Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ


Το σενάριο που πουλάει στις μέρες μας λέει ότι η Αστυνομία βάζει κουκουλοφόρους να τα σπάνε ώστε να φοβηθεί ο κόσμος, να μην κατέβει στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί.

Θέλω να προσθέσω και ένα δικό μου. Σενάριο είναι, μην του δώσεις σημασία…

Μήπως υπάρχουν ομάδες που πληρώνονται ( το σέρβις πλερώνεται αγαπούλα, που θα έλεγε και ο Big Mac ) για να διαλύσουν οποιαδήποτε προσπάθεια πάει να γίνει;
Καπηλευόμαστε την αγανάκτηση του κόσμου που μπορεί μεν να ανέχεται να κάνει μερικές θυσίες αλλά θυμώνει γιατί δεν βλέπει εστω έναν μεγαλόσχημο να πληρώνει ούτε σεντ και σπέρνουμε τον όλεθρο.

Αν η αστυνομία παίξει άμυνα, τότε εχουμε ανίκανους αστυνομικούς και διαλυμμένο κράτος.
Αν η αστυνομία παίξει επίθεση, τότε εχουμε μπάτσους γουρούνια δολοφόνους, χούντα και αστυνομικό παρακράτος.

Αμφιβάλλει κανείς ότι υπάρχουν κύκλοι που να επιθυμούν τη διάλυση μας, το λουκέτο μας και την καταστροφή μας;

Δεν θέλω να παω μακριά σε μασονικά σχέδια και τουρκικές επιδιώξεις. Πήγε να γίνει μια επένδυση με τη διπλή ανάπλαση, να γίνει ο Βοτανικός αξιοθέατο και έγιναν καταγγελίες από Συριζες που ουτε καν έμεναν στην περιοχή, να μπλοκάρουν τα έργα γιατί λέει υπάρχουν ….κορμοράνοι  και θα είχαμε οικολογική καταστροφή! Θυμίζω ότι η  ανάπλαση του πάρκου στο πεδίο του Αρεως τέλειωσε με μεγάλα βάσανα γιατί λέει ηταν ..αντιοικολογική! Ξέρουμε το έργο: Καταγγελία, ασφαλιστικά μέτρα, συμβούλιο επικρατείας, η καθυστέρηση της καθυστέρησης, μας τελείωσε η επένδυση…

Βλέπουμε εξάλλου ότι στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ο τουρισμός που είναι μια ασφαλής πηγή εσόδων και ισως η μοναδική για τη χώρα μας, και εμεις κλείνουμε τα λιμάνια απαγορεύοντας τις διακοπές στους τουρίστες γιατί μας νοιάζει το κοινό καλό και η ευημερία της κοινωνίας μας.

Αν λοιπόν, κάνουμε τσαμπουκάδες, φτάσουμε τα πράγματα στα άκρα και ερίζουμε συνεχώς με το να εχουμε έναν νεκρό, αμφιβάλλει κανείς ότι την επόμενη ωρα θα γίνει εμφύλιος; Τα ζήσαμε και με τον Γρηγορόπουλο.

Ποιον συμφέρει να διαλυθεί η Ελλάδα αυτή τη στιγμή;

Τους Ευρωπαίους;

Όχι, γιατί δεν θα πάρουν ποτέ τα λεφτά τους πίσω και θα πάρουμε πολλούς εταίρους στον τάφο μας. Αν είμασταν μόνοι μας, θα μας είχαν διώξει από το ευρώ και από την ευρωπαϊκη ένωση.

Τους Ελληνες πολίτες;

Όχι, γιατί τωρα τη βγάζουμε εστω με λιγότερα. Μετά δεν θα έχουμε καν να τη βγάλουμε.

Την Ελλάδα;

Ποια χώρα τη συμφέρει σε οποιοδήποτε κοινωνικό επίπεδο να εχει εμφύλιο;

Μήπως ο απλός κόσμος παρασύρεται από την αγανάκτηση και πάει μονόπατα στο ένα σενάριο, περι αστυνομικού παρακράτους; Σαφώς και μια Αστυνομία πρέπει να εχει ανθρώπους σε κυκλώματα είτε είναι εμπόρων ναρκωτικών, είτε της νύχτας, είτε ομάδων που δεν γουστάρουν το πολίτευμα της.  

 Όμως μου κάνει εντύπωση πως όταν κάνουμε ανακοινώσεις και βαρύγδουπες αναλύσεις είμαστε υπέροχοι, και όταν γίνοντα μπάχαλα, ελα  μωρε μπάτσοι είναι. Τότε, με αυτή τη λογική, δεν υπάρχει εγκληματικότητα στη χώρα μας! Ολοι είναι εγκάθετοι μπάτσοι!  

Εγινε μεγάλος ντόρος για τους «παρακρατικούς» που φυγάδευσε η αστυνομία, έδωσαν και πήραν οι κορώνες περι προβοκατόρων και τελικά ηταν εθνικιστές που στριμώχθηκαν από αντιεξουσιαστές. Γιατί για παράδειγμα, ακούγονται μαρτυρίες ότι αυτοί που φέρουν την ελληνική  σημαία, τρώνε ξύλο;

Αλαλούμ! Τι σχέση εχει η αγνη διαμαρτυρία του κόσμου τόσες μέρες στην πλατεία με διάφορες ομάδες που λύνουν τις διαφορές τους και βάλουν κατά ριπάς;

Διαβάζω παντού, στα κοινωνικά δίκτυα, εξυπνάδες περί χούντας. Πρέπει να είναι μια χαρά χούντα αυτή που ζούμε. Ανετα βρίζουμε ολοι τους πολιτικούς και τους αστυνομικούς και δεν μας πειράζει κανείς. Δεν ξέρω αν στην πραγματική χούντα θα μπορούσαμε να εκφραζόμαστε τόσο άνετα.

Μετα το διήμερο πάρτι, 34 μαγαζιά στο κέντρο καταστράφηκαν, εμπορεύματα εξαφανίστηκαν, ξενοδοχεία εκκενώθηκαν, 1.000.000 ευρώ ζημιές έγιναν σε δημόσια κτίρια και μαζεύτηκαν …35 τόνοι με πέτρες και μάρμαρα! Όλα αυτά, οι άθλιοι μπάτσοι τα έκαναν;

Μήπως η διαμαρτυρία για την ομολογουμένως απαραδεκτη διαχείριση και το φαγοπότι που έκαναν οι πολιτικοί, είναι μια καλή αφορμή για να διαλυθεί το σύμπαν; Αντε και διαλύθηκε, αλλά ας σκεφτεί ο καθένας μόνος του, τις συνέπειες της διάλυσης πριν προχωρήσει στη βια… Σίγουρα κάποιοι θα χαρούν αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρχουν και πολλοί που θα το μετανοιώσουν μόνο που θα είναι αργα..

Μήπως η –επι 36 μέρες – ειρηνική διαμαρτυρία ενόχλησε γιατί έμεινε ανεξάρτητη από λογής λογής σκοπιμότητες και έπρεπε να γίνουν όλα κάμπριο; Την Αστυνομία εχω την εντύπωση πως δεν την ενόχλησε γιατί έκανε μια απλη περιφρούρηση.

Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν κοινό θνητό ο οποιος εργάζεται, εχει οικογένεια, καθήκοντα και υποχρεώσεις,  και να βρίσκει το χρόνο να πλακώνεται για δυο ολόκληρες μέρες με τους ΜΑΤατζήδες.

Πρέπει να εχει μια υποστήριξη…



2 Λογομαχιες:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ.

BUTTERFLY είπε...

Ασχετα με το πιο σεναριο ειναι αληθινο, εχουμε ηδη ΕΜΦΥΛΙΟ!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια