Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

ΦΟΝΙΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ – Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ…

Βγηκε πριν από λιγες μερες το πορισμα της Αντιτρομοκρατικης υπηρεσιας για τις αιτιες των καταστροφικων πυρκαγιων το καλοκαιρι που μας περασε.

Ελαβον:
Αμελεια 15
Εκδικηση 5
Αγροτικες – οικιακες εργασιες 9
Ιδιοκτησιακη αμφισβητηση μεταξυ δημων και συναιτερισμων 5
Κτηνοτροφικα συμφεροντα 3
Ψυχικα πασχοντες ασθενεις 3
Μολοτοφ – πυροτεχνηματα – φωτοβολιδες 31
Πυρκαγιες οχηματων 3
Βραχυκυκλωματα ΔΕΗ 5
Εισαγομενες φωτιες από τα Αλβανικα συνορα 35
Απροσδιοριστα αιτια 38
Συνελληφθησαν 45 εμπρηστες από προθεση και 30 από αμελεια.
Οι αποριες μου σε ότι αφορα τα ανωτερω στοιχεια είναι οι εξης:

  1. Όταν ο Βυρων ελεγε για ασυμμετρη απειλη, ηξερε τι ελεγε και το παραπανω πορισμα είναι για πεταμα ή ο Βυρων ηταν μεθυσμενος;
  2. από τους 45 που συνελληφθησαν για προθεση, είναι κανεις στη φυλακη ή ολοι καθαρισαν στα μαλακα;

Φιλοι μου Πυργιωτες μου εχουν πει πως βρεθηκαν απανθρακωμενα λαγουδακια και κουνελακια με δεμενο συρμα γυρω από το σωμα τους. Δηλαδη καποιοι πηραν τα ζωακια, τους εδεσαν στουπια ποτισμενα με βενζινη και τα αμολησαν.

Το περιφερομενο φλογοβολο ηταν ετοιμο και διανυοντας ακομα και χιλιομετρο πριν ξεψυχησει, περνωντας από τα ξερά εσπειρε φλογες.

Κυκλοφορησε στο ιντερνετ το περασμενο καλοκαιρι mail που ελεγε για το σχεδιο αναπτυξης της Ιωνιας Οδου που συνεπιπτε επικινδυνα με τα σημεια των πυρκαγιων.
Οι πολύ πολύ πολύ υποψιασμενοι ελεγαν πως

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

Δεν διαφωνω πως ότι συνεβη περυσι το καλοκαιρι ηταν πρωτογνωρο για τη χωρα μας. Δεν μπορω όμως να παραβλεψω τα εγκληματα του κρατικου τομεα κυριως στην καταστροφη της Παρνηθας που την παρατησαν για 3 ολοκληρες μερες στο ελεος του διαβολου, για την ανοργανωσια, για τα φοβερα και τρομερα σχεδια αντιμετωπισης που καηκαν και αυτά και η χωρα μας παρουσιασε την ταχυτητα της χελωνας και τα αντανακλαστικα ενός νεκρου.

Στην Ελλαδα που η αυτοκαταστροφη είναι ιδανικο, η υβρις πρωταθλημα και η τηση ανυπαρκτη…




4 Λογομαχιες:

"ζαχαρούλα.." είπε...

..συμφωνώ με πολλά από αυτά που διάβασα εδώ.. η ουσία όμως δεν αλλάζει.. τοπράσινο εξαφανίστηκε, οικογένειες κάηκαν, και σπίτια καταστράφηκαν.. θλίψη και θυμός....

καλή εβδομάδα να έχεις!

Suspect είπε...

να σαι καλα Ζαχαρουλα μου!

Unknown είπε...

Έτσι είναι...
Το θεμα ειναι κατα ποσο αλλαξε κατι απο το περασμενο καλοκαιρι μεχρι σημερα.
Κατα ποσο ειμαστε προετοιμασμενοι να αντιμετωπισουμε τα πιθανα σεναρια αντιποινων για το επομενο "Μπουργκας - Αλεξανδρουπολη" ή απλα θα μεινουμε και παλι θεατες του εργου...

NdN είπε...

Καλησπέρα ύποπτε,
Ο βύρων δεν είναι μεθυσμένος, αλλά στερείται σοβαρότητας. Επομένως τα περί «ασύμμετρης απειλής» ήταν γελοία επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Οσον αφορά το πόρισμα της αντιτρομοκρατικής δεν μας λέει και κάτι καινούργιο. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι το μειλ για την Ιόνια οδό. Βέβαια και αυτό θα φανεί σε περίπου 5 χρόνια. Το δυστύχημα όμως είναι οι άνθρωποι που πέθαναν, οι δικοί τους που άφησαν πίσω καθώς και οι περιουσίες τους που χάθηκαν και θα είναι δύσκολο να δημιουργηθούν ξανά στην περιοχή.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια