Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ



Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται μαέστρος επικοινωνιακά. Με μια φούσκα αποπροσανατολίζει τη δημόσια συζήτηση, γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων και στο τέλος τίποτα. Και καλά αυτός. Μετά από 4 χρόνια τον μάθαμε. Ο Ιερώνυμος τι κάνει μαζί του;;;

Είμαι απολύτως βέβαιος πως το σκηνικό στήθηκε για να καλύψει τους τριγμούς των ΑΝΕΛ και το πιο σημαντικό : Βρισκόμαστε θεωρητικά εκτός μνημονίων και δεν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές με τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας να σκαρφαλώνουν συνεχώς προς τα πάνω !

Είμαι περίεργος να δω πόσα άλλα επικοινωνιακά μαξιλάρια έχει ακόμα στη διάθεση του ο Τσίπρας για να καλύψει τη ζοφερή καθημερινότητα. Σκάει ο Κατσίφας, να σου και η Συνταγματική Αναθεώρηση. Άλλη φούσκα και αυτή. Αφού δεν θα γίνει, τι το κουράζετε;

Υπάρχει και το σκάνδαλο με τη Novartis, το ΚΕΛΠΝΟ και το Ερρίκος Ντινάν. Από τη μια μαύρο χρήμα στους πολιτικούς δεν βρέθηκε. Από την άλλη οι ορκωτοί βουλευτές έλλειμμα δεν βρήκαν. Από την παράλλη, το Ερρίκος Ντινάν είχε 230 εκατ ζημίες, εργαζομένους απλήρωτους και ο Άδωνις Γεωργιάδης το πούλησε για 115 εκατ!!! Το δημόσιο και οι εργαζόμενοι εξοφλήθηκαν, χρέη δεν έχει και έρχεται η κυβέρνηση να το πάρει πίσω καθαρό και κερδοφόρο με …..70 !!!!  Η δε φοβερή και τρομερή κρύπτη που ανακαλύφθηκε ξαφνικά έγινε αποθήκη. Εν ολίγοις άνθρακας ο θησαυρός. Υπάρχει θα μου πεις και η χρυσή εφεδρεία των Ρουβικώνων. Στα δύσκολα θα βάλουν πλάτη τα παιδιά.

Για την Αριστερά στην Ελλάδα, δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό έχουν οι Σκοπιανοί ως Μακεδόνες. Το ίδιο δικαίωμα όμως δεν το έχουν οι Έλληνες της Νότιας Αλβανίας ως Βορειοηπειρώτες.

Παρομοίως και ο διαχωρισμός της Εκκλησίας με το κράτος. Πυλώνας για την Αριστερά. Σύμβολο. Ιδανικό. Μόνο που παρακολουθήσαμε μια μπαλαφάρα.

Ο διαχωρισμός της Εκκλησίας με το κράτος έχει 3 άξονες.

Α. Την αλλαγή του Συντάγματος. Το προοίμιο και το άρθρο 3. Κατ’ επέκταση τα θρησκευτικά σύμβολα στα σχολεία, στα δικαστήρια, στη σημαία και φυσικά το μάθημα των θρησκευτικών.

Β. Τη μισθοδοσία των ιερέων.

Γ. Την εκκλησιαστική περιουσία.

Σε ότι αφορά το πρώτο, ο πρωθυπουργός της καρδιάς μας, είπε πως δεν αλλάζει τίποτα.

Σε ότι αφορά το δεύτερο, μόνο απορίες μας άφησαν.

Αν η μισθοδοσία των ιερέων κατατεθεί ως επιδότηση, αν αρρωστήσει ο ιερέας, σε ποιο ασφαλιστικό ταμείο θα πάει; Εκτός και αν πρέπει να κάνει μόνος του ιδιωτική ασφάλιση. Αν ο ιερέας συμπληρώσει συντάξιμα έτη, από πού θα πάρει σύνταξη; Από εμένα;

Ποιος μου λέει αύριο ότι η επιδότηση δεν θα υποστεί κούρεμα ή καθυστέρηση καταβολής λόγω αδυναμίας του κράτους; Στο κάτω κάτω της γραφής δεν καταλαβαίνω σε τι χρειάζεται η ξεχωριστή καταβολή σε επιδότηση αφού βγαίνουν από την ίδια τσέπη. Η μόνη λογική εξήγηση είναι να μείνουν λογιστικά 10.000 κενές θέσεις στο δημόσιο για να κάνει ο Τσίπρας και άλλους διορισμούς.

Σε ότι αφορά την καθ’αυτή εκκλησιαστική περιουσία συμφωνώ να γίνει καταγραφή, αξιοποίηση και να μοιραστούν τα κέρδη αλλά αυτό το είχε νομοθετήσει ο Σαμαράς! Πλάκα μας κάνουν ο Ιερώνυμος με τον Τσίπρα;

Σημείωση : Μην ακούς περί εκκλησιαστικής περιουσίας και τσιμπάς.

Από το 1.300.000 στρέμματα, τα 1.100.000 είναι δάση και βοσκοτόπια. Άχρηστα δηλαδή.

Τα υπόλοιπα είναι γεωργικές καλλιέργειες. Υπάρχουν και 400.000 στρέμματα  που είναι αμφισβητούμενα και εκεί θέλει πολύ δουλειά για να ξεχωρίσουν.

Ζήσε Δεκέμβρη μου να γιορτάσουμε το Πάσχα.

Άσε που μιλάμε για κάθε μοναστήρι, ενορία και μητρόπολη με τη δική της περιουσία, χαρήκαμε. Πάντως, αν γίνει είμαι υπερ. Προτιμώ μια Εκκλησία με οικονομική δραστηριότητα και ανεξαρτησία που θα χρηματοδοτεί τους κοινωφελείς σκοπούς της, που θα ανοίξει την αγορά εργασίας, θα αποδίδει στο κράτος ασφαλιστικές εισφορές και ΦΠΑ και δεν θα έχει ανάγκη κανέναν. Παρά τώρα που κατηγορείται για αμύθητη περιουσία και το 85% των εκτάσεων της είναι άχρηστο προς αξιοποίηση! Σκέψου δε, πως το παρκάκι κάτω από τον Ευαγγελισμό, είναι της Εκκλησίας! Τι να το κάνει το πάρκο που κάθεται όλος ο κόσμος;;; Να το πουλήσει ή να πληρώσει ΕΝΦΙΑ;

Ξέρω ότι σε πιάνουν τα επαναστατικά σου. Σου θυμίζω πάντως πως τα πιο δύσκολα χρόνια του μνημονίου, η Εκκλησία ήταν αυτή που τάιζε τον κόσμο και όχι το κράτος. Στην αγκαλιά της Εκκλησίας έβρισκαν να φάνε άσπροι, μαύροι, χριστιανοί, άθεοι, μουσουλμάνοι, ρομά, οι πάντες.
Αν θέλεις να σου το κάνω πιο ζόρικο, να σου πω ότι υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να αποσαφηνιστούν όπως πχ το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους και τα χρήματα που πάνε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εν ολίγοις, ντόρος έγινε, συζήτηση μπόλικη και ουσία μηδέν.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια