Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ


Είχα δει το σχετικό δημοσίευμα και έσπευσα στην Πειραιώς 254 στον Ταύρο. Πέρυσι είχα παρακολουθήσει κάτι αντίστοιχο με την Αγιά Σοφιά και δεν έχασα την ευκαιρία.

Ο Θόλος είναι μαγικός. Βέβαια για να φτάσεις σε αυτόν θα πρέπει να ταλαιπωρηθείς, καθώς προσπαθούσα για δύο μέρες να μιλήσω με κάποιον ώστε να κάνω κράτηση Στο τηλεφωνικό κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού ( τι ωραίο ακρωνύμιο) , οι επιλογές που έχεις δεν περιλμβ΄’ανουν τον Θόλο περιμένεις να συνδεθείς και περιμένεις, και περιμένεις, και περιμένεις και στο τέλος σου λέει ένα ηχογραφημένο μήνυμα πως πρέπει να αφήσεις όνομα και τηλέφωνο και δεν σε παίρνουν.

Με την επιμονή τα κατάφερα.

Το Σάββατο το μεσημέρι είναι μια εξαιρετικά καλή ώρα για να πας γιατί έχει λίγο κόσμο και μπορείς να κάτσεις όπου θέλεις. 132 καθίσματα έχει και ήμουν μαζί με άλλα οκτώ άτομα !

Το φαντασμαγορικό με τον Θόλο είναι πως λες και βρίσκεσαι σε ένα ελικοπτεράκι και κάνεις ένα πρωτόγνωρο ταξίδι στο χρόνο. Η Ακρόπολη. Ο Παρθενώνας. Το Ερέχθειο. Το μεγαλείο του Ελληνισμού. Η απίστευτη αρμονία και αρχιτεκτονική που ούτε σήμερα δεν αντιγράφεται. Τόσο προσεγμένη παραγωγή που στο βάθος φαίνονται πως ήταν τα Μακρά Τείχη !

Σαν να τα βλέπεις ζωντανά, σαν να σου μιλάνε, τα κειμήλια του πολιτισμού μας. Η ιστορία μας. Η πατρίδα.

Πολλές πληροφορίες, εξαιρετική ξενάγηση σε όλα τα μνημεία του Ιερού Βράχου ακόμα και 3 κουίζ που μπορεί να συμμετέχει και το κοινό. Στις τρεις ερωτήσεις, έχασα τις δυο.

Αν θέλεις να αισθανθείς καλύτερα από αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε μπορείς μεν να δεις την αγαπημένη σου ομάδα να νικάει στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ αλλά αν θέλεις να νοιώσεις πόσο ευλογημένος είσαι που είσαι μέρος ενός μεγαλείου και να ξεστραβωθείς, τρέχα στο ΙΜΕ.

Όχι, δεν είναι όλα δεδομένα. Όχι δεν είναι «νταξ .νρέ τώρα, η Ακρόπολη». Μπροστά μας την βλέπουμε καθημερινά και δεν ξέρουμε ούτε το 5%.

Αν είσαι γονιός ή νονός, και δεν πας το παιδί να δει κάτι πραγματικά σπουδαίο, είσαι εγκληματίας.

Να πάτε.

Να πάτε να δείτε κάτι πραγματικά πολύ καλύτερο αυτό που φαντάζεστε, από αυτό που ζείτε, από αυτό που νομίζετε.

Υγ. Πέραν των 10 ευρώ για το εισιτήριο, πήγα και στο πωλητήριο να πάρω κάτι για την ενίσχυση του ΙΜΕ. Πάμπτωχο. Ειδικά με αφορμή την Ακρόπολη, θα μπορούσαν να είχαν έστω τα κλασικά γκρικ τουριστ αναμνηστικά αλλά ούτε καν αυτά.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια