Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ


Από περιέργεια, όταν γύρισα από το θέατρο διάβασα τις κριτικές του κοινού στο Αθηνόραμα για την παράσταση Συρανο Ντε Μπερζερακ.

Το πρώτο συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι σε γενικές γραμμές, είδαμε άλλη παράσταση από το κοινό του Αθηνοράματος.

Το δεύτερο είναι ο Λούλης εχει γίνει αντιπαθής με τις δηλώσεις του για τη Μακρυπούλια και ο ιππότης Ελλην, δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια επίθεση. Ότι και να κάνει ο Λούλης, και στη ΝΑΣΑ να πάει, να γίνει αστροφυσικός και να ξετρυπώσει τους ΕΛ, πάντα θα υπάρχει το ελληνικό κοινό να υποστηρίξει ότι είναι άχρηστος ή μπήκε με βίσμα. Τούδε εφεξής ανήκω στο φαν κλαμπ Χρήστος Λούλης μόνο και μόνο γιατί στις θεατρικές κριτικές του Αθηνοράματος τον θάβουν, εν προκειμένω, άδικα.

Το τρίτο συμπέρασμα είναι πως ο φίλος των συντελεστών της παράστασης ( ή ακόμα και οι ιδιοι ) θα βάλει 5 αστεράκια χωρίς να σχολιάσει. Ο εχθρός Λούλη ή της παράστασης, θα βάλει ένα αστεράκι και στην καλύτερη θα πετάξει ένα πιθανώς πολυσύλλαβο «μάπα». Υπάρχει και μια κατηγορία που θα γράψουν κάτι σαν δελτίο τύπου. «Η παράσταση πλημμύρισε τους θεατές με χιούμορ και συγκίνηση. Ο Καραθάνος ηταν εκπληκτικός, η Κιτσοπούλου μαγευτική και ο Λούλης έξοχος» Οι άλλοι θα γράψουν το δελτίο ανάποδα. «Ηθελα να φύγω στο διάλειμμα αλλά τους λυπήθηκα και έμεινα. Ο Καραθάνος ψεύδιζε, η Κιτσοπούλου ηταν υστερική και ο Λούλης είναι ατάλαντος»

Υπάρχει επίσης και η τάξη των φιλοσόφων.
«Αν είναι δυνατόν στο Εθνικό θέατρο να έχουμε τόσο χαμηλού επιπέδου παραστάσεις. Η σκηνοθεσία ηταν ρηχή και θα περίμενα εγω ο μέγας θεατρώνης να δω μια πολυεπίπεδη σπουδή καθώς ο Καραθάνος έπρεπε να εστιάσει στα συναισθήματα και όχι στο δρώμενο. Τα σκηνοθετικά ευρύματα με κούρασαν, οι πυκνώσεις και οι αραιώσεις του χορού ηταν προβληματικές και οι ερμηνείες δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μου»

Τελικά, αποφάσισα να μην ξανακοιτάξω το Αθηνόραμα.

υγ. Η άποψή μου για την παράσταση έπεται στο αμέσως επόμενο....



3 Λογομαχιες:

panos75 είπε...

Οι κινηματογραφικές κριτικές είναι ακόμη "καλύτερες", ειδικά αν πρόκειται για καμιά αμερικάνικη μ...κία.

Δέσποινα είπε...

Εγώ πάντως που δεν είμαι τόσο θεατρόφιλη,κάνω το ίδιο με το πρόγραμμα της τηλεόρασης,όποια ταινία έχει χάλια κριτική τη βλέπω.Και δεν έχω απογοητευτεί ποτέ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ :))ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΕΞΩ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ.ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΓΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΖΩ.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια