Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΙΘΑΚΗ


Στην Ιθακη δεν εχεις κανενα λογο να βιαστεις, να αγχωθεις και να τρεξεις. Είναι πολύ μικρη για να μην τη γυρισεις και πολύ φιλικη για να μην αφησεις μια και καλη πισω σου τη βουη της πολης. Γλυκια ησυχια για περιπατους χωρις την κλωτσοπατιναδα του πληθους. 
Με εντυπωσιασε η καθαριοτητα της. Δεν εβρισκα ουτε αποτσιγαρο στους δρομους αν και οι καδοι απορριματων ηταν ειδος εν ανεπαρκεια. Οι παραλιες της εχουν ένα θεμα. Ενδεικνυνται για τους λατρεις του ανοργανωτου χωρις την εκμεταλλευση των ομπρελων, των ξαπλωστρων και λοιπων γκρικ τουριστ. Πεντακαθαρα, καταπρασινα κρυσταλλινα νερα σε μικρους ορμους εισαι σαν απομονωμενος σε άλλο πλανητη. Ωραιες διαδρομες από ψηλα, υπεροχη θεα αλλα στερειται ηλιοβασιλεματος καθως το εισπραττει ολο η γειτονικη Κεφαλλονια. Μερικες φωτογραφιες που εβγαλα μοιαζουν λες και είναι από …ελικοπτερο! 
 Η Ιθακη είναι ένα νησι με ενδιαφερουσες εναλλαγες ορεινου τοπιου με θαλασσα αλλα δεν βοηθαει τον επισκεπτη με την ανθρωπινη παρεμβαση όπως οι πινακιδες του οδικου δικτυου που θα μπορουσαν να ηταν καλυτερες. Η Ιθακη με αγαλιασε. Ενοιωσα σα να με δεχτηκε όπως ειμαι. Το πεταλο του λιμανιου στο βαθυ είναι μια μεγαλη τρυφερη αγκαλια.


Δες τις καλυτερες φωτογραφιες από αυτές που εβγαλα εδώ:


Και όπως ειπαμε!

Αν σας αρεσει καποια, μπορειτε να την κλεψετε ελευθερα. Τα πνευματικα δικαιωματα
  δεν με ενδιαφερουν.  Απλως, απευθυνομενος στο φιλοτιμο σας, αν αποφασισετε καποια ή καποιες να τις διαδωσετε, μπορειτε να αναφερετε ότι την πηρατε από το www.suspectblog.gr
 
Οποτε λοιπον, βαλτε τις μουσικες που σας αρεσουν καθως θα τις χαζευετε και απολαυστε το σαν βιντεοκλιπ!



3 Λογομαχιες:

KitsosMitsos είπε...

Όμορφη πραγματικά η Ιθάκη. Έχει το κάτι το ξεχωριστό, το διαφορετικό. Και οι κάτοικοί της ήρεμοι.
Μαγικές στιγμές :-)

επί λέξει είπε...

Μου θύμισες και το τοπίο και την ποίηση που στιγμάτισε γενιές και την ευρωπαϊκή σκέψη κάτω από τον τίτλο :"Ιθάκη".

Καλή Κυριακή!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Οι ωραιότερες μακράν καλοκαιρινές φωτογραφίες
Φυσικά και θα "κλέψω", φυσικά και θα αναφέρω την πηγή και το χρήστη
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια