Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΖΛΑΤΑΝ




Περιμένεις από έναν άνθρωπο που τον ευλόγησε ο Θεός και του χάρισε δόξα, δημοσιότητα, δημοφιλία και τραπεζικό λογαριασμό για να ζήσουν 48 γενιές μετά από αυτόν, να έχει ένα στοιχειώδες ίχνος ανθρωπιάς. 

Το στόρι έχει ως εξής: 

Ένα 8χρονο παιδί από το Σαράγεβο της Βοσνίας, προσβεβλημένο από μια σοβαρής μορφής λευχαιμία που τον χτύπησε στα 6 του χρόνια, έχει ελάχιστο χρόνο ζωής και μία από τις τελευταίες του επιθυμίες είναι να γνωρίσει από κοντά το μεγάλο ποδοσφαιρικό του είδωλο: Τον γελοίο τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. 

Ο Σουηδός του έστειλε μια φανέλα και ένα dvd που του λέει ευχές σε βίντεο. Το παιδάκι ταξίδεψε από την πατρίδα του μέχρι το Παρίσι για να συναντήσει τον Ζλάταν, με τους γονείς του να έρχονται σε συνεννόηση με τους ανθρώπους της Παρί Σεν Ζερμέν προκειμένου να κανονιστεί η συνάντηση.  

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με την οικονομική αρωγή της φιλανθρωπικής οργάνωσης "Light For Tomorrow"  αλλά ήταν τεράστια απογοήτευση για το παιδί καθώς δεν κατάφερε να δει τον Ιμπραϊμοβιτς με διάφορες δικαιολογίες για γκόμενες:  Αχ και σήμερα δεν μπορεί και βαχ πρέπει να πάει στο νοσοκομείο και του κάηκε το μοντεμ και άργησε το σχολικό και ξέχασε ανοιχτό το θερμοσίφωνα. 

Ο μικρός Χαϊρουντίν και η οικογένειά του μετά από τρεις ημέρες παραμονής, έφυγαν πικραμένοι από το Παρίσι, με τη λιμουζίνα της Παρί Σεν Ζερμέν να τους συνοδεύει στο αεροδρόμιο για το ταξίδι της επιστροφής στο Σαράγεβο. Μπορεί να τους έφτυσαν αλλά τους ξαπόστειλαν πολυτελώς! Αίσχος και για την Παρί, αίσχος και για τον μπετόβλακα τον Σουηδό. 

Είναι πάντως απίστευτο. Προφανώς ο γελοίος δεν θα ήθελε και στην ομάδα δεν τον πίεσαν να του αλλάξουν γνώμη. Τι θα πάθαινε δηλαδή αν συναντούσε το παιδί, του έκανε μια αγκαλιά, έστω ένα δωράκι και με κάμερες ρε αδερφέ για μάρκετινγκ! 

Για ένα ετοιμοθάνατο παιδί αυτό θα ήταν μια μικρή ανακούφιση, ένα χάμογελο με το οποίο θα έκλεινε τα ματάκια του… 
Ο αλήτης! 

Κουβαλήθηκαν οι άνθρωποι με όλο τον ιατρικό εξοπλισμό, από τη Βοσνία ως το Παρίσι και έφυγαν άπραγοι… 

Για να μη με πιάσει καμιά οργή και γράψω τίποτα βαρύ και για το παιδί του ιδίου, όσο μπορώ να συγκρατηθώ από αυτή την αθλιότητα, τους εύχομαι ολόψυχα να χάνουν σε κάθε αγώνα και με όποιον παίζουν, θα υποστηρίζω τον αντίπαλο.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια