Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ


Κυκλοφόρησε στον παγκόσμιο ιστο μια δήλωση του κ. Αντώνη Κανάκη στο περιοδικό «Εγω». Ο σταρ του ΑΝΤ1 δήλωσε μια βαρυγδουπιά πως η σάτιρα δεν πρέπει να εχει όρια λέει, γιατί τα όρια είναι εχθρός της δημιουργικότητας.

Πιστεύω πως αυτά που λέμε πρέπει να τα υποστηρίζουμε με τις πράξεις μας αλλιώς είναι κενολογίες. Προτείνω στον κ. Κανάκη να σατιρίσει τον θάνατο του Αντώνη Παραρά, τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγόρουλου, οσους έχουν σύνδρομο Down, τους 10.000 Ιάπωνες που χάθηκαν από το σεισμό και το τσουνάμι και οσους έμειναν ανάπηροι μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ειμαι υπερ του ορίου.

Την ισορροπία δεν τη βρίσκεις στην άκρη αλλά στο όριο. Το δικό σου, του άλλου, του κοινωνικού συνόλου.

Ναι στη σάτιρα, στο χαβαλέ, στην κριτική αλλά όχι στην ασυδοσία, στην αναίδεια και στην ιεροσυλία.
Όπως δεν μπορείς να πιείς 80 ποτήρια  αλκοόλ ( ακόμα και νερού ) με τη μια γιατί θα δεις τον αρχάγγελο Μιχαήλ να σε παίρνει από το χεράκι και να σε πηγαίνει μια οριστική βόλτα ετσι και δεν μπορεί να λες ότι σου κατεβαίνει με το άλλοθι της σάτιρας, της δημιουργικότητας και του χιούμορ.

Δεν ξέρω βέβαια αν ο άνθρωπος είπε και κάτι άλλο και  η φράση του να κόπηκε, ή αν εννοούσε κάτι άλλο, όμως μου έκανε εντύπωση αυτή η δήλωση, για αυτό και τη σχολιάζω.

Πιστεύω ότι για να κάνεις μια σπουδαία σάτιρα, δεν χρειάζεται ούτε να το τραβήξεις από τα μαλλιά, ούτε να μην έχεις όριο [ πιστεύω πχ πως ελλείψει πνεύματος, το πιο εύκολο και φτηνό καταφύγιο είναι η βωμολοχία ] αλλά μπορείς να είσαι οξυς, εύστοχος με αυτοσεβασμό και σεβασμό.



1 Λογομαχιες:

panos75 είπε...

"Την ισορροπία δεν τη βρίσκεις στην άκρη αλλά στο όριο".
Δεν συμφωνώ με αυτό που γράφεις ύποπτε, παρασυμφωνώ.

Δυστυχώς ο Κανάκης είτε από υπολογισμό, είτε αυθόρμητα, έχει αρχίσει να λαϊκίζει επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό. Η υποστήριξη και η διαφήμιση που παρείχε στο Φίμωτρο και τον λαμογιο-Παπαγιάννη για την γελοία πρωτοβουλία του των "αυθόρμητων" συγκεντρώσεων σε σπίτια πολιτικών με εξέπληξε δυσάρεστα, ενώ όταν επικρότησε τα γιαούρτια και τις βιαιοπραγίες εις βάρος πολιτικών πέρασε οριστικά στο επίπεδο του Λαζόπουλου.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια