Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ…


Χθες, μέτρησα τις αποδείξεις που είχα μαζέψει στο καταπληκτικό 2010. Μπράβο μου, έπιασα και βάλε, το αφορολόγητο και αφου τις μέτρησα, διαπίστωσα πως μου πήρε περί τις 3 ωρες. Μια πρωτη ταξινόμηση, πρόσθεσε, άθροισε, σημείωμα για τον λογιστή, πέρασε η ωρα.

Ο εφοριακός πόσους φακέλους με αποδείξεις θα προλάβει να τσεκάρει και πως είμαστε σίγουροι ότι δεν θα γίνει το κεφάλι του κουδούνι ώστε η καταμέτρηση να γίνει με το τηλεχειριστήριο; 

Το θέμα όμως είναι ότι μέχρι σήμερα οι μισθωτοι και οι συνταξιούχοι εστω κάτι λίγα τα πλήρωναν. Με τα ορια του αφορολόγητου, οι κυβερνώντες την πάτησαν! 

Ολος ο κόσμος κράτησε τις αποδείξεις, με τη μερίδα του λέοντος να αφορούν αυτές του σουπερμάρκετ που πάντα κόβει αποδείξεις! 

Ετσι, ολοι έπιασαν λίγο ως πολύ το αφορόλογητο με αποτέλεσμα να μην πληρώσουν οι συνήθεις άτυχοι. Εκει που πήγαν να πολεμήσουν τη φοροδιαφυγή, έκαναν μια λακούβα στην έρημο καθώς το σουπερμάρκετ βόλεψε όλον τον κόσμο. 

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι σε μπαρ, καφέ, ταβέρνες και εστιατόρια εκει που έκοβαν μια απόδειξη ανα τρεις μέρες, τώρα βλέπεις πως εχουν γίνει ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Καιρός ηταν…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια