Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

ΓΚΟΥΧ ΓΚΟΥΧ


Υποπτε φιλε μου δεν μπορω να καταλαβω τι μου γινεται… Χανω φιλους χωρις να εχω πειραξει κανεναν, μια κοπελα της προκοπης δεν μου καθεται, το κινητο μου σταματησε να χτυπαει, ξαφνικα λες και εχει πεσει γυρω μου σκοταδι… Τη φοβαμαι αυτή τη μοναξια υποπτε…. Μου εξομολογηθηκε περιλυπος ενας φιλος.

Επειδη σε ξερω, δεν μπορω να πω πως φταις σε κατι. Το μονο που μπορω να κανω, είναι να μοιραστω μαζι σου τον δικο μου τροπο σκεψης που μπορει να είναι λαθος.

Δεν πιστευω στους ανθρωπους.
 
Ο ανθρωπος είναι ένα ρευστο ον που αγεται και φερεται αναλογα με τις επιθυμιες, τα παθη και τα συμφεροντα του. Σημερα θα σε δοξασει, αυριο θα σε πυροβολησει.

Προτιμω να πιστευω στον Θεο. 


 Όταν μπορεις, κανε το καλο, προσεφερε τη βοηθεια σου, στασου διπλα στον πονο και στην αναγκη αλλα να μην περιμενεις τιποτα. Μητερες κακοποιουν τα παιδια τους, αδερφια σκοτωνονται, γαμοι διαλυονται, φιλιες εξανεμιζονται. Ζησε τα παραπονα σου αλλα μην τα αφησεις να σε κυριευσουν. Προσπαθησε οσο μπορεις, ειλικρινα με τον εαυτο σου, ειλικρινα όμως ε; - όχι για να βρεις αλλοθι -  να διαπιστωσεις αν αδικησες καποιον. Αν όχι και δεν εχεις τυψεις, συνεχισε τον δρομο σου. 



Στη διαδρομη της ζωης, θα σε πουλησουν. Ερωτες, φιλιες, συγγενειες… Στη διαδρομη της ζωης όμως, επειδη ότι κανεις το παιρνεις πισω, θα βρεθουν και αυτοι που θα σε αγαπησουν και θα σε τιμησουν με την παρεα τους και τον ερωτα τους. Μετα βεβαια θα σε πουλησουν και αυτοι. Και θα ερθουν αλλοι. 


Όπως λεει και ο βραζιλιανος προσωπικος μου ποτοαναμεικτης:
Όταν εισαι χαρουμενος, οι φιλοι σου συμμετεχουν στη χαρα σου και γελουν μαζι σου.
Όταν δεν εισαι καλα, οι φιλοι σου γελουν μαζι σου πιο δυνατα.

Καποτε σενιορ, διαβασα κατι που με ανακουφισε από πολλα ερωτηματικα.
«ο ιδιος ο Θεος κατεβηκε στη γη και οι ανθρωποι τον σκοτωσαν, εσυ τι περιμενεις;»

Μη χασεις την ανθρωπια σου και μην αυτό-αποκλειστεις.
Κανε το καλο και συνεχισε τον δρομο σου…



6 Λογομαχιες:

Ανώνυμος είπε...

Mou arese poly to «ο ιδιος ο Θεος κατεβηκε στη γη και οι ανθρωποι τον σκοτωσαν, εσυ τι περιμενεις;»! Symfono apolyta... proti fora to diabazo, kai aporo pou to brikes... bgazei toso noima, ma toso noima...

sotomi είπε...

αλλά και ο διαλογισμός και η πληροφόρηση και η γνώση δίνουν πολλά. Άλλωστε μην ξεχνάμε και τη μοναξιά που αισθανόμαστε ενώ είμαστε με παρέα, φίλους, συναδέλφους....

Ανώνυμος είπε...

Ο δρόμος των ειλικρινών και ευθαίων είναι μοναχικός, ακριβώς όπως στην πολιτική.

Οι πιο πολλοί απ΄αυτούς που δηλώνουν με καμάρι οτι είναι αληθινοί και τίμιοι, δεν είναι, και το αποδεικνύουν με τις πράξεις τους:

Οσο πιο πολύ καυχιώνται για την καλωσύνη και σταθερότητά τους ή τη γενναιοδωρία τους, τόσο πιο πολλή κακία και τσιγκουνιά και επιπολαιότητα έχουν μέσα τους.

Μπορεί κανείς να πει πως τα πολλά λόγια τους περί του εξαιρετικού εαυτού τους προδίδει την ανάγκη να καλύψουν το πραγματικό περιεχόμενο τους.

Οταν αυτοί λοιπόν έρχονται αντιμέτωποι με τους ευθείς και τίμιους άλλους που βλέπουν πέρα απ΄τα λόγια και τους ξεσκεπάζουν, η αλήθεια δεν αντέχεται.

Γιατί βέβαια, όλες αυτές οι προσπάθειες συγκάλυψης προδίδουν έναν αδύναμο, δειλό άνθρωπο που δεν έχει το θάρρος να δείξει τον ασχημούλη εαυτό του.

Και με την ουρά ανάμεσα στα σκέλια, γλυστράνε μακρυά μεσ΄τη νυχτα, εις αναζήτηση νέων ανυποψίαστων που θα τους στηρίξουν το πεινασμένο τους ΕΓΩ.

Αφήνουν πίσω τους μοναξιά, αλλά πιο σπουδαίο, πικρή απογοήτευση για το πώς πραγματικά είναι

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δυστυχώς, ο Θεός θέλει να ξεχνά τι γίνεται στη γη...

Επί τη ευκαιρία, ποτοαναμείκτης είναι ο μπάρμαν; Πολύ καλή λέξη...

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Κανε καλα αυτο που ξερεις και τιποτα αλλο. Προχωρα μπροστα και μην κοιτας πισω σου. Μονο μεσα σου.
Τα σεβη μου.

Suspect είπε...

γεια σου raffy!

πιθανον sotomi

doloramus, αυτα τα γραφεις γενικα ή σε β ενικο;
δειμε, διαφωνω εντελως τελειως μαζι σου!
Αν βολευει οτι ο θεος μας ξεχασε, δικαιωμα σου να το πιστευεις, αλλα δεν ισχυει.
και τα δικα μου εκτος κυκλου! :)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια