Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ




Είθισται, τα γράμματα που παίρνω να αφορούν συναισθηματικά ζητήματα μόνο που σήμερα το θέμα είναι πολιτικό! Το ανεβάζω επειδή θεωρώ ότι έχει ουσία και το σχόλιο μου, στο τέλος: 

= = = = 

Αγαπητέ Suspect,

Σε διαβάζω καιρό, σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τις απόψεις σου και θα ήθελα να καταθέσω και τις δικές μου. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ να γράψω ένα κείμενο με πολιτικό περιεχόμενο. 

«Τίμιος δεξιός πατριώτης», μετά από ένα αρχικό σοκ, δέχθηκα κι εγώ με όση υπομονή διέθετα τα χίλια μύρια δεινά που φέρανε «τα μνημόνια» στη χώρα μου. Και αυτό διότι μετά από αρκετή δόση κριτικής και αυτοκριτικής συντάχθηκα με την άποψη ότι ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας μου τις τελευταίες δεκαετίες έφερε «τα μνημόνια» και όχι το αντίθετο.

 Δεξιός πάππου προς πάππου και Νεοδημοκράτης μέχρι τις εκλογές του 2009 όπου προτίμησα να επιδοθώ σε outdoor activities από το να στηρίξω έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση η οποία έρμαιο των απαιτήσεων του λαού αλλά και έξωθεν δακτύλων παρεδόθη άνευ όρων.

 Για να μην μακρηγορώ θα κάνω ένα λογικό άλμα και θα φτάσω στο σήμερα. Εξακολουθώ να είμαι Δεξιός και εξακολουθώ να διαθέτω Νεοδημοκρατικά αντανακλαστικά. Άλλωστε είμαι της γενιάς που μεγάλωσε ακούγοντας «Μύρισε θυμάρι και βασιλικό» στις εκδρομές με το αυτοκίνητο αντί για Καζαντζίδη. Παρά το ότι σαν φιλοσοφία έχω περάσει σε μια σύντηξη Τζημεροθεοδωράκη, πονάω ακόμα το κόμμα της ΝΔ και θεωρώ ότι είναι το μοναδικό – λόγω φιλοσοφίας και μεγέθους – το οποίο μπορεί να μετατρέψει αυτό το άθλιο σκορποχώρι που λέγεται Ελλάδα σε μια σύγχρονη δυτική χώρα. 

 Μετά από αρκετές εκλογικές ήττες λοιπόν η ΝΔ καλείται να εκλέξει νέο πρόεδρο ο οποίος θα επωμιστεί το βαρύ έργο της αναδόμησης ενός κόμματος το οποίο επλήγη βαρύτατα από τις συνέπειες της πολιτικής της οποίας δεν εφάρμοσε αλλά και από μια βρώμικη και λαϊκίστικη αντιπολίτευση η οποία μάλιστα είχε και τις πλάτες από αμιγώς κομματικά ΜΜΕ αλλά και μέσα τύπου «Αυριανής» που δρουν με τις ίδιες και απαράλλακτες τακτικές εδώ και χρόνια. 

 Γεωργιάδης, Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας (τα ονόματα σε αλφαβητική σειρά παρακαλώ). Από τους τέσσερις παραπάνω μπορώ να μιλήσω για τους τρείς. Και αυτό γιατί ο κ. Τζιτζικώστας μου είναι παντελώς άγνωστος. Δεν κατάγομαι, ούτε και ζω από την περιφέρεια στην οποία εκλέγεται και δεν τον έχω «πετύχει» σε κανένα κανάλι εδώ και χρόνια. Σίγουρα ο θεσμός που υπηρετεί δεν το επιτρέπει αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο. Δεν υπήρχε και ούτε υπάρχει στη συνείδησή μου, στην οποία το μόνο που αποτυπώθηκε είναι ότι στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές ο κύριος αυτός κατέβηκε σαν «αντάρτης». Και όπως όλοι γνωρίζουμε, για έναν Δεξιό που σέβεται τις απόψεις του η λέξη αντάρτης μόνο αλλεργία μπορεί να προκαλέσει.

Τους υπόλοιπους τρεις τους βλέπω τουλάχιστον με συμπάθεια για διαφορετικούς λόγους. Θα σταθώ όμως σε δύο από αυτούς: Στον Άδωνι και στον Κυριάκο. Από τους δύο αυτούς πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία μου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άνθρωπος ουσίας με πολιτικό - και μη - πολιτισμό, ήθος και ναι, θα το πω, προέρχεται από μια οικογένεια με μεγάλη πολιτική εμπειρία. 

Έχει δείξει πολύ θετικά δείγματα γραφής σαν υπουργός και εν πάση περιπτώσει είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Εάν κατέβαινε και λίγο από το ρετιρέ στο οποίο βρίσκεται και είχε κάποια μεγαλύτερη επαφή με τον μέσο Έλληνα και τα προβλήματά του θα αποτελούσε μια ιδανική επιλογή για πρόεδρο της ΝΔ. 

 Αυτά τα λέει ο Δόκτωρ Bruce Banner την ώρα που απολαμβάνει τον καφέ του στην ηρεμία του γραφείου του. Ο κύριος Bruce όμως τον τελευταίο καιρό δεν είναι ήρεμος και όταν δεν είναι ήρεμος μετατρέπεται στον τρομερό Χάλκ. 

Και ο τρομερός Χάλκ άλλα λέει και θέλει. 

 Ο τρομερός Χάλκ λέει ότι κουράστηκε πια να θεωρείται μίασμα μόνο και μόνο επειδή είναι Δεξιός. 

 Ο τρομερός Χάλκ λέει ότι κουράστηκε να απολογείται συνεχώς και κυρίως για αυτά που δεν έκανε.

 Ο τρομερός Χάλκ λέει ότι κουράστηκε να είναι πολιτικά πολιτισμένος, να βάζει πλάτες «για την πατρίδα» και να δέχεται επίθεση ακόμα και για αυτό. 

 Ο τρομερός Χάλκ θέλει όχι απλά σκληρό ροκ αλλά χέβυ μέταλ.

 Ο τρομερός Χάλκ θέλει να πέσει στα σκληρά για να ηρεμίσει και να γίνει πάλι Δόκτωρ Bruce Banner

 Με λίγα λόγια ο τρομερός Χάλκ θέλει Άδωνι Γεωργιάδη

Κάπου βαθιά μέσα του μπορεί να τον τρώει το σαράκι της μη πολιτικά ορθής ή λογικής επιλογής. Ο Άδωνις είναι για τον Χάλκ ότι η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας από μέσο Έλληνα πολίτη. Είναι η επιλογή της επανάστασης σε ένα χώρο ο οποίο ΠΑΣΟΚοποιήθηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και ξέχασε τις ρίζες του. Είναι η επιλογή της σκληρής αντιπολίτευσης στη λογική της στείρας άρνησης της τότε αριστεράς αντιπολίτευσης. Είναι η επιλογή αρχηγού για τη Μητέρα Όλων Των Μαχών. 

 Τέρμα τα 3 και 40 κύριοι. Εδώ έχουμε πόλεμο και για αρχηγό θέλουμε λερωμένο και ματωμένο μαχητή των χαρακωμάτων και όχι επιτελικό ατσαλάκωτο και χιλιόμετρα μακριά από το μέτωπο.

Δεν ξέρω εάν θα υπάρχει Νέα Δημοκρατία μετά από αυτό. Δεν με ενδιαφέρει και να υπάρχει. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως θα ήθελα να πέσει μαχόμενη για τα ιδανικά της και όχι απολογούμενη για αυτά. 

 Και λίγα λόγια για την εκλογική διαδικασία. Είναι πολύ λεπτή η γραμμή πια μεταξύ δημοκρατικής διαδικασίας και τσίρκου. Και νομίζω ότι το ζύγι πια γέρνει περισσότερο προς το τσίρκο. Αντιστάθηκε λίγο ο Ευάγγελος αλλά υπέκυψε τελικά στις πιέσεις για «διαφάνεια» και «δημοκρατία». 

 Κύριοι της ΝΔ τα θέματα της πολιτικής του κόμματος αλλά και της εκλογής προέδρου δεν είναι θέμα του Μπάμπη του ταρίφα ή του Μήτσου του περιπτερά. Ναι…Η λογική της Δημοκρατικής διαδικασίας, της συμμετοχής της βάσης είναι ελκυστικότατη αλλά έως ενός σημείου. Φανταστείτε μια εγχείρηση όπου το ιατρικό επιτελείο ανοίγει τις πόρτες του χειρουργείου και μπάζει όποιον περνά απ’έξω για να του ζητήσει την άποψη για το πώς θα χειρουργηθεί ο ασθενής. 

 Όλα αυτά γίνονται σε ένα συνέδριο πάντα με ελεγχόμενες διαδικασίες και με πεπερασμένο αριθμό ψηφοφόρων τόσο μεγάλο όσο να μην επηρεάζεται η εκλογή από εσωκομματικές διεργασίες.

ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ για λόγους που θα φαινόμουνα χαζός ακόμα και να τους αναφέρω.  Δεν μπορώ να δεχθώ ότι η εκλογή προέδρου της ΝΔ περνά από «έγκυρους» και «ανένταχτους» δημοσιογράφους ακόμα και στα ιδιωτικά ΜΜΕ που το μόνο που κάνουν είναι να μάχονται σφόδρα τη ΝΔ είτε αυτή είναι κυβέρνηση είτε αντιπολίτευση. 

 ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.  

 Θα χαρώ πολύ να έχω το σχόλιο σου φίλε μου Suspect

Υ.Γ. Το κείμενο αυτό γράφτηκε στις 13/10/2015 νωρίς το πρωί. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν αργότερα την ίδια ημέρα στην ΚΕΦΕ δυστυχώς επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Την ώρα που ο κόσμος υποφέρει από τα αποτελέσματα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα ΜΜΕ ασχολούνται με τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στη ΝΔ. 

= = = = =
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ
= = = = = 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την επικοινωνία φίλε. 

Άθελα σου, ανέδειξες το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία. 

Είτε με τον κακό ακροδεξιό Σαμαρά και μια κυβέρνηση που έφερε αποτέλεσμα, είτε με τον κεντρώο, άνετο και χιουμοριστικό Βαγγέλη και με πρώτη φορά αριστερά, το κοντέρ έγραψε ακριβώς το ίδιο. 28%. 

Η Νέα Δημοκρατία αφού δεν μπορεί να πάει πιο πάνω είτε σε δύσκολες είτε σε ευνοϊκές για αυτήν συνθήκες, τότε μόνο προς τα κάτω θα κατευθυνθεί. Είναι νομοτελειακό. Θα αναστρέψει αυτή την πορεία μόνο αν ξεφύγει τελείως από την πεπατημένη και κάνει την ομολογουμένως επαναστατική κίνηση, εκλέγοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη. 

Όμως φίλε μου, δεν μπορεί κάποιος να είναι και νεκρός και ζωντανός ταυτόχρονα. Και ψηλός και κοντός. Και Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. 

Δεν μπορεί να θέλουμε και να μεγαλώσει το κόμμα αλλά και μακριά ο Μπάμπης ο ταρίφας και ο Μήτσος ο περιπτεράς! Σε αυτή την περίπτωση, ο τρομερός Χάλκ είναι απλώς μια φαντασίωση – χαπάκι που προσωρινά σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, αλλά επί της ουσίας δεν θέλεις να αλλάξει τίποτα. Αυτό που πραγματικά θέλεις είναι η μοίρα της Νέας Δημοκρατίας να καθοριστεί από τους ίδιους και τους ίδιους που έκαναν τον Άδωνι Γεωργιάδη να τρέχει σαν τρελός αψηφώντας τα κόκκινα φανάρια, γιατί μάζεψε την τελευταία υπογραφή στο παρά πέντε. 

Η πολιτική φίλε μου δεν είναι χειρουργείο που πρέπει να έχουν άποψη οι ειδικοί και μόνο. Η πολτική είναι κάτι που μας αφορά όλους. Καθώς ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. Αν φτάσουμε σε σημείο που να ψηφίζουν μόνο οι MENSA 160 πιθανώς να συμφωνούσα μαζί σου. 

Ο Τσίπρας αποδεικνύεται πιο έξυπνος και σε αυτό. Έδωσε εντολή να μπουν στον Σύριζα αυτοί που στο παρελθόν είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γιατί ξέρει ότι σημασία για ένα κόμμα έχει η μαζικότητα. Στη Νέα Δημοκρατία φοβούνται τον κόσμο.

Σκέψου το φίλε μου γιατί βασιλικό και θυμάρι μυρίζουμε και στα νεκροταφεία….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια