Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ - ΑΕΚ LAND

Με κατεπληξε όταν διαβασα στον ιντερνετικο τυπο ότι ο κ. Δημητρης Χατζηχρηστος δηλωσε ότι κατι θα περασει πανω από το πτωμα του σχετικα με το γηπεδο της ΑΕΚ και ότι δεν θελει τις εγκαταστασεις του ΟΔΔΥ αλλα της Ν. Φιλαδελφειας και ότι θα συναντησει τον υπουργο Εθνικης Οικονομιας για το θεμα. 

Επειδη είναι κοινωνικο ζητημα και όχι αυστηρα ποδοσφαιρικο θελω να το σχολιασω γιατι είναι ένα ακομα σημειο της παρακμης της χωρας μας. 

Αν δεν κανω λαθος, οι συνδεσμοι πριν από λιγο καιρο καταργηθηκαν. Αρα με ποια ακριβως ιδιοτητα θα γινει η συναντηση του αρχηγου των οργανωμενω οπαδων με τον υπουργο; Του απλου πολιτη; Αν είναι με αυτή, θα καλεσω και εγω στο γραφειο του να τον δω και να τον ρωτησω γιατι εχουμε αυτά τα χαλια ως κρατος. 

Ποια είναι η αρμοδιοτητα και που αρχιζει και που φτανει η εξουσια των αργανωμενων οπαδων σε μια ποδοσφαιρικη ανωνυμη εταιρεια; 

Αν η μεριδα του κοσμου που εκπροσωπειται από τον Δημητρη Χατζηχρηστο θελει, ας βαλει λεφτα να αγορασει την ομαδα. Αν δεν της αρεσει ο κ. Νικολαϊδης και η τακτικη του, μπορουν να απεχουν από τις δραστηριοτητες της. 

Σο σημειο αυτό, θα ηταν πολύ ενδιαφερον να ξεραμε και ποσους εκπροσωπει ο κ.Χατζηχρηστος γιατι εχω την αισθηση πως απεχουν παρασαγγας οι βαρυγδουπιες για τα εκατομμυρια των οπαδων της Ενωσης καθως:

- στο μπασκετ που υποτιθεται ότι οι οργανωμενοι το εχουν αγκαλιασει δεν ξερω αν πανε πανω από 200 ατομα
- στο ποδοσφαιρο όταν ειχαμε τον ιερο αγωνα κατά του Μπαγεβιτς, οι αγωνιστες του Δικεφαλου ηταν περιπου 300
- και στα τελευταια ετη, η παρουσια τους στο ποδοσφαιρικο στερεωμα, δεν ειμαι σιγουρος αν υπεβαινει τους 500 νοματαιους. Δεν αναφερομαι βεβαια σε αυτους που προμηθευηκαν εισιτηρια από τους συνδεσμους γιατι ηταν φτηνα αλλα σε αυτους που συμπορευονται και συντασσονται οργανωμενα. 

Η εμμονη στον ιστορικο χωρο της Νεας Φιλαδελφειας πασχει από 100 μεριες. 

Οι ιδιοι οι κατοικοι δεν το θελουν αφου όταν εγινε η συζητηση πριν από μερικα χρονια, υπηρχαν αγωγες και δικαστικες κωλλλυσιεργιες. Στη Νεα Φιλαδελφεια δεν μπορει να γινει γηπεδο ικανοποιητικης χωρητικοτητας για τα ευρωπαϊκα δεδομενα, με καταστηματα και χρησεις που να επιτρεπουν παραπλευρα εσοδα και το κυκλοφοριακο κομφουζιο που θα δημιουργειται όταν παιζει η ΑΕΚ στην περιοχη, δεν μπορω να καταλαβω σε τι ακριβως θα οφελησει τετοια στειρα επιστροφη.
Τα κοκκαλα των προγονων και οι ριζες των πατερων μου φαινονται ιστοριες για τον Χαρι Ποτερ καθως στη Ν. Φιλαδελφεια οι περισσοτεροι ΔΕΝ είναι ΑΕΚτζηδες και η προοδος και η εξελιξη των καιρων απαιτει δημιουργικη ενασχοληση και όχι κολλημα στο παρελθον. Η δικη μου αποψη χωρις να μπορω να την αποδειξω, είναι πως αυτή η διαμαχη για το νέο γηπεδο της ΑΕΚ δεν αφορα βεβαια το κινημα των πατροπαραδοτων και των μεταμοντερνων αλλα οικονομικα συμφεροντα. 

Συγγνωμη κιολας αλλα ο ΟΔΔΥ από τη Νεα Φιλαδελφεια δεν νομιζω ότι απεχουν δα και 150 χιλιομετρα. Ένα τεταρτο αποσταση είναι. 

Δεν ειδα τοσον καιρο οι κυριοι Χατζηχρηστος και Ανατολιωτακης να παρουσιασουν μια μελετη που να εξασφαλιζει βιωσιμοτητα σε ένα τοσο μεγαλο εργο, να εχει την καθολικη αποδοχη των κατοικων της περιοχης αλλα ένα συνεχες κραξιμο και μια διαρκη γκρινια. 

Αν παρουμε παραδειγμα και από τις άλλες ομαδες, ο Παναθηναϊκος προχωραει σχεδια για γηπεδο 50.000 θεατων και ο Ολυμπιακος μετανοιωσε για το μικρο Καραϊσκακη. Σε σημειο που να εχει κουρασει η διαρκης και αγωνιωδης προσπαθεια για ευρεση εισιτηριου για αυτό και σε αδιαφορα παιχνιδια δεν γεμιζει. 

Όταν εισαι ΠΑΕ ΑΕΚ και βλεπεις ότι εχεις 25.000 διαρκειας, δεν είναι σαν να καταδικαζεις την ιδια σου την προσπαθεια με το να κατασκευασεις ένα γηπεδο για μολις 5.000 παραπανω εκτακτους; Εκτος και αν χωρανε 50.000 στη Φιλαδελφεια και δεν το ξερω. 

Θελω να υπαρχουν και βιωσιμα τμηματα της ερασιτεχνικης, θελω να μην είναι ΑΕΚ μονο το ποδοσφαιρο και θελω η ΑΕΚ να είναι ενας μεγαλος οργανισμος που θα προσφερει αθλητικη διεξοδο στους νεους και όχι μονο ως θεατες αλλα ως συμμετεχοντες. 

Επειδη λοιπον τα ονειρα δεν κοστιζουν σε τιποτα ( αντε να κοστιζουν λιγο χρονο σε μενα που τα πληκτρολογω ) θα ηθελα μια ΑΕΚ – land στην οποια θα υπηρχαν γηπεδο ποδοσφαιρου, μπασκετ, κολυμβητηριο, προπονητηριο, λουνα παρκ, εστιατορια, σινεμα, θεατρα, καφε, μπαρ, καταστηματα, ανετα παρκινγκ και ότι μπορει να φανταστει κανεις γυρω από τον αθλητισμο και την ψυχαγωγια. Να πηγαινεις το πρωι και να φευγεις το βραδι. 

Δεν εχω τη γνωση να ξερω αν η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι συνεπης απεναντι στην Ερασιτεχνικη σε ότι αφορα τις οικονομικες της υποχρεωσεις. Πριν τρεξω να ψεξω τον κ. Νικολαϊδη, σκεπτομαι πως αν ημουν στη θεση του δεν ειμαι σιγουρος αν θα μπορουσα να συννενοηθω από τη μια με τον κ. Ανατολιωτακη και με τον κ. Χατζηχρηστο. 

Για μια ερασιστεχνικη που δεν ξερω καν αν εχει πανω από 500 μελη…



4 Λογομαχιες:

Alexandros είπε...

Από ότι ξέρω (εκτός και αν με έχουν παραπληροφορήσει) ο κ. Χατζηχρήστος δεν εργάζεται. Η εργασία του είναι η διατήρηση και λειτουργία του συνδέσμου. Όταν η παρούσα διοίκηση "εκοψε" το καπέλο από τα εισιτήρια που πουλούσε η οργάνωση , χάθηκε ένα σημαντικό μέρος από τα προσδοκόμενα οικονομικά οφέλη. Ο σύνδεσμος λειτουργεί μόνο με τις συνδρομές. Προφανώς αυτές δεν φτάνουν για να "αποκαταστήσουν" τον κ. Χατζηχρήστο και τους υπόλοιπους δικούς του. Μετά από αυτό, έχουν κυρήξει πόλεμο. Δεν βγαίνουν οικονομικά οι μάγκες και θα πολεμήσουν τον Νικολαϊδη με όλες τους τις δυνάμεις.

Κώστας είπε...

πόσο δίκιο έχεις...

? είπε...

όπως και να το κάνουμε ΑΕΚ=ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Οι λόγοι αυτονόητοι.. ΣΕ ΟΛΟΥΣ και χιλιοειπωμένοι.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Σαν ΑΕΚτζης έχω να πω ότι άλλη η Νέα Φιλαδέλφεια πριν από 20-30-50-60 χρόνια και άλλο σήμερα. Τέρμα οι πρόσφυγες αυτοί που αισθιανόντουσαν το γήπεδο σαν εκκλησία, ναό και κόσμημά τους.
Τα τελευταία χρόνια και λίγο πριν το γκρεμίσουν (πράγμα για το οποίο διαφωνώ με τον τ΄ροπο που έγινε) ούτε να το δουν δεν ήθελαν οι νεο κάτοικοι της Φιλαδέλφειας.
Ασε τους Χατχηχρησταίους όσους αντιπολιτέυονται την ιδέα της μεταφοράς να λένε.
Οι καιροί άλλαξαν και ένα γήπεδο π΄ρπει να να συνυπάρχει οικιστικά με τον τόπο που το φιλοξενεί και όχι να δημιουργεί προβλήματα. Πρέπει να είναι πόλος έλξης με πολλούς τ΄ροπους και όχι μόνον αθλητικούς κατά το σύγχρονο πρότυπο. Εξ 'αλλου έχει αποδειχθεί ότι το 30 χιλ θέσεων παλιό γήπεδο μετα βίας χωρούσε τον κόσμο και μέσα και έξω.

τώρα για τον Χατζηχρήστο τι να πω. Δεν συνενοείσαι!! Εξουσία νομίζει ότι είναι ο άνθρωπος και απλά δεν είναι τίποτα. Μιά χαρά είμαστε και χωρίς τους originalistes

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια