….Να απεργουν οι δημοσιοι υπαλληλοι.
Γραφω από την αιωρα μου στη βορεια Βραζιλια που βρισκομαι ως μανατζερ και ψαχνω παικτες για λογιαριασμο μεγαλης βαλκανικης ομαδας καγχαζοντας για τις κοινωνικες εξελιξεις στη μητερα πατριδα.
Ο υπαλληλικος κοσμος χωριζεται σε δυο κρατη.
Τον ιδιωτικο και τον δημοσιο.
Στη χωρα μας αυτοι που απεργουν είναι οι ….προνομιουχοι!!!
Οι δημοσιοι υπαλληλοι.
Οι δημοσιοι υπαλληλοι μπηκαν στον δημοσιο τομεα στη συντριπτικη τους πλειοψηφια με μεσο, αξιολογουνται από τον κανεναν, εργαζονται λιγοτερες ωρες, αν θελουν πανε στα γραφεια τους, αν δεν θελουν ενταξει τα παιδια δεν πειραζει, για τη δουλεια του ενός αντιστοιχουν πεντε, παραγουν τιποτα και αναλογα με τις καιρικες συνθηκες εχουν και τα αντιστοιχα επιδοματα. Επιδομα για το χιονι, τον ηλιο, τον αερα, τη θαλασσα, το ταβλι , το σκακι και το σουμπουτεο. Ιδιαιτερα δε στην αυτοκρατορια της ΔΕΗ που εφτασαν σε σημειο να κοβουν το ρευμα στον κοσμο, αν κατσει καποιος και μετρησει τις επιτροπες, τους προεδρους, τους γραμματεις και τους φαρισαιους, πιστευω ότι περισσοτεροι είναι οι «αξιωματουχοι» παρα το προσωπικο!
Οι δημοσιοι υπαλληλοι εχουν το αποκλειστικο προνομιο της απεργιας, ( ας τολμησει να κανει καποιος ιδιωτικος και θα παραλαβει δωρεαν τη χρυση ευκαιρια για το ψαξιμο του επομενου εργοδοτη ) οποτε θελουν, οσο θελουν, κοβουν αδειες στους εαυτους τους. Και αν ζορισουν τα πραγματα, πανε στη δουλεια τους αλλα του ελληνος ο τραχηλος ζυγον δεν υπομενει και αν θελουν παλι να βγαλουν καποιο τριημερο, κανουν μια απεργια.
Αιτηματα;
Δεν χρειαζονται.
Συνθηματα θελουμε και αυτά συνοψιζονται σε μια λεξη. Αυξηση.
Μετα πεταμε μια γενικουρα τυπου και λοιπα θεσμικα αιτηματα και καθαρισαμε.
Οι δημοσιοι υπαλληλοι εχουν τους μεγαλοσυνδιακαλιστες οι οποιοι διαφεντευουν την κοινωνικη ζωη, την ημερησια ταλαιπωρια και χρησιμευουν στο να αποπροσανατολιζουν την κοινη γνωμη. Ηδη ξεχασαμε τον Ζαχοπουλο, τον Θεμο, τις μιζες, τη siemens κλπ.
Nobody rides for free γραφει εξω απο το προσωπικο μου ελικοπτερο και ως εκ τουτου, οι μεγαλοσυνδικαλιστες που κοβουν το ρευμα και αφηνουν τα σκουπιδια να κανουν παρτι στους δρομους, τους περιμενει μια λαμπρη καριερα στην πολιτικη ζωη την οποια βεβαιως βεβαιως επενδυουν με τον χιτωνα των “κοινωνικων αγωνων»
Αν θελεις να κανεις κοινωνικο αγωνα μαστορα, κατηργησε τις επιτροπες, τα αξιωματα και τα εξτρα επιδοματα και κοψε το ρευμα στους πολιτικους. Όχι σε μενα. Γιατι εγω σε πληρωνω με τους φορους μου.
Στη χωρα μας απεργιες κανουν αυτοι που εργαζονται λιγοτερες ωρες, δεν εχουν μεγαλη ευθυνη αλλα κατ ουσιαν διεκπεραιωνουν τη γραφειοκρατια, είναι μονιμοι και δεν κινδυνευουν να χασουν τη δουλεια τους ποτε και αν κατά λαθος τυχει και δεν τα βρουν στη μοιρασια και ρουφιανεψουν καποιο σkανδαλο που βγει στην επιφανεια, δεν τρεχει μια.
Η οδος είναι χρονια δοκιμασμενη και επιτυχης.
Κανουμε μια ΕΔΕ και το θεμα σε 5 μερες εχει ξεχαστει.
Είναι καταμετρημενη η μνημη του κοινου που διαρκει στην καλυτερη 3 εβδομαδες.
Δειτε ποσα πραγματα εχουν ξεσπασει και τι συζηταμε σημερα.
Εγινε κατι με τις υποκλοπες;
Με τη siemens?
Με τους κουμπαρους;
Με τα ομολογα;
Με την Ολυμπιακη αεροπορια;
Ποσα και ποσα δεν εχουν γινει και με τι τελικα ασχολουμαστε;
Ντορος, τηλεοπτικες παραθυροφασαριες, πρωτοσελιδα και μετα, χαιρετε ο επομενος.
Το μονο αξιολογο που εγινε τα τελευταια χρονια στον δημοσιο τομεα προς οφελος του πολιτη ηταν τα ΚΕΠ.
Απομενουν οι ιδιωτικοι υπαλληλοι οι οποιοι δεν εκφραζονται από καμια πολιτικη παραταξη, προσπαθουν να εργαστουν εχοντας να τα βαλουν και με τα σαμποταζ των δημοσιων [ ΣΣ μη μου πει κανεις ότι οι απεργιες βλαπτουν αυτους που πρεπει να βλαψουν γιατι θα εκραγω και θα ριξω μια βουτια διπλα μου στην παραλια και θα παραγγειλω άλλο ένα καϊπιρινια ] και σαφως προσφερουν πολλα περισσοτερα στα εσοδα του κρατους.
Οσο για το ασφαλιστικο που υποτιθεται πως γινεται ολος αυτος ο σαματας, συμφωνω ότι είναι για τα μαυρα δραγκαλα και την αποψη μου την εχω καταγραψει εδώ: http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.com/2007/10/blog-post_19.html
Δεν ξερω τι τελικα θα γινει.
Αυτό που ξερω είναι ότι δεν βλεπω ελπιδα από κανεναν θεσμο, φορεα, προσωπο.
Ακομα και ο συμπαθης Τσιπρας που αυτή τη στιγμη τιναζει την μπανκα στον αερα δεν ειμαι σιγουρος αν κερδιζει λογω εικονας ή γιατι ειπε κατι πραγματικα σημαντικο….
12 Λογομαχιες:
Δεν ξερω αν αξιζει κανεις να σου δωσει μια απαντηση σε αυτα που γραφεις .
Κατσε εκει στη βραζιλια σου και πιες κανα χυμο και ασε τα ζορικα για τους επομενους.
Απο το καναπε καλα τα λες ,για βγες στο πεζοδρομιο να σου πω τι σε περιμενει.
Suspect μου, θα συμφωνήσω μαζί σου μόνο τμηματικά.
Συμφωνώ μαζί σου στο ότι ο δημόσιος τομέας έχει προνόμια, που εμείς στον ιδιωτικό ούτε που τα έχουμε ονειρευτεί. Στο δημόσιο και επιδόματα παίρνουν, και υπερωρίες και πολλά άλλα.
Όμως στους 100, υπάρχουν και οι 10 που κάνουν καλά τη δουλειά τους, και έργο παράγουν και στην κοινωνία προσφέρουν.
Η ΔΕΗ αποτελείται από τρεις τομείς: Την Παραγωγή του ρεύματος, τη Μεταφορά του και τη Διανομή του.
Κατά περίεργη σύμπτωση, οι δυο πρώτοι τομείς που είναι και οι πιο δύσκολοι (πραγματικά βαριά και ανθυγιεινή εργασία), δεν έχουν αρκετό προσωπικό για την επάνδρωσή τους. Στον τελευταίο τομέα που είναι συγκριτικά και ο πιο εύκολος, δεν έχουν αρκετές καρέκλες και γραφεία για να καθίσουν τους εργαζομένους.
Οι άνθρωποι που κάνουν πραγματικά ανθυγιεινή εργασία, όπως οι εναερίτες στους πυλώνες υπερυψηλής τάσης, και οι εργαζόμενοι στα ορυχεία εξόρυξης του λιγνήτη,και στα εργοστάσια παραγωγής, πιστεύω ότι δικαιούνται τα επιδόματα και τα "προνόμια". Οι υπόλοιποι όμως ΟΧΙ.
Και ποια είναι η ομάδα;
χμ!
Βαλκανική και μεγάλη...
Καλές τσάρκες!
φιλε κουρτεμπε,
το θεμα δεν ειναι αν αξιζει να μου απαντησεις οπως αναρωτιεσαι. Στο λεω απο μονος μου: Δεν αξιζει να μου απαντησεις και πιστεψε με οτι δεν θα μου στοιχισει και σε τιποτα συγκλονιστικο αν το μπλογκ μου στερηθει των απαντησεων σου.
το θεμα ειναι πρωτιστως και κυριως για μενα να εκφραζομαι ...
Υπατια μου δεν αναφερομαι στους 10 αλλα στους αλλους 90...
καλησπερες n.ago!
πριν πω τα δικά μου σχόλια πετάω και δυο λινκ που θεωρώ σχετικά:
http://derveniotis.wordpress.com/2008/03/18/to-%cf%83%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b9-%ce%ba%ce%b9-%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%82/
και http://anamorfosis.net/blog/?p=207
Φίλε ύποπτε,
παρόλου που αναφέρεις και πράγαματα που ισχύουν θα μου επιτρέψεις τοποθετηθώ λίγο διαφορετικά.
Σε μια δουλειά υπάρχουν δύο δεδομένα: πόσο δουλεύεις (ποιοτικά αλλά και ποσοτικά)και τι λεφτά πέρνεις.
Στον ιδιωτικό τομέα κατα κανόνα δουλεύεις πολύ και πληρώνεσαι λίγα ή τουλάχιστον λιγότερα απ'αυτά που αντιστοιχούν στη δουλειά που κάνεις. Αντίθετα στο δημόσιο κατα κανόνα δουλεύεις λίγο ή τουλάχιστον λιγότερο από τον ιδιωτικό τομέα και πληρώνεσαι σχετικά ικανοποιητικά με την εννοια της διαβίωσης αν και όχι πάντα. Είναι επίσης αληθές ότι στο δημόσιο υπάρχει πληθώρα διοηκητικών θέσεων και ελλείψεις στις παραγωγικές. Στον ιδιωτικό τομέα ο συνδικαλισμός είναι ανύπαρκτός και η δυνατοτηα διεκδίκησης ακόμα και στοιχειωδων δικαιωμάτων και αμοιβής δύσκολη ειδικά στην ανειδικευτη εργασία. Στο δημόσιο υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης κάποιες φορές ακόμα και δυσανάλογη με τη συνεισφορα-θέση στην κοινωνία.
Θα ήταν λάθος όμως επειδή τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι καλά, αντί να τα βελτιώσουμε να επιδιώκουμε χειροτέρευση των συνθηκών στο δημόσιο.
Επίσης, σε κάποιο βαθμό οι μισθοί στο δημόσιο συμπαρασέρνουν και τους μισθούς στον ιδιωτικό, και ο δημόσιος υπάλληλος που απεργεί απεργεί σε κάποιο βαθμό και για τον ιδιωτικό.
Θεωρώ λογικότερο λοιπόν να μια απαίτηση παραγωγικότερου δημοσίου αλλά όχι στη βάση χαμηλότερων μισθών αλλά περισσότερης δουλειάς και σωστότερη κατανομής του προσωπικού. Βεβαια το σημαντικότερο πρόβλημα ξεκινάει από την έλειψη αξιοκρατίας.
Επίσης το θέμα είναι σε πιο βαθμό μπορείς να έχεις καλύτερες συνθήκες στον ιδιωτικό θέμα.
Αυτά και λίγο ανακατα για την ώρα, ίσως προσθέσω κάτι αργότερα γιατι θεωρω το θέμα ενδιαφερόν
Φίλε ύποπτε, σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ και την καθαριότητα θα ήθελα να υπενθυμίσω δύο πράγματα. Στη ΔΕΗ καταγράφεται ένα εργατικό ατύχημα την ημέρα, ανάμεσά τους και θανατηφόρα, και οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ στην καθαριότητα μόλις πριν λίγες μέρες εντάχθηκαν στα βαρέα και ανθυγιεινά, όχι τυχαία ακριβώς τη στιγμή που αντιδρούσαν στην επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων. Πραγματικά στον δημόσιο τομέα επικρατεί χάος όχι γιατί δεν μπορούν να βρεθούν λύσεις αλλά γιατί οι κυβερνήσεις θέλουν να κρατούν σε ομηρία τους ψηφοφόρους τους. Στην Ελλάδα λίγοι πια ενδιαφέρονται για τη βελτίωση του ιδιωτικού τομέα. Το όνειρο δυστυχώς αρκετών των νέων, προσπαθώ να αποφύγω την ισοπέδωση, είναι μια θέση στο δημόσιο. Όχι σίγουρα λόγω των αποδοχών, γιατί ούτε και αυτές είναι υψηλές απλά λίγο καλύτερες από τις εξευτελιστικές αμοιβές του ιδιωτικού τομέα, αλλά επειδή σου δίνει μια στοιχειώδη ασφάλεια και σου επιτρέπει να κάνεις οικογένεια, ιδίως όσον αφορά τις γυναίκες. Η χώρα νοσεί σε όλα τα επίπεδα και η λύση δεν βρίσκεται στην εξίσωση προς τα κάτω. Υπάρχει ένα ανέκδοτο που τελειώνει «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Αν όμως ψοφήσει η κατσίκα του δημοσίου είμαστε όλοι χαμένοι. Γιατί δεν θα υπάρχει καν ένα σημείο αναφοράς..
Φίλε ύποπτε.
Σε πολλά με ακουμπάς, αλλά όχι στο ύφος γραφής που σίγουρα είναι γραμμένο εν θερμώ.
Πιό ήπια η θέση της catwoman που έχει απόλυτα δίκιο με τις θέσεις της όσον αφορά τα βαρέα ανθυγιεινά που μόλις αναγνωρίστηκαν, και που αποτελούν όνειδος για την Ελληνική κοινωνία.
Συμφωνώ με το δικαιωμα της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ στην παραγωγή και στη μεταφορά, που σίγουρα έχουν αιτήματα ζωής!! Οι άλλοι οι υπεράριθμοι για μένα είναι κηφήνες όπως και όλοι οι άλλοι του 80% του Δημόσιου τομέα που κωλοβαράνε εις βάρος των άλλων και που μας πίνουν το αίμα εμάς τους ελέυθερους επαγγελματίες .
Λοιπόν αν θέλουμε να κάνουμε οικονομίες και να φτιάξουμε το εργασιακό δεν το φτιάχνουμε σε βάθος δεκαετίας με μέτρα του τύπου αυξάνουμε όρια ηλικίας σταδιακά, ελαττώνουμε συντάξεις για δήθεν κοινωνική εξίσωση, ή ενώνοντας άσχετα ταμεία μεταξύ τους.
Αρχίζεις με άμεσες εξυγειάνσεις μέσα από τις δομές λειτουργίας των φορέων, από τεχνικούς εκσυχρονισμούς μέχρι μετατάξεις, πάγωμα προσλήψεων για χρονικά διαστήματα, κίνητρα ιδιωτικών πρωτοβουλιών, ελαττωση σπαταλών και διαφάνεια (μιλάω ακόμα και τη γραφική ύλη που παιρνουν στα σπίτια τους οι κηφήνες) κοκ .
Υπάρχουν λύσεις αλλα....
Απ'την άλλη δεν υπάρχει κοινωνικός διάλογος ούτε μέσα ούτε έξω απ΄τη βουλή!
Α! να μην το ξεχάσω . Χρόνια τώρα διατυμπανίζουν την εξίσωση μισθών με την Ευρωζώνη ¨-)))) χαχαχα
Αφου δεν θέλετε ή δεν μπορείτε!! Τουλάχιστον μη το λέτε!!
Και κάτι τελευταίο και ωράιο που άκουσα στο ραδιόφωνο σήμερα.
Οι απεργίες δεν γίνονται για να μην ψηφιστεί το Ασφαλιστικό, αλλά για να μη αφαρμοστεί αφού ψηφιστεί !!
(όπως πολλές διατάξεις που ψηφι΄ζονται και ουσιαστικά δεν εφαρμοζονται)
suspect, στα τόσα σημαντικά που ξεχάσαμε και ασχολούμαστε με το γελοίο θέμα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ξέχασες να αναφέρεις και τα συλλαλητήρια για τους γυφτοσκοπιανούς, τη συμβίωση εκτός γάμου που η εκκλησία μας θεωρεί πορνεία, την προώθηση του τραγουδιού στη γιουροβίζιον και άλλα παρόμοια…
Το ότι αυτοί που εργάζονται και αμείβονται καλύτερα, απεργούν, εσένα δεν σε προβληματίζει;
Τι ακριβώς θα ήθελες για να είσαι ικανοποιημένος; Να δουλεύουν και στο δημόσιο όπως στον ιδιωτικό τομέα;
Να είναι δηλαδή με τον καθημερινό φόβο της απόλυσης ,να αμείβονται με τους μισθού πείνας και να μη τολμούν να σηκώσουν κεφάλι;
Οι απόψεις σου αγαπητέ μου θα μπορούσαν να γίνουν ¨κατανοητές¨ αν ακούγονταν από το στόμα 80χρονου στη δεκαετία το ΄50!
Μετά από όλα όσα λες,εγώ να συμπεράνω πως δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα και πως αν σου δίνονταν η ευκαιρία να εργαστείς στο δημόσιο, θα απέρριπτες την πρόταση για να μην προδώσεις την εργασιακή σου ιδεολογία!
Λες κάπου: δεν βλέπω ελπίδα…
Να σου πω: με τέτοιες απόψεις, ούτε κι εγώ θάβλεπα ελπίδα πουθενά και σε τίποτα!
Δεν θάβλεπα ελπίδα ούτε και σ΄ αυτούς που λιώσαν οι σόλες των παπουτσιών τους από τις πορείες, ούτε και σε κείνους που βάζουν τα στήθεια τους μπροστά στα γκλομπς και τα δακρυγόνα προκειμένου να περιφρουρήσουν αυτά που οι προηγούμενοι από αυτούς κέρδισαν με παρόμοιους αγώνες…
Να σου πω και κάτι τελευταίο: αν τα αφεντικά δεν έχουν βούρδουλα να μας βαράνε εμάς ¨του ιδιωτικού τομέα¨ αυτό οφείλεται στους αγώνες που χρόνια και χρόνια κάνουν οι ¨τεμπέληδες του δημόσιου¨…
Άντε καληνύχτα…
Υπόπτε
συμφωνώ απόλυα με αυτά που λέει η hypatia.
Δεν με ενδιαφέρουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ και κάθε δημόσιου τομέα.
-Εγώ βλέπω ότι μας θερίζει ο καρκίνος εμάς εδώ πάνω.
-Βλέπω ότι πολοί ΔΕΗτζίδες δεν πιάνουν τα 60 για να χαρούν την σύνταξή τους.
-Είδα ότι τις μέρες που είχε απεργία, καθάρισε λίγο ο ουρανός....
Αν επισκεφτείτε τα ορυχεία και δείτε σε τι συνθήκες δουλεύουν, θα καταλάβετε γιατί παλευόυν για το ασφαλιστικό τους ταμείο.....
κώστα
συμφωνώ μαζί σου και έχεις απόλυτο δίκιο. Οι άνθρωποι είναι ήρωες και καταστρέφονται για να έχουμε εμείς την ενέργεια και τις απολάυσεις μας του καναπέ εδώ στη πόλη.
Γι αυτό αναφερθήκαμε εδώ υπέρ αυτών και όχι των άλλων που σκουπιζουν με τον κώλο τους καρέκλες (ΔΕΗ και άλλων )
Να ξεκαθαρίσουμε .
οποιος για πολλούς λόγους ,είτε είναι επικίνδυνο αυτό που κάνει είτε αποδίδει στη θέση του ,π΄ρπει να αμείβεται, τελεία και παύλα, αν θέλουμε κοινωνική δικαιοσύνη. Κι αν του συμβεί ατύχημα εν ώρα εργασίας πάλι π΄ρπει να αμείβετια αυτός και η οικογένειά του.
Κι εδώ έρχομαι στον syna
Δεν θα έπρεπε πιστέυω να αρχίσουμε να βάζουμε διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Αυτοί οι δύο τομείς έρχονται σε επαφή ωσμωτικά καθημερινά και δεν κάνει ο ένας χωρίς τον άλλον. Ουτε να βάλουμε στο ζύγι ποιός κλάδος έφαγε περισσότερο τις σόλες του στα πεζοδρόμια.
το να τρώς τις σόλες στα πεζοδρόμια δεν σημάινει ότι έχεις και τους καλύτερους εργαζόμενους ειδικά αν κατευθύνεσαι από τους "φιλόδοξους" συνδυκαλιστές!! (δεν υπάρχουν?)
Να κάνουν καλά την δουλειά τους οι δημόσιοι για να μπορεί να εξυπηρετείται ο ιδιωτικός τομέας ώστε να είναι περισσότερο ευέλικτος.
(στην υπηρεσία του δηλαδή και όχι αντίστροφα)
Όπως συνηθίζω να λέω/γράφω για τέτοια θέματα, τα πράγματα δεν είναι ασπρόμαυρα, αλλά διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι (και νομίζω ότι λέω το προφανές). Εξηγούμαι: αυτοί που λένε ότι κανείς στο δημόσιο δεν δουλεύει υπερβάλλουν, από την άλλη οι γραφικοί που μιλάνε για πρόταξη στηθών και ηρωισμούς μου προκαλούν γέλωτα. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση: και στον ιδιωτικό υπάρχουν κοπρόσκυλα που βρήκαν τρόπο να κάθονται και να τα παίρνουν, και στον δημόσιο υπάρχουν φιλότιμοι που δουλεύουν για να βγει η δουλειά.
Νομίζω όμως ότι γενικά το ένα γκρι είναι πιο σκούρο από το άλλο, δηλαδή κάποιοι αναλογικά είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους άλλους, λαμβάνοντας υπόψη φόρτο/συνθήκες εργασίας κλπ.
Ο ύποπτος ίσως να προκάλεσε κάποιους με το ύφος της γραφής του, αλλά νομίζω ότι έχει δίκιο, γιατί υπάρχει μια σημαντική παράμετρος που δεν είδα να αναφέρεται: τα δύο συστήματα δεν είναι ανεξάρτητα, αλλά πρόκειται για συγκινούντα δοχεία: λεφτά δεν πέφτουν από τον ουρανό, αλλά εισπράτονται με φόρους, ή δανείζονται από τις επόμενες γενιές.
Συνεπώς η αγανάκτηση των Α με τα αιτήματα των Β δεν έχει να κάνει με ζήλεια ή κακία (να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα δηλαδή), αλλά βασίζεται σε μια λογική "προτιμώ με αυτά τα λεφτά να γίνει κάτι που να οφελείσει εμένα" (π.χ. λιγότεροι φόροι, καλύτερες υποδομές, καλύτερες υπηρεσίες και ούτω καθεξίς).
Είναι αλήθεια επίσης ότι υπάρχει ανισορροπία ανάμεσα στις διοικητικές και τις παραγωγικές θέσεις στον δημόσιο τομέα. Προτίνω λοιπόν οι απεργίες να έχουν το εξής αίτημα (που δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα): λιγότεροι διοικητικοί και καλύτερες συνθήκες για τους παραγωγικούς. Νομίζω πως όλοι (εκτός από τους θιγόμενους φυσικά) θα συμφωνούσαν σε κάτι τέτοιο...
Συμεωνίδη
Συμφωνούμε ως προς τα συγκοινωνούντα δοχεία και η πρότασή σου έχει πραγματική βάση
Δημοσίευση σχολίου
Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια