Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΜΠΙΛΑ


Τις περισσότερες φορές όταν μιλάμε για διεθνή καριέρα, εννοούμε πως ενας εγχώριος ανθυποσταρ, πηγαίνει στη μαμα Αμερική, κάνει τον σερβιτόρο, τρέχει σε οντισιόν, δεν κάνει τίποτα και επιστρέφει στην πατρίδα «γεμάτος εμπειρίες» - της απόρριψης – και προσπαθεί να κάνει ότι και πριν φύγει. Αντε να χει να διηγείται ότι όταν έπινε καφέ, στα δυο μέτρα ηταν ο Μπράντ Πιτ και ακριβώς απέναντι η Τζένιφερ Λόπεζ. 



Η Ελένη Χαρμπίλα – Kid Moxie, είναι μια κοπέλα χαμηλών τόνων και χωρίς τυμπανοκρουσίες έφυγε από την Ελλάδα και προσπαθεί να κυνηγήσει τα όνειρά της στο Λος Αντζελες που ζει τα τελευταία 3 χρόνια. Είναι ηθοποιός, είναι συνθέτης και παραγωγός μουσικής ( κάτι μεταξύ pop και alternative ) είναι DJ με βινύλιο παρακαλώ, εχει συνεργαστεί θεατρικά με τον Al Pacino, ( ναι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, σωστά διάβασες )  μουσικά με τον Angelo Badalamenti, εχει παίξει σε αρκετα διαφημιστικά σποτ στην Αμερικανική τηλεόραση, η μουσική της επενδύει σίριαλ όπως το L World  και συνεχίζει την προσπάθεια της στον μαγικό, δύσκολο και ιδιαιτερα ανταγωνιστικό χώρο του θεάματος. 


Δείγμα της μουσικής γραφής της μπορείς να δεις εδώ,  με την ιδια να πρωταγωνιστεί στο βίντεο κλιπ. Είναι από το δίσκο της, Selector, που μπορείς να τον βρεις στο iTunes και σε όλα τα μεγάλα online δισκοπωλεία.


Επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα καθώς είναι ιδιαίτερα δεμένη με την οικογένειά της και με κόπο, καθώς σε λίγο χρόνο πρέπει να διεκπεραιώσει πολλαπλά καθήκοντα, κατάφερα να μου δώσει την παρακάτω συνέντευξη σε έναν εσπρεσο που είχα την τιμή να πιω μαζί της.
Απολαύστε τη.
= = =
Το καλλιτεχνικό σου ψευδώνυμο στα μουσικά πεπραγμένα σου είναι το kid moxie. Πως σου προέκυψε;
Είδα μια μέρα  είχα ένα κάδο απορριμμάτων στον οποίο υπήρχε ένα αμερικάνικο είδος κόλα απ’ τα 50’s που ονομάζονταν Moxie Cola η οποια αποσύρθηκε από την αγορά γιατί είχε υψηλό ποσοστό καφεϊνης. Μου αρέσε και το κράτησα στο μυαλό μου. Εξάλλου είναι ωραίο το “x όταν το γράφεις, κάνει καλο λογότυπο! Το Kid γιατί μου θυμίζει τα παιχνίδια που παίζαμε ως παιδιά..
Ποια ηταν η αφορμή για να φύγεις από την Ελλάδα;
Η αφορμή ήταν ένα ταξίδι που είχα κάνει στα 17 μου στη Νέα Υόρκη. Κάτι μαγικό πρέπει να συνέβει όταν είδα τους ατμούς του μετρό να βγαίνουν μέσα από τους υπονόμους. Ερωτεύτηκα τόσο πολύ αυτήν την πόλη και ταυτόχρονα μου δημιουργήθηκε η εμμονή του να πάω ξανά στην Αμερική.
Το μετάνοιωσες;
Μέχρι στιγμής όχι. Δεν ξέρω τι έχασα που έφυγα από την Ελλάδα, ξέρω όμως τι κέρδισα όντας μακριά της.
Εχεις περάσει από αρκετά εκπαιδευτικά ιδρύματα και οφείλω να ομολογήσω πως κάπου έχω χαθεί. Τι ακριβώς εχεις σπουδάσει και που;
Κινηματογράφο στο London Guildhall του Λονδίνο, Θέατρο και Μουσική στο San Francisco State University (masters) και παρακολούθησα και μαθήματα Αστρονομίας στο UCLA ( είναι το πάθος μου).

Η πρόταση για βράβευση από το life and style ως γυναίκα της χρονιάς στην κατηγορία διεθνους καριέρας, πως προέκυψε;
Με αφορμή τη θεατρική μου συνεργασία με τον Πατσίνο αλλά και για τη μουσική μου, που παίζεται στο αμερικάνικο ραδιόφωνο αλλά και στην τηλεόραση (σε σειρές, σποτάκια, κτλ)
Βρίσκεσαι στο Λος Αντζελες. Δεν θέλω να μου πεις που υπερτερεί το ΛΑ έναντι της Αθήνας γιατί φαντάζομαι τι περίπου θα μου πεις. Αυτό που θέλω είναι να μου πεις που υπερτερεί η Αθήνα!
Η Ελλάδα γενικότερα υπερτερεί στην έννοια της “παρέας” και της διασκέδασης. Δεν βλέπεις στο Λ.Α παρέες να κάθονται να τα λένε και να καπνίζουν μέχρι τις 4 το πρωί. Αυτό μου λέιπει..
Συνεργάστηκες με τον Al Pacino και τον Badalamenti. Ποια ηταν η χειρότερη στιγμη στην καριέρα σου;
Πολλές! Το Λ.Α θέλει γερά νεύρα και έχουν υπάρξει πολλές φορές που θέλω να τα βροντήξω όλα, αλλά ευτυχώς έχουν υπάρξει και στιγμές που έχω σταθεί τυχερή (όπως αυτές που ανέφερες) οι οποίες μου έδωσαν δύναμη  να συνεχίσω.
Τι σου είπε ο Αλ Πατσίνο που θα θυμάσαι για πάντα;
Οτι ο ηθοποιός είναι αθλητής.
Τι όνειρα εχεις;
Αστεία, μερικές φορές ανούσια και άλλες φορές αναιδέστατα!
Με τι ασχολείσαι επαγγελματικά αυτή την περίοδο;
Με την ηχογράφηση του καινούριου μου αλμπουμ το οποίο θα βγει το Σεπτέμβριο του 2011 αλλά και με μια καινούρια συνεργασία με τον συνθέτη (για τις ταινίες του James Cameron) Jeehun Hwang, με τον οποίον γράφουμε κομμάτια για ταινίες. Επίσης παίζω σε μία καινούρια ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Ολυμπία Δουκάκη. Την σκηνοθετούν δύο πολύ ταλαντούχα αδέρφια, ο Evangelo και ο George Giovannis.

Από την Ελλάδα εχεις προτάσεις συνεργασίας;
Μέσα στην επόμενη χρονιά πρόκειται να γυρίσω μία ταινία στην Ελλάδα, το NO WOMAN του σκηνοθέτη Μιχάλη Αναστασίου, ένα film noir με πολύ καλοδουλεμένο και ιδιόμορφο σενάριο.
Με ποιον ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγό θα ήθελες να συνεργαστείς;
Από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς είναι ο Edward Norton και σκηνοθέτες ο Woody Allen.
Ποιον Ελληνα παραγωγό και DJ ξεχωρίζεις;
Ο Serafim Tsotsonis είναι για μένα από τους πιο αξιόλογους συνθέτες/παραγωγούς στην Ελλάδα.
Γράφεις ακόμα στην Καθημερινή της Κυριακής;
Ναι, περίπου μία φορά το μήνα για τις “Τέχνες - Γράμματα”.
Με τι καταπιάνεσαι στα κείμενα σου;
Με τα καλλιτεχνικά δρώμενα του Λ.Α, αλλά και με συνεντεύξεις ανθρώπων που θαυμάζω όπως ο David Lynch,  ο Quincy Jones, κτλ..

Αν μπορουσες να ταξιδεψεις στο παρελθον, σε ποια εποχη θα ηθελες να
βρεθεις;

Τέλη δεκαετίας ’70 στη Νέα Υόρκη ή στην αρχαιότητα για τα εγκαίνια του Παρθενώνα (πρέπει να ήταν φοβερό πάρτυ!)

Τι δεν σου αρέσει στη δουλειά σου;
Οταν η χρυσή μετριότητα “περνάει” για ταλέντο.
Το πρώτο cd που αγόρασες…
Το πρώτο cd θυμάμαι να ήταν το soundtrack της ταινίας Bleu: Trois Couleurs το οποίο είχε συνθέσει ο Zbignew Preisner.
Ο πρώτος μου δίσκος όμως ήταν ο Καραγκιόζης Μάγειρας.
Ποια ανάμνηση σε γαληνεύει;
Τα ταξίδια μου με το αυτοκίνητο στην έρημο.
Όταν τα βρίσκεις σκούρα….
Παίρνω το ποδήλατο και πάω βόλτα στη Venice Beach.
Από το mp3 player σου δεν λείπει…
Κleerup, Jesus and Mary Chain και John Coltrane.
Σε ευχαριστω πολυ!

Περισσότερα για την Kid Moxie μπορείς να δεις και να ακούσεις στη σελίδα της στο myspace: http://www.myspace.com/kidmoxie
 
= = =
Το σχόλιο μου
= = =
Ιδιαίτερα συγκροτημένη, σοβαρή και μετρημένη. Της εύχομαι μια καλή συγκυρία για την απογείωση…
Τη φραση «πνευματικα δικαιωματα» τη βαριεμαι και ως σκεψη.
Ότι θελετε παρτε, αντιγραψτε, κλεψτε, βαλτε τρουφα και καλη σας ορεξη.
Απλως, απευθυνομενος στο φιλοτιμο σας,
 μπορειτε να αναφερετε ότι το πηρατε από το www.suspectblog.gr



1 Λογομαχιες:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ενδιαφέρουσα περίπτωση. Βέβαια, με τόσα λίγα χρόνια δε θα μιλούσα για καριέρα... Θέλει ακόμα δρόμο.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια