Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ


Έχω την εντύπωση πως αυτές οι εκλογές είναι ισως οι πιο άθλιες ολων των εποχών. Τις εποχές τις μετράω από τη δεκαετία του 80 και μετά καθώς λόγω κοινωνικών συνθηκών πάσα σύγκριση με πριν είναι μάλλον μάταιη.

Εχουμε εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Με μια σπουδαία μεταρύθμιση, αυτή του Καλλικράτη. Ακουσες κανέναν να μιλάει για την τοπική αυτοδιοίκηση; Σύσσωμη η αντιπολίτευση για να πάρει εύκολους ψήφους το έριξε στο μνημόνιο. Διαμαρτυρηθείτε για την κακή οικονομική κατάσταση μας λέει.
Εύκολο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να κάνει την κίνηση ματ αλλά το φτασε μέχρι το ρουα. Η απειλή περι εκλογών μου φαίνεται λογική. Με άλλα λόγια μπορεί να διατυπωθεί ως εξής:

«Αν πάτε να ψηφίσετε χαλαρά, ξέρω ότι θα με μαυρίσετε. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με τα καλά της και τα στραβά της αλλά δεν μπορεί την επόμενη μέρα να με κοιτούν περίεργα οι ευρωπαίοι δανειστές ότι στην Ελλάδα ζούμε στον κόσμο της νεας φυτίνης και δεν έχουμε καταλάβει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Δεν μπορώ την επαύριον να έχω να τσακώνομαι με τον Σαμαρά και τον Τσίπρα ότι δεν με θέλει ο λαός και ότι αυτά που προσπαθώ να κάνω, τα επιδοκιμάζει η μειοψηφία, οπότε είμαι ανίσχυρος. Δεν μπορεί το μήνυμα που θα δώσει η Ελλάδα σε ολο τον πλανήτη να είναι ότι σε μια προσπάθεια νοικοκυρέματος, κανείς στην Ελλάδα δεν τη θέλει…»

Από την άλλη όμως Εθνικές εκλογές δεν μπορούν να γίνουν, οπότε η απειλή ακούγεται ως χειμερινό αστείο.Την τρίτη δόση δεν θα την πάρουμε. Θα βουλιάξουμε ακόμα περισσότερο και φυσικά μη νομίζει κανείς πως ο Σαμαράς ( αν βγει ) δεν θα κάνει ακριβώς τα ιδια. Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να γίνει το περίφημο πρόγραμμα παρωδία – Σε ένα χρόνο μηδενίζω το χρέος;

Αν ηταν ετσι θα το είχε ηδη κάνει ο Παπανδρέου εκτος και αν είναι βιτσιόζος και θέλει να τον βρίζουν ολοι. Ο Σαμαράς θα πει ότι και όλοι οι άλλοι ( παραλάβαμε χάος ) θα προσθέσει με στόμφο ότι ο Γιώργος τα παράτησε και θα συνεχίσει στο ιδιο μοτίβο. Φοβάμαι όμως, επειδή τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. τη γνωρίσαμε, ότι θα είναι απείρως χειρότερη και δεν ξεχνώ πως αν ο Καραμανλής ηταν σοβαρός, θα μπορούσε όταν είχε ολη την κοινωνία μαζί του, να το είχε μαζέψει το πράγμα και να μη φτάναμε σε αυτά τα χάλια.

Δυστυχώς ο Παπανδρέου κάπου τα μάσησε στη διακαναλική. Και όχι μόνο αυτό, αλλα τα ξεχείλωσε. Μεγάλες απαντήσει σε σημείο που ξεχνούσες την ερώτηση, δεν θα έλεγα ότι ηταν τόσο σαφής και πέταξε κάτι άδεια περι εκλογών για να πιάσει γεμάτα. Είναι άλλο πράγμα να εξηγήσεις στον κόσμο τη σοβαρότητα της ψηφοφορίας και γιατί θέλεις τη στήριξη και είναι άλλο πράγμα να λες σαχλαμάρες περί εκλογών και να εκτίθεσαι άδικα.
Δεν πιστεύω ανεξαρτήτως αποτελέσματος ότι θα πάμε σε εκλογές. Δεν συμφέρει κανέναν. Ούτε και είναι εποχές που η πολιτική εξουσία είναι ακριβώς προνόμιο.  Όπως και να βγει η ζαριά, θα το βαφτίσουμε είτε νίκη του Καλλικράτη είτε νίκη δική μας και θα πάμε παρακάτω.
Το θετικό της διακαναλικής είναι πως επιτέλους οι δημοσιογράφοι μπορούσαν να επιμείνουν στις ερωτήσεις τους και να επανέρχονται αλλά ο Γιώργος στο τέταρτο της απάντησης του έλεγε τα ιδια πράγματα επι πέντε φορές.

Εκ του ασφαλούς σχολίασε ο Χατζηνικολάου λέγοντας πως δεν τέθηκε το συγκλονιστικό ερώτημα αν είχαμε άλλο μονοπάτι για τη σωτηρία πέραν του μνημονίου. Μια ερώτηση που αν ετίθετο θα άλλαζε το ρουν της νεότερης πολιτικής ιστορίας μας. Τι θα περίμενες να σου απαντούσε ρε αρχηγέ, πως «ναι βεβαίως και είχα, αλλά το μνημόνιο είχε πιο ωραίο χρώμα, άρωμα και γεύση και διάλεξα αυτό    »;
Σωστά όμως σημείωσε πως ο πρωθυπουργός δεν ρωτήθηκε για τα εθνικά θέματα. 

Εκτιμώ την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου αλλά το κομβικό σημείο είναι το εξης: 
Πιάσε 5-10 μεγαλοσχήμονες και ανάγκασε τους είτε να επιστρέψουν τα κλεμμένα πίσω είτε να τους βάλεις στη φυλακή. Ετσι θα πάρει κουράγιο ο Ελληνας για να κάνει και υπομονή και θυσίες και να μη σε πάρουν με τις πέτρες οπως είπες στη Βουλή. Οπως μου λεγε και ενας γέροντας στο χωριό μου: Suspect παιδάκι μου, δεν το καταλαβαίνω αυτο. Ζητά το κράτος, ο κλέφτης, να μην κλέβουμε;


Οσο αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ κανείς δεν πιάνεται και κανείς δεν τιμωρείται τότε θα εχεις σημαντικά εμπόδια σε οτι καλό πας να κάνεις. Και μη μου πεις οτι "υπάρχουν υποθέσεις που είναι στη δικαιοσύνη" γιατί στο χέρι σου είναι να επιταχυνθούν οι ρυθμοί και να φανούν τα αποτελέσματα. Τι στο κέρατο Πρωθυπουργός είσαι τότε...;

Ζω στην Αθήνα. Δεν ξέρω τι να ψηφίσω. Καταρχήν δεν θέλω να τιμωρήσω τον Παπανδρέου γιατί αφενός εκτιμώ τη διάθεση του να αλλάξε κάτι. Αφετέρου δεν είναι σαν τους προηγούμενους με βατοπέδια, siemens, ομόλογα και λοιπές υπέροχα κατάμαυρες  ιστορίες. Με τη λογική του μη χείρον βέλτιστον, τα επη του επανιδρυτή του κράτους και του σκληρού τιμωρού των νταβατζήδων, δεν τα εχουμε. Προς το παρόν…

Για τον δήμο της Αθήνας, νομίζω ότι ο Κακλαμάνης πρέπει να φύγει χθες. Λέγαμε κάποτε για τα έργα βιτρίνας του Αβραμόπουλου, αλλά πλάκα πλάκα πέντε σιντριβάνια και τα πεζοδρόμια ελεύθερα για τους πεζούς τα βλέπεις στο κέντρο.
Ο Κακλαμάνης, αν δεν έβρισκε σθεναρή αντίσταση από τους κατοίκους θα ξήλωνε δυο πάρκα στα Πατήσια ( στην οδο Κύπρου κατάφερε και έκοψε 33 αιωνόβια δέντρα ) εχει ένα δήμο υπερχρεωμένο, στο κέντρο δεν μπορείς να κάνεις βόλτα πια και πραγματικά δεν τον θυμάμαι να έκανε κάτι. Μόνο κάτι φυλλάδια έστελνε στην πολυκατοικία μας με πηχιαίους τίτλους «το έργο μας» και όταν τα άνοιγες έβλεπες την παρουσία του σε κάτι εγκαίνια. Εξάλλου δεν θα ήθελα να στηρίξω την εθνικη ομοφιλοφύλων με την παρουσία του Ψινάκη. Για όνομα πια! Δεν κάνουμε επιτροπή για το greek idol ! ο Ψινάκης είναι καταπληκτικός στην τηλεόραση αλλά δεν μπορώ να τον δεχθώ ως πολιτική επιλογή! Τι κατάντια είναι αυτή; Για να βγαίνουν βιντεάκια στο youtube με τα «θεα τον έκανες αγάπη μου τον νόμο» που θα λέει στο δημοτικό συμβούλιο;

Τι έργο άφησε ο Κακλαμάνης για να τον ψηφίσω;

Από την άλλη,  ο Καμίνης φαίνεται σοβαρός άνθρωπος και ως συνήγορος του πολίτη ηταν θετικός, αλλά νομίζω ότι παρασύρεται στο να τσακώνεται με τον Κακλαμάνη και δεν με εχει εντυπωσιάσει.

Κατά τα άλλα, στον Δήμο της Αθήνας έχουμε τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής, - χαρήκαμε για τη γνωριμία – τον Σοφιανό του ΚΚΕ – εκει και αν χαρήκαμε – τον Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ με Πακιστανούς υποψηφίους παρακαλώ, – πως βαριέμαι, πως βαριέμαι – και τον Ηλιάδη της κοινωνίας των πολιτών. Στο site τους που μπήκα λένε κατι θαυμαστικά για τον Καποδίστρια, κάτι ευχές που δεν κοστίζουν σε τίποτα και δεν ξέρω αν από πίσω κρύβονται διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις.  Την ψήφο μας διεκδικεί και η Πορτάλιου του Συριζα, του κόμματος που  σκίζεται για τους λαθρομετανάστες από τη μια και από την άλλη,  πρόσφατα έκανε ερώτηση στη Βουλη σχετικά με τη «Μακεδονική μειονότητα». Επίσης συμμετέχει και ο συμπαθής παρουσιαστής της ΕΤ1 Γιώργος Αμυράς, με το μόνο του προσόν ότι είναι ποδηλάτης και θέλει στην Αθήνα ποδηλατόδρομους.

Σε ότι αφορά τους υποψηφίους περιφερειάρχες ο Σγουρός έκανε νοικοκυρεμένη διαχείριση στη Νομαρχία και ο Κικίλιας είναι 80 χρονών και δεν το ξέρει. Τον είδα σε μια συνέντευξη του στο MEGA και με απογοήτευσε οικτρά. Μίλαγε με μια ξύλινη γλώσσα του 80, σχεδόν γκάριζε, έλεγε κάτι χαζοχαρούμενα ότι θα κάνει στην Αθήνα δρόμους του κρασιού, και σε ότι τον ρωτούσαν, απαντούσε λες και είχε αποστηθίσει τις διακυρήξεις της Ν.Δ. συνθηματολογικά. Εμεις κύριε Πρετεντέρη θέλουμε πράσινη ανάπτυξη, κοινωνική ευημερία, ισονομία, δικαιοσύνη, μπλα μπλα μπλα…. Θεέ μου, σκέφτηκα, αν αυτή είναι η νέα πρόταση, ο νεος και φέρελπις νεος,  βγες από τον τάφο Αντώνη Τρίτση και διοίκησε μας ξανά! Το πιο αστείο ήταν η τονικότητα του στο λόγο που έμοιαζε στον  κακοφωνίξ κάθε πολιτιστικού κέντρου στο 15ο χλμ και άνω, στην Αθηνών - Λαμίας.

Ο Αδωνις, έχασε πολύ λόγω του «χάρη στην ψήφο μου τρως» που είπε σε ένα τηλεθεατή στο extra 3. Σώπα ρε γίγαντα, δεν εργαστήκαμε, δεν προσπαθήσαμε, εσυ μας ταίζεις. Αυτός ο άνθρωπος δεν εχει κάποιον να του πει πως αν και ο λόγος του πολλές φορές παρουσιάζει ενδιαφέρον, χάνει από τις υστερικές τσιρίδες του;

Ο Ψαριανός είναι καλός για το ραδιόφωνο. Ο Δημαράς δεν είναι ανεξάρτητος, ούτε πιστεύω στους καιροσκόπους ανεξάρτητους που δηλώνουν παρών στο Μνημόνιο και μετά εναντιώνονται. Όταν βγαίνεις βουλευτής με ένα κόμμα, πως μετά δηλώνεις οτι είσαι ανεξάρτητος; Αν είσαι μάγκας παραιτήσου από το βουλευτικό έδρανο όπως έκανε ο Μιχαλολιάκος ( ο Βασίλης) και να δούμε τι ψάρια πιάνεις. Ο Μητρόπουλος είναι συμπαθής αλλα υποστηρίζεται από το Σύριζα που θέλει τους λαθρομετανάστες ολου του πλανήτη στην Ελλάδα, ο Αλαβάνος έφαγε ελάχιστα γιαούρτια στον Αγιο Παντελεήμονα, ο ζάμπλουτος που δεν καταλαβαίνω πως μιλάει για τους φτωχούς, ο Παφίλης του ΚΚΕ που δεν εχει τίποτα να μας πει και καταλήγουμε στον Διάκο των οικολόγων που αν τα σύνορά μας έφταναν μέχρι τη Λαμία θα πανηγύριζαν.

Σχεδόν μας αναγκάζουν να ψηφίσουμε κομματικά και όχι βέβαια για την αυτοδιοίκηση.  

Πάνε οι καλές μέρες που δίναμε και ένα 14% στον Λεβέντη, ετσι για να γουστάρουμε….



1 Λογομαχιες:

Giannis είπε...

θεος ο Λεβεντης. θυμαμαι μετα απο το φροντιστηριο πηγαιναμε κατω απο τα γραφεια τους για χαβαλε και εβγενε στο μπαλκονι και εκανε κηρυγμα... ωραιες εποχες!

παντως αυτο ειναι το ασχημο της ολης καταστασης, οτι εχουνε απαξιωθει οι παντες, και αυτο ειναι το χειροτερο απο ολα!

ισως ειναι καλυτερα να χρεωκοπησουμε με ενα σικ τροπο και ορισμο!!! και κατοπιν να ξαναρχησουμε απο την αρχη...

δεν ξερω πως τα πραγματα μπουρουνε να αλλαξουνε.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια