Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2


Χρονια ολοκληρα ειχα να δω την ΑΕΚ να παιζει ετσι. Τόσο γρήγορα με τη μπαλα κάτω. Ομως καπου χανεις και καπου κερδιζεις. Με μόλις εναν παικτη μεσα στη μεγαλη περιοχη αναμεσα σε δυο ικανους αμυντικους οπως ο Μελμπεργκ και ο Αβρααμ το γκολ είναι δυσκολο. Για αυτο και οι δυο ουσιαστικες απειλες ηταν με ενα βολε απο το πουθενα του Μπλανκο και μια στημενη φαση με την επιλογη της σκαστης κεφαλιας ( απο τοσο κοντα δεν χρειαζεται ρε παλικαρι  ) του Νεμεθ.

Ετσι, στο πρωτο ημιχρονο φταναμε μια χαρα μεχρι τη λευκη γραμμη και μετα τίποτα το συγκλονιστικο. Ο Ολυμπιακος παρακολουθουσε τον ρυθμο μας και αρκεστηκε σε κατι σεντρες στο πουθενα.

Το γκολ που φαγαμε απο τον Τοροσιδη ειναι η επιτομη της αδικιας του αθληματος που λεγεται ποδοσφαιρο. Απο την άλλη, ενας εναντιον τριων στο κεντρο της μικρης περιοχης και καταφερε να παρει την κεφαλια. Που ηταν ο Μαϊστοροβιτς και που ηταν ο Γιαχιτς;

Η φαση του πρωτου ημιχρονου που διαμαρτυρηθηκαμε για πεναλτι, εγω δεν θα την εδινα. Εξ επαφης χερι στο αλμα, θα ηταν τραβηγμενο. Αυτο ομως που δεν καταλαβαινω γιατι δεν δοθηκε, ηταν ενα εξωφλαθμο εμμεσο φαουλ στην επιστροφη της μπαλας στον Νικοπολιδη. Ουτε του Νεμεθ ηταν στο δευτερο ημιχρονο καθως βρηκε στο απλωμενο ποδι του Αβρααμ και επεσε.

Στο δευτερο ημιχρονο ο Ολυμπιακος μας θαμπωσε καθως ξεκινησε να παιζει αμυνα με ξαφνικες αμυνες αλλα το προβλημα της ΑΕΚ ηταν πως ο –κακος- Μπλανκο παρεμενε μονος στην μεγαλη περιοχη. Μεχρι τη στιγμη που ο Τοροσιδης εβαλε ενα εντυπωσιακο γκολ. Εκει μας κοπηκαν τα ποδια αλλα ευτυχως δυο κινησεις του Ντουσαν μας εβαλαν παλι στο παιχνιδι. Δημιουργικος μεσος μέσα, -  Μαντουκα – στον αξονα τον Γκερεϊρο  και δευτερος παικτης μεσα στη μεγαλη περιοχη – Νεμεθ. Κατανοω το κραξιμο εν ωρα αγωνα για την αλλαγη του Νεμεθ αλλα αμεσως μετα περασε τον Σκοκο διπλα στον Μπλανκο και εβαλε καποιον να βγαζει μια σεντρα απο το πλαϊ. Ρισκαρε ο Ντουσαν στα τελευταια 10 λεπτα αφου ο Ζικο εβγαλε επιθετικους χαφ για να βαλει αμυντικους αλλά δεν μας έκατσε.

Το αποτελεσμα του αγωνα μας αδικει. Δημιουργησαμε ποδοσφαιρο χωρις καμιναδες της πυρκαγιας αλλα δυστυχως με αδυναμο το κεντρο της αμυνας μας δεχθηκαμε δυο γκολ που το ενα ηταν αστειο…

Ατομικα:

Ο Μπλανκο εχει προβλημα. Κατι θελει να δειξει αλλα δεν ξερω τι. Σουταρει αποννενοημενα, προτιμα να παιζει εξω απο την περιοχη αντι να μενει μεσα σε αυτη, δεν ξερω. Αν του ειπε καποιος οτι ειναι ο Ανρι, ας του πει τωρα και την αληθεια. Δεν ειναι.

Ο Γκερεϊρο ειναι εντυπωσιακος. Απλος και φαντεζι ταυτοχρονα. Ευγε. Ο Νεμεθ για το ελληνικο πρωταθλημα θα κανει ζημιες. Ο Σκοκο, ο γνωστος Σκοκο με περιτεχνες ενεργειες αλλα χωρις δυναμεις στο δευτερο ημιχρονο, ο Αραουχο ταλαντουχος αλλα και επιπολαιος. Ολοι θαυμασαμε τη φαση που στο πρωτο ημιχρονο περασε δυο σε περιπτερο αλλα τετοιες μαγκιες τις κανεις οταν εισαι στο 3-0. Το κεντρο μας δυστυχως υστερει σε δημιουργια. Μαρκαρει σοφτ αλλα δεν δημιουργει και δεν απειλει με σουτ. Το κεντρο της αμυνας μας ειναι για τα μαυρα δραγκαλα. Δεν εμπνεει καμια εμπιστοσυνη. Ο Χουανφραν ειναι ενας σταθερος μετριος. Δεν περιμενεις τιποτα το καταληκτικο αλλα και τιποτα το καταστροφικο. Εχω την εντυπωση πως μετα τη ληξη του αγωνα θα πρεπει να ζητησε αυτογραφο απο τον Ζαϊρι που τον εκανε να αδυνατισει.  

Δεν θελω να κατηγορησω τον Μακο. Η αληθεια ειναι πως ο Λεντεσμα με τον Ντουντου ειναι καλυτεροι. Μακος ειναι, τι να κανουμε…  

Ο Ντιογκο πρεπει να λατρευει την Ελλαδα. Προσαρμοστηκε τοσο καλα που οταν τον ακουμπας παθαινει ηλεκτροπληξια….

Ας παιζει ετσι η ΑΕΚ και ας χανει. Τουλαχιστον βλεπεις ποδοσφαιρο….





0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια