Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΠΑΔΩΝ

Βρεθηκα σε μια παρεα τις προαλλες και μεταξυ των κοψιδιων, μαγειριτσων, κρασιων και τυριων πιασαμε μια κλασικη ανδρικη συζητηση. Ποδοσφαιρικη αναλυση.

Αφου συμφωνησαμε ότι διαφωνουμε μια και ειχαμε διαφορετικες οπαδικες καταβολες, φτασαμε για να νοιωσουμε ολοι καλυτερα να παινευουμε τα σογια μας. Εμεις οι γαβροι ειμαστε καλυτεροι γιατι ειμαστε κοντα στην ομαδα και δεν τους αφηνουμε να χαλαρωνουν, εμεις οι βαζελοι ειμαστε καλυτεροι γιατι δεν ειμαστε τσατσοι του βαρδινογιαννη, εμεις οι αεκτζηδες ειμαστε καλυτεροι γιατι ειμαστε ρομαντικοι.

Κατα τη γνωμη μου δεν εχει καμια απολυτως σημασια το τι ομαδα υποστηριζει καθενας.
Ελληναρας ειναι και ο γαβρος ελληναρας και ο βαζελος ελληναρας και ο ΑΕΚτζης.
Απλως για διαφορετικες συγκυριες ο καθενας επιλεγει την ομαδα του ( οικογενεια - φιλοι ) και πορευεται αναλογα με τα αποτελεσματα της.
Για να μπορεσεις να χαρακτηρισεις μια ομαδα ανθρωπων πρεπει να εχεις υποψη σου και τα κριτηρια επιλογης τους για να μπουν σε αυτη.

Σε κατι τοσο μαζικο οπως το ποδοσφαιρο δεν υπαρχουν τετοιοι κανονες.
Πιστευω ότι μεχρι τη δεκαετια του 80 μπορει να υπηρχαν σημαντικες διαφορες που πιθανως να προσδιοριζαν τους οπαδους. Σε μια συνεντευξη ειχαν ρωτησει τον Λακη Νικολαου αν υπαρχουν διαφορες στον χαρακτηρα μεταξυ των οπαδων των διαφορων ομαδων.Απαντησε καπως ετσι: "Ας πουμε οτι παει καποιος στο γηπεδο και βρισκει καποιον αλλο να καθεται στη θεση του (μιλουσε για την εποχη που δεν ειχαν μπει ακομα καρεκλακια).

Ο Ολυμπιακος θα κανει τσαμπουκα και θα πει "φυγε ρε καραγκιοζη απο τη θεση μου". Ο Παναθηναϊκος θα ψαξει να βρει αστυνομικο και θα του πει "απομακρυνετε σας παρακαλω τον κυριο απο την θεση μου".
O AEKτζης θα πει "κανε ρε φιλαρακι λιγο πιο περα να χωρεσουμε ολοι"

Η ενδιαφερουσα αποψη του Νικολαου μπορει να ισχυε μεχρι τη δεκαετια του 80.
Μετα αλλαξε η δομη ολης της ελληνκης κοινωνιας οποτε δεν στεκει πια.
Βοηθαει για λογους εσωτερικης καταναλωσης να λεει κανεις οτι "εμεις" ειμαστε καλυτεροι. Ποιοι "εμεις";

Οι τυχαια συναθροισμενοι;
Και για τους γαβρους λοιπον εμεις οι ΑΕΚτζηδες ειμαστε κλαψιαρηδες μιζεροι και οι βαζελοι κομπλεξικοι φλωροι. Δεν εχει να κανει.

Θυμαμαι παντως στο προσφατο ενδοξο παρελθον και τις επευφημιες του «διαφορετικου λαου» της Ενωσης στον Μακη Ψωμιαδη, οπως φυσικα και τα θρυλικα επη που ζησαμε στη δευτερη θητεια του Σερβοελληνος προπονητη στον παγκο μας.

Χωρις να θελω να παω πιο μακρια να θυμησω επισης ακομα και εδω στον παγκοσμιο ιστο, τα φορα που εχουν ως αντιμεικενο την ΑΕΚ και ποσο αγαστες σχεσεις εχουν... Για να μην παω και στην ερασιτεχνικη που απαρτιζεται απο ΑΕΚτζηδες βεβαιως... Εχω γνωρισει πολλους ΑΕΚτζηδες που στο μονο που διαφερουν απο τους Τσουκαλαδες ειναι το κιτρινομαυρο χρωμα και τιποτα αλλο.



1 Λογομαχιες:

Ektakto Peristatiko είπε...

Αν και πιστεύω γενικά ότι ο ελληνας είναι μαλάκας και όχι ελληναρας όπως λες , το προσπερνάω αυτό και εχω να σου πω ότι έχω δει ανθρώπους που σε γενικές γραμμές είναι έξυπνοι ,όταν μιλάνε για μπάλα γίνονται πιο στόκοι και απο τον στόκο ,και αυτό είναι η μπάλα νομίζω χαβαλές και χαζομάρα εκτός αν ασχολείσαι κανονικά όπου και τα βλέπεις αλλιώς ! Εσυ είσαι αεκιντζης ε; περαστικά για την 4αρα την δεύτερη ! απορώ πως πας για τον κλειτον ενώ έχεις μόνο έναν αμυντικό , ο δελλας δεν λογίζεται ως παίκτης άρα ούτε ως αμυντικός ! Καλημέρα ρε ύποπτε!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια