχρι και η Τάιρα Μπάνκς το έμαθε και έγραψε στο τουιτερ για το ρεζίλι του GNTM !



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια