Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

MEETINGS. ΜΙΤΙΝΓΚΣ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Καθενας μας στη ζωη εχει μερικα μεγαλα και βαθια ερωτηματα.
Τα δικα μου ας πουμε είναι: Τι είναι αγαπη, αν υπαρχει θεος, αν μπορει να υπαρξει αγνη φιλια, σε ποια θεση επαιζε ο Ζιοβανι και οσο η επαγγελματικη μου καριερα παιρνει την ανιουσα ( κοινως παιρνω πεντε ευρω παραπανω αλλα και πεντε τονους καθηκοντα και υποχρεωσεις ) προστεθηκε και άλλο ένα:
Για ποιον ακριβως λογο είναι απαραιτητα τα εταιρικα meetings ?
Μιλαμε για την πεμπτουσία της αντιπαραγωγικότητας. Η άλλη οψη της επιτροπης, του συντονιστικου οργανου και του συμβουλιου που συναντουμε στο δημοσιο.
Σιγα μην πηγαινε πισω ο ιδιωτικος.
Όταν ένα meeting είναι προγραμματισμενο, ο ΟΠΑΠ δινει 1,05 να καθυστερησει για τουλαχιστον 1 ωρα και 1,35 να ακυρωθει. Ετσι μπορείτε να είστε σίγουροι οτι η μέρα σας θα καταστραφεί, αφου η αναβολή θα ανακοινωθεί όταν έχετε διακόψει ο,τι κάνατε και βρισκεστε ηδη στην αίθουσα συναντήσεων.
Τα meetings που τελικα πραγματοποιουνται είναι αυτά που αποφασιζονται ειτε αυθημερον ειτε την προηγουμενη μερα ασχετα αν το μαθαινετε την τελευταια στιγμη.
Ο Μερφι είναι παλι εδώ, δυνατος και αγερωχος. Είναι η μερα που εχετε ένα σημαντικο ραντεβου και το παλευατε για καιρο ή εχετε καποιο deadline. [ ετσι λεμε στα ελληνικα την καταληκτική ημερομηνία παράδοσης ] Ελα μωρε και τι εγινε;
Να κατσετε παραπανω να ολοκληρωσετε τις εργασιες σας.
Υπερωρια;
Last year
Το meeting θεωρητικα γινεται για να σου δωσει κατευθυνση πώς να δρασεις στην αγορα.
Αυτό που συμβαινει είναι να σου στερει χρονο από την επαφη με την αγορα.
Δεν μπορειτε να το αποφυγετε και ποτε δεν έχετε αρκετή δουλειά για να δικαιολογήσετε την απουσία σας από ένα meeting. Η δουλειά είναι κάτι που κάνετε στον ελεύθερο χρόνο που έχετε μεταξύ των meetings. Τα meetings είναι ιερά όπως για τους μουσουλμανους το ραμαζανι. Ειναι ο μόνος τρόπος να δικαιολογηθούν οι μισθοί και οι μερσεντες ορισμένων ανώτατων στελεχών. Θα πουμε, θα ματαξαναπουμε, θα περασει η ωρα, ωρα να πηγαινουμε και η ζωη συνεχιζεται. Μεχρι την επομενη.
Δεν έχει σημασία πού εργάζεστε. Οι αίθουσες συναντήσεων διαθέτουν την ίδια πρωτοτυπία με τα έντυπα αιτησης αδειας. Μονο το χρώμα αλλάζει. Συνήθως περιέχουν τα τελείως απαραίτητα: Ενα μεγάλο τραπέζι, καρέκλες και projector-ας. Τιποτα δεν είναι τυχαιο σε αυτόν τον πλανητη. Ο στόχος είναι η αίθουσα να σας κάνει να υποφέρετε και να θέλετε να συμφωνήσετε με ο,τι έχει ειπωθεί κατά την διάρκεια των 3 ωρών του meeting προκειμένου να γυρίσετε στην θαλπωρή του γραφείου σας ή ακομα περισσοτερο της οικιας σας.
Και πετυχαίνει.
Παντα.

Αν τυχόν βρίσκονται αφεψηματα πάνω στο τραπέζι, ΔΕΝ ειναι για εσάς. Μην διανοηθείτε να τα αγγίξετε. Η παρουσία αφεψηματων σημαίνει ενδεχόμενη άφιξη πελάτη, ο οποίος θα τα καταβροχθίσει προκειμένου να γλυκαθεί και να υπογράψει τη συμφωνια. Ή απλως υπαρχουν για να παραδεχθειτε ότι η εταιρεια σας παρεχει μια γλυκα ρε αδερφε και εκτιμα την παρουσια σας αλλα αν απλωσετε το χερακι οι προϊσταμενοι σας θα σας κοιταξουν με το βλεμμα τυπου «δεν εχεις 1 ευρω να πας στο περιπτερο να παρεις ρε λιγουρη;» Αν όμως δεν δειξετε αυτοπειθαρχια και τα αγγίξετε, πιο πιθανο είναι το επόμενό σας project να περιλαμβάνει σκουπισμα, σφουγγαρισμα, τηλεφωνικο κεντρο ή προσωρινη αντικατασταση του φυλακα όταν θα θελησει να παει στην τουαλετα.
Το τασάκι σας προκαλεί. Σκέφτεστε οτι θα έχετε τη δυνατότητα να πάρετε το καφεδάκι σας και να κάνετε το τσιγαράκι σας, κάνοντας την ανιαρή παρουσίαση να περάσει τουλάχιστον λίγο πιό άνετα. ΛΑΘΟΣ. Για το τασάκι ισχύει ακριβώς ο,τι ισχύει και για τα αφεψηματα. Το τασάκι βρίσκεται εκεί για τον πελάτη, αν περιμένετε κάποιον τέτοιο. Ούτε για μια στιγμή να μην διανοηθείτε να βγάλετε τα τσιγάρα σας στο τραπέζι απλά και μόνο επειδή υπάρχει τασάκι. Το κάπνισμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ στο χώρο των meetings. Αν στο meeting συμμετέχει πελάτης ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙ, τότε το κάπνισμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ στο χώρο των meetings για όλους εκτός από τον πελάτη.
Στα meetings είναι οι στιγμες που με πιανουν ονειροπολες και ουτοπικες επαγγελματικες φιλοδοξιες.
Για να κανω ότι οι διευθυντες.
Ερχονται οποτε θελουν, φευγουν οποτε θελουν, μιλανε οποτε θελουν, τρωνε, καπνιζουν, κρινουν και κατακρινουν, φλυαρουν χωρις νοημα.
Ισως τελικα το meeting να μη γινεται για τους εργαζομενους αλλα για την αυτοεπιβεβαιωση των διευθυντων.
Για το κινητο τηλεφωνο ισχυει ότι και για το τασακι και για τα μπισκοτα.
Μιλαει οποιος είναι υψηλα ισταμενος ασχετα αν τον πηρε ο κολλητος του να του επιβεβαιωσει ότι η κρατηση για πρωτο τραπεζι στον Μακροπουλο μπορει να τον δυσκολεψε αλλα τελικα τα καταφερε.
Εσεις πρεπει να το εχετε ΠΑΝΤΑ στο αθορυβο και αν χρειαστει να μιλησετε να το κανετε με μμμμμμμμ και ννννννννν και αυτό μολις για 5 δευτερολεπτα πριν προλαβει να το παρει χαμπαρι και να σας επιπληξει με χαρα ο ομιλητης. Ασχετα αν λιγο αργοτερα χτυπησει το δικο του κινητο και διακοψει τη διαλεξη για να απαντησει κατι περιπου σε:
«ελα Βαγγελη, ναι, σε ευχαριστω, θα περασω μετα, τωρα δεν μπορω να σου μιλησω γιατι ειμαι σε μια επαγγελματικη συναντηση, τα λεμε, γεια» και οπου Βαγγελης βαλτε τον βιντεοκλαμπερ, τον προπατζη ή τον συμπαικτη στη δηλωτη.
Το κινητο τηλεφωνο πρεπει να είναι κλειστο.
Σε περιπτωση που με τα μμμ και ννν δεν βγαλετε ακρη και χρειαστει να μιλησετε και να αποχωρησετε της αιθουσης να ξερετε πως μπορει η δικη σας δικαιολογια να είναι ότι μιλουσατε σε πελατη αλλα ολων το μυαλο θα παει στη γκομενα.
Μη στελνετε sms.
Μπορει ο ομιλητης να το παρει χαμπαρι και ξαφνικα να σας απευθυνει το λογο.
Οι συναδελφοι σας θα ζηλεψουν και στην καλυτερη θα σχολιασουν και στη χειροτερη θα σας συμβουλεψουν μεγαλοφωνως. Θα ελεγα οτι μπορουν και να σας ρουφιανεψουν αλλα στη χωρα μας δεν συμβαινουν αυτα.
Μπορει το sms να σας φερει σε δυσκολη θεση και να χρειαστει τηλεφωνικη επικοινωνια για να ξεδιαλυνετε μια πιθανη παρεξηγηση τυπου «μωρακι μου δεν μπορω να σε παρω τωρα γιατι ειμαστε σε meeting» η οποια δεν γινεται ποτε πιστευτη.
Μη φορατε bluetouth γιατι δειχνετε ψωνιο και σε οποιονδηποτε ψιθυρο ανεξαρτητως προελευσης, τα βλεμματα θα στραφουν πανω σας και όχι για να θαυμασουν την ομορφια σας.
Ο ομιλητής προσπαθεί να σας σφηνωσει στον εγκεφαλο το 768 slide από την παρουσίαση των εταιρικών στόχων. Εχει τη δεινη ρητορικη του κοιμηση, την ευφραδεια της υπνηλιας και ο λογος του είναι τοσο συναρπαστικος οσο και οι αγγελιες για οικιακη βοηθο στην εφημεριδα. Προσοχή, ΔΕΝ είναι πωλητής οικιακων συσκευων. Είναι ο Διευθυντής σας. Συμπεριφερθείτε κόσμια και μην χασμουρηθείτε.
Αν φυσηξτε τη μυτη σας, αν κοιταξετε αδιακριτα το ρολοϊ σας, πατε 14 φορες σε 8 λεπτα στην τουαλετα, πιασετε την κουβεντα με οποιον συναντησουν τα ματια σας και αρχίσετε να τρώτε τα κουλουράκια ή να καπνίζετε. Ο Διευθυντης σας θα σας θυμάται. Και ΔΕΝ θα σας αρέσει. Το παρηγορο είναι πως πιθανον εστι είναι να μην τον ξαναδείτε ποτέ. Αν δεν πανε καλά τα νούμερα, θα πάρει τον Πουλιαδη και τους συνεργατες. Αν πάνε καλά, θα τον βουτηξει μεγαλύτερη εταιρεία. Συμφωνήστε με ο,τι και να λέει, γιατί δεν έχει καμία απολύτως σημασία το τι λέει. Ουτε το τι έχετε εσείς να πείτε, εξάλλου.

Η ωρα προσελευσης στο meeting εχει εξαιρετικα βαρυνουσα σημασια.
Αν φτασετε πρωτος από ολους, οι ανωτεροι θα σας κατακρινουν ότι δεν δουλευετε και καθεστε.
Αν φτασετε τελευταιος, οι συναδελφοι θα σας κραξουν γιατι δεν μπορουν να καθυστερουν εξαιτιας σας. Φροντιστε να ειστε στην πρωτη 7αδα ( σε 20 μελες )
Η ωρα αποχωρησης από το meeting εχει επισης εξαιρετικα βαρυνουσα σημασια.
Αν φυγετε πρωτος θα θεωρηθει ότι δυσανασχετειτε
Αν φυγετε τελευταιος ολο και καποιος θα βρεθει να σας αγγαρεψει, να σας κανει μια παρατηρηση, να σας επιπληξει ή απλως να σας αναφερει κατι που οι υπολοιποι συναδελφοι θα θεωρησουν ότι ρουφιανευετε και ότι ειστε κολλητος του.
Φροντιστε να ειστε παλι στην πρωτη 7αδα ( σε 20 μελες )
Όταν αποχωρησετε από το meeting room και συμπιπτει με την ωρα αποχωρησης από την εργασια φροντιστε να γινετε καπνος χωρις να σας πιανει η καταθλιψη του να θελετε να μιλησετε με τους συναδελφους σας ή τους προϊσταμενους σας.
Είναι η ωρα που ολοι θελουμε να θαψουμε, να σχολιασουμε, να ξεσπασουμε.
Είναι η ωρα που ότι πουμε καταγραφεται και χρησιμοποιειται εναντιον μας.
Αφηστε να ερθει η επομενη μερα και να ωριμασει η βλακεια που σας χορηγησαν αφειδως.
Δεν χρειαζεται εξαλλου να τα παιρνετε στα σοβαρα.
Αν σας ανακοινωσαν μια αποφαση, δεν μπορειτε να την αλλαξετε αλλα προσπαθηστε να βρειτε τροπους ειτε να την αποφυγετε, ειτε να την καθυστερησετε, ειτε να προσαρμοστειτε χωρις να γινεται στα ματια του εαυτου σας ο νοθος αδερφος του καραγκιοζη.
Αν σας ανακοινωσαν μια ταση για να τη συζητησετε, να ξερετε ότι μπορει να αλλαξει σε 5΄[ ΣΣ ισχυει και για την αποφαση ] και η γνωμη σας αν εχει νοημα θα ξεπεραστει, αν δεν εχει γιατι την ειπατε;
Αν σας ζητηθει κατι δυσκολο μη διαμαρτυρηθειτε. Τιποτα δεν είναι αδυνατο για οποιον βαζει τους αλλους να το κανουν.
Αν σας ζητηθει κατι ευκολο μην το δειξετε αλλα αντιμετωπιστε το συνοφρυωμενος γιατι θα ερθει το δυσκολο.
Αν δεν σας ζητηθει κατι, μην τρεξετε να το ζητησετε.
Δεν είναι αναγκη να διαπιστωσετε ότι αν πινετε συνεχεια θα μεθυσετε.
Πολλες φορες οι ανωτεροι επιδονται σε κριτικη των εργαζομενων με αρνητικη χροια.
Αυτό το κανουν για πολλους σημαντικους λογους.
Γιατι η παναθα εχασε προχθες
Γιατι δεν τους εκατσε η γκομενα
Γιατι τους εκαστε αλλα δεν τους σηκωθηκε
Γιατι θελουν να πουλησουν πυγμη
Γιατι ολοι εδώ μεσα κρινομαστε
Γιατι αυτή είναι η δουλεια τους ( ετσι λενε )
Γιατι τι νοημα εχει η ζωη χωρις ενταση;
Μην κανετε το τραγικο λαθος να παρετε τη στροφη-φουρκετα με 140 χλμ και μην απαντησετε. Διαλογος με κοινο δεν σας ευνοει.
Αν εχετε κανει οντως λαθος, η οποια δικαιολογια σας υποτιμα ακομα περισσοτερο στα ματια ολων
Αν κανει λαθος ο ανωτερος θα σας αφαιρεσει με συνοπτικες διαδικασιες τον λογο.
Μην απαντησετε και αφηστε το να περασει.
Μη φοβαστε την ξεφτιλα καθως ολοι τα ακουν και η μνημη του κοινου διατηρειται για 10’. Μετα όλα ξεχνιουνται.
Αν κανετε μανουρα θα το θυμουνται ολοι.
Για παντα.
Για να δικαιολογηθει η αναγκαιοτητα του meeting, θεματα των 10’ φτανουν τη μια ωρα. Μην το κανετε 2 ωρες με τις αποψεις σας. Προσευχηθειτε να περασει η ωρα και μην ανοιγετε το στομα σας. Μην πεταγεστε. Ενοχλειτε οσους κοιμουνται.
Για τον κοσμο εκτος του μαγικου των επιχειρησεων, να σημειωσω οτι το powerpoint δεν είναι εφαρμογή. Ειναι ΙΔΕΑ. Είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Ειναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ. Κατά τη διάρκεια ενός εταιρικού meeting, το powerpoint έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο ομιλητής είναι απλά ένα προαιρετικό συμπλήρωμα που απαγγέλλει στο 100% αυτά που γράφει το powerpoint, προσθέτοντας μερικά "εεε.." «χμμμμμ» και "γκουχ" ανάμεσα για να φαίνεται φυσικός. Tο powerpoint είναι για τα εταιρικά meetings ό,τι είναι το auto-que για τα δελτία ειδήσεων. Ιδιαιτερα δε όταν καταλαβαινεις με το καλησπερα ότι ο ομιλητης εχει τοσο μεγαλη γνωση του προγραμματος οσο είναι και το χιονι στη σαχαρα
Αν τα slides του PowerPoint ξεπερνούν τα 100 στον αριθμό, τότε ενδέχεται ο ομιλητής να επιχειρήσει να διανθίσει την όλη ιστορία με ένα ανέκδοτο. (Οι σύγχρονες τάσεις του management επιβάλλουν μικρά εύθυμα διαλείμματα για να τονώνεται το ηθικό των συμμετεχόντων). Επειδή όμως η ακριβής ανάγνωση των slides είναι κάτι που αφήνει κουσούρι αν γίνεται για πολύ καιρό, το ανεκδοτο αυτό το εχετε ξανακουσει για πεντηκοστη τριτη φορα.
Πιθανως να σας ζητηθει η γνωμη σας.
Πριν ανοιξετε το στομα σας να ξερετε ότι η αποψη σας δεν εχει σημασια για κανεναν.
Οι συναδελφοι σας ηδη την ξερουν.
Οι ανωτεροι σας αδιαφορουν γιατι ηδη εχουν αποφασισει.
Ο ομιλητης τα ξερει όλα.
Ποιοι ειστε εσεις για να του υποδειξετε ή προτεινετε κατι άλλο;
Αν πλησιαζει η ωρα του διαλειμματος ή του φαγητου μην διανοηθειτε να ανοιξετε χρονοβορο θεμα συζητησης. Μολις θα εχετε κερδισει τον τιτλο του πιο αντιπαθητικου συναδελφου της χρονιας.
Αν ειστε στο μεσο του meeting παλι θα σας κοιταξουν με μισο ματι γιατι αποπροσανατολιζετε τη συζητηση.
Αν ειστε στην αρχη, ακομα δεν ξυπνησαμε και δεν ηπιαμε καφε, που τη βρηκες την ορεξη;
Πειτε μια συντομη αοριστολογια όπως αυτές που λενε οι ποδοσφαιριστες πριν από κάθε αγωνα ή οι καλλιτεχνες την πρωτοχρονια.
Ουσιαστικες συζητησεις γινονται μονο σε σχημα κατω των τριων συμμετεχοντων και αν νοιωθεις ότι ο λογος σου μετραει.
Ότι και να πειτε στο meeting είναι καταδικασμενο
Οι συναδελφοι θα σε κοιταξουν με μισο ματι γιατι η τοποθετηση σου ηταν το λιγοτερο ηλιθια.
Οι συναδελφοι θα σε κοιταξουν με μισο ματι γιατι τρως χρονο από το διαλειμμα
Οι συναδελφοι θα σε κοιταξουν με μισο ματι γιατι υποκρινεσαι ότι ενδιαφερεσαι για το καλο της εταιρειας προς αγραν ευνοιας
Οι ανωτεροι θα σε κοιταξουν με μισο ματι γιατι αυτό που θετεις ηδη το εχουν αναλυσει
Οι ανωτεροι θα σε κοιταξουν με μισο ματι γιατι αυτό που ρωτας ηδη το εχουν απαντησει
Οι ανωτεροι θα σε κοιταξουν με μισο ματι γιατι αν δεν εχει τεθει το θεμα, δεν υπαρχει λογος να το θετεις εσυ. Αυτοι ξερουν.
Οι ανωτεροι θα σε κοιταξουν με μισο ματι γιατι αν ειχες παρακολουθησει, δεν θα ρωταγες. Θα ηξερες.
Και οι συναδελφοι και οι ανωτεροι θα σε κοιταξουν με μισο ματι γιατι μιλας για να κανεις επιδειξη.
Στα meetings, όλος ο καλός κόσμος έρχεται με ένα ολοκαίνουριο μπλοκάκι σημειώσεων και ένα αχρησιμοποίητο στυλό. Γραφει την ημερομηνία και το θέμα του meeting στην πρώτη σελίδα και αφήνει κενό το μπλοκάκι μέχρι το τέλος του meeting, μια και δεν υπαρχει λόγος να γράψει κάτι παραπάνω. Στους νευρικους χρησιμευει για μουτζουροζωγραφικη, να γραψουν να μην ξεχασουν να πληρωσουν το κινητο και να πανε στο σουπερμαρκετ όπως την καλυτερη 11αδα του θρυλου για να παρει το διπλο στο champions league.

Στο επόμενο meeting έρχεται με νέο, εντελώς άδειο μπλοκάκι. Είναι savoir vivre και ένας τρόπος για την εταιρεία να δικαιολογεί δαπάνες σε χαρτική ύλη. Οι ψαγμενοι επαγγελματίες αντιγράφουν τους τίτλους από κάθε slide του powerpoint που εμφανίζει και παπαγαλίζει ο ομιλητής. Αυτό τους βοηθά να φαίνονται προσηλωμένοι ασχετα αν ξερουν ότι και οι σημειωσεις που θα τους δοθουν θα εχουν τους ιδιους τιτλους. Ετσι ολοι είναι τετρακις ευτυχισμενοι. Ο ομιλητης γιατι νομιζει ότι το ακροατηριο σημειωνει τη μεγιστη ουσια που δεν αναφερει επιτηδες στις φωτοτυπιες που μοιραζονται ώστε να λαβουν την υπερτατη γνωση μονο οσοι προσεχουν και το ακροατηριο γιατι περνα η ωρα κανοντας πως ασχολουνται σοβαρα.

Προσοχή: Η εμφάνισή σας στο χώρο συναντήσεων ΧΩΡΙΣ μπλοκάκι και στυλό θα σας καταστήσει αυτομάτως δακτυλοδεικτούμενους και δεν σας συμφερει. Αλλωστε θα εχετε τη δυνατοτητα να ζωγραφισετε μερικες σουρεαλιστικες δημιουργιες και ισως τις πουλησετε για αριστουργηματα.
Στα meetings λενε οι ομιλητες πως θελουν συμμετοχη.
Μην μπερδευεσαι, δεν απευθυνονται σε σενα.
Εχουν ηδη αποφασισει τι θα κανεις, πως θα το κανεις, γιατι θα το κανεις, τι αποτελεσμα θα εχεις και το μονο που πρεπει να κανεις είναι να επικυρωσεις τις αποφασεις τους με τη σιωπηρη παρουσια σου.
Στην πιθανη, τελειως πιθανη περιπτωση που το αποτελεσμα δεν θα δικαιωνει τις προσδοκιες τους, μην ανησυχεις. Είναι υποχρεωση κάθε εταιρειας να βαζει στους εργαζομενους της, στοχους που δεν μπορουν να τους πιασουν.
Με έναν τρυγο δυο ζμπαρονια.
Και θα τους εχει στην μπριζα συνεχεια και δεν θα μπορουν να διεκδικησουν τιποτα καθως ο αποτυχημενος δεν δικαιουται να ομιλει και θα τους καταπιεζει περισσοτερο καθως «δεν βγαινουμε», «υπαρχει μεγαλο κοστος» κλπ κλπ
Μηπως πριν τεθουν οι στοχοι της χρονιας ρωτα κανεις τον εργαζομενο;
Στα meetings δεν υπαρχει διαλογος.
Υπαρχει μονολογος με κοινο.
Όταν επιτραπει το δικαιωμα της ομιλιας, κυριαρχουν δυο τασεις.
Η μια είναι των εντυπωσεων.
Μιλαω για να ακουστω, για να εχω και εγω για λιγο το κοινο μου, προς επιδειξη και για να απασχολω τους αλλους με ζητηματα που δεν τους ενδιαφερουν.
Η δευτερη είναι της ηλιθιοτητας.
Σε αυτήν την ταση υπαρχουν οι χειροκροτητες, αυτοι που δεν καταλαβαν ποσο κανει 1+1 και πρεπει να ξαναρωτησουν δημοσια για να δειξουν ότι ενδιαφερονται, οι προθυμοι για πασα αγγαρεια και αυτοι που θελουν να επαναλαβουν μεγαλοφωνως ότι ειπε ο ομιλητης για να δηλωσουν ότι οι επιταγες του meeting αφομοιωθηκαν κιολας.
Ο Πρόεδρος

Η συμμετοχή του Προέδρου της εταιρίας στο
meeting έχει βαρύνουσα σημασία. Θα ακούσει και θα καταλάβει όλα όσα θα παρουσιαστούν και θα λάβει αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία και την κερδοφορία της επιχείρησης. ΜΟΥΦΑ. Στην πραγματικότητα, η παρουσία του Προέδρου σε ένα τετράωρο meeting συνοψίζεται στις παρακάτω κινήσεις: (Ανοιγμα πόρτας meeting room) Καλησπερα, ολα καλά παιδιά; Συνεχίστε. (Κλείσιμο πόρτας meeting room) Συνολική διάρκεια: 3-5 δευτερόλεπτα. Συμπέρασμα

Τα εταιρικά meetings βλάπτουν σοβαρά την ψυχολογία.
Δεν υπαρχουν για να βελτιωσουν την καθημερινοτητα σας αλλα μονο για να την επιβαρυνουν. Ο μόνος τρόπος να ξεφύγετε από αυτά είναι να είστε Πρόεδρος ή πελάτης (οπου μπορείτε να επιλέξετε εσείς αν θα παραστείτε). Αν δεν είστε τίποτα από τα δύο, τότε:

Τρόπος 1: Δηλώστε ασθένεια.


Τρόπος 2: Παραιτηθείτε.

Τρόπος 3: Προσευχηθειτε να ακυρωθει



Μην εχετε αυταπάτες 1.


In the meeting room, no one can hear you scream.




Μην εχετε αυταπατες 2.
Στα meetings η εταιρεια σε πληρωνει για να χανεις τον χρονο σου



18 Λογομαχιες:

mpoumpoula είπε...

χαχαχαχαχα
καλά λέμε δεν παίζεσαι
Συμφωνώ και επαυξάνω!!!!
χαχαχαχαχα

Hypatia είπε...

Ύποπτε, το κείμενό σου είναι απλά άπαιχτο :-) :-) :-)
Εύστοχο από όλες τις απόψεις και αντανακλά τις απόψεις των περισσοτέρων από εμάς που έχουν την ατυχία να πρέπει να παρεβρίσκονται σε τέτοιες συναντήσεις.
Ένα από τα highlights από meetings που έχω ζήσει είναι ο τσακωμός της γκόμενας του αφεντικού με το αφεντικό για να της πληρώσει τις δόσεις του cabrio. Στιγμές απείρου κάλλους και γέλιου...

afrodiet είπε...

Έτσι... έτσι...

Aggelos Spyrou είπε...

Meeting.
Scrolling.
Talking.
Presenting.
Discussing.
...
Nothing.

Μετεωρίτης είπε...

μιλάμε.. "έγραψες"!!!!!!

σε διαφημιστική δουλεύω, χαχαχα!!!
ΕΤΣΙ, ΕΤΣΙ όπως ακριβώς τα περιγράφεις είναι!!!

πάρα πολύ καλό!

Suspect είπε...

thank u mpoumpoula!
γεια σου hypatia!
afro rulz!
yo αγγελε!
φιλια μετεωριτη!

Stratos Bacalis είπε...

άψογο!!! και τόσο μα τόσο αληθινό...

AVRA είπε...

:-))))

πρέπει να ενημερώσω τον καλό μου, πολυ καλο!!!!

Μετεωρίτης είπε...

άσε με, είχα ένα άνευ λογου-αιτίας-και κινήτρου MEETING που με καθήλωσε για 3και μισή ώρες σε μια καρέκλα, ήπια 3 γαλλικούς, κάπνισα μισό πακέτο winston (γκρίζα διαφήμιση!!) και... δουλειά δεν έγινε!!
Όπως ακριβώς τα έλεγες, Χρυσόστομε!

Καλησπέρες, T.G.I F.
(THANK GOD IT'S FRIDAY!)

DREAM ON FUCKERS είπε...

Τρόπος 1: Δηλώστε ασθένεια.
Τρόπος 2: Παραιτηθείτε.
Τρόπος 3: Προσευχηθειτε να ακυρωθει

Ή πολύ απλά πείτε ότι έχετε κάτι να κάνετε?...

Δεν ταυτιζόμαστε συναισθηματικά με τα μίτινγκ και τους θαμώνες τους! :)

φιλια, το κορίτσι ρομπότ

Alexandros είπε...

Suspect , εγώ αυτά που γράφεις τα αντιλαμβάνομαι ως επιστημονική φαντασία καθώς δουλεύω στο Δημόσιο και εκεί τα meeting είναι της πλάκας.Λαμβάνουν χώρα σπάνια και ακόμα πιο σπάνια παραβρίσκομαι. Πριν μερικές μέρες πήγαμε στο γραφείο του Νομάρχη να συζητήσουμε για κάποια έργα σε εξέλιξη και με έπιασε νευρικό γέλιο σχεδόν χωρίς λόγο. Παραλίγο να γίνω τελείως ρεζίλι.Εκεί τι κάνεις; Δάγκωνα το δάχτυλο μου να μην με πάρουν χαμπάρι...

An-Lu είπε...

Μόνος σου τα σκέφτηκες όλα αυτά;!
;-)

Ατθάνα είπε...

εμ...οκ, για άλλη μια φορά ΕΓΡΑΨΕΣ!!!

καλησπερούδια suspect ;)

Suspect είπε...

γεια σου καρυατιδα!
ειχα παρεα αν-λου ;)
δεν υπαρχουν μιτινγκς στο δημοσιο Αλεξανδρε
χαιρε ρομποτακι!

Suspect είπε...

ελπιζω να αρεσε και στον καλο σου Αυρα!

γεια σου sandman, σε ευχαριστω πολυ!

afrodiet είπε...

Το ξαναδιαβάζω όταν έχω πήξιμο στη δουλειά και θέλω να χαλαρώσω γελώντας, (και δε με περιμένει κανείς για meeting).
Και διάλεξα best of:

Τα meetings είναι ιερά όπως για τους μουσουλμανους το ραμαζανι. Ειναι ο μόνος τρόπος να δικαιολογηθούν οι μισθοί και οι μερσεντες ορισμένων ανώτατων στελεχών.

Το τασάκι σας προκαλεί. Σκέφτεστε οτι θα έχετε τη δυνατότητα να πάρετε το καφεδάκι σας και να κάνετε το τσιγαράκι σας, κάνοντας την ανιαρή παρουσίαση να περάσει τουλάχιστον λίγο πιό άνετα.
ΛΑΘΟΣ.

ΚΙΝΗΤΟ: Μιλαει οποιος είναι υψηλα ισταμενος ασχετα αν τον πηρε ο κολλητος του να του επιβεβαιωσει ότι η κρατηση για πρωτο τραπεζι στον Μακροπουλο μπορει να τον δυσκολεψε αλλα τελικα τα καταφερε.

Αν σας ανακοινωσαν μια ταση για να τη συζητησετε, να ξερετε ότι μπορει να αλλαξει σε 5΄[ ΣΣ ισχυει και για την αποφαση ] και η γνωμη σας αν εχει νοημα θα ξεπεραστει, αν δεν εχει γιατι την ειπατε;
Αν ειστε στην αρχη, ακομα δεν ξυπνησαμε και δεν ηπιαμε καφε, που τη βρηκες την ορεξη;
Πειτε μια συντομη αοριστολογια όπως αυτές που λενε οι ποδοσφαιριστες πριν από κάθε αγωνα ή οι καλλιτεχνες την πρωτοχρονια.

ΜΠΛΟΚ. Στους νευρικους χρησιμευει για μουτζουροζωγραφικη, να γραψουν να μην ξεχασουν να πληρωσουν το κινητο και να πανε στο σουπερμαρκετ όπως την καλυτερη 11αδα του θρυλου για να παρει το διπλο στο champions league.


Στην πραγματικότητα, η παρουσία του Προέδρου σε ένα τετράωρο meeting
συνοψίζεται στις παρακάτω κινήσεις: (Ανοιγμα πόρτας meeting room)
Καλησπερα, ολα καλά παιδιά; Συνεχίστε. (Κλείσιμο πόρτας meeting room)
Συνολική διάρκεια: 3-5 δευτερόλεπτα.

Oh fuck it! είπε...

Μπαίνω στα meetings με το handsfree σφηνωμένο στο αφτί μου, και καλά περιμένω πάντα πολύ σημαντικό τηλέφωνο που δεν πρέπει να χάσω. Συντονίζομαι σε best, red και όποιον σταθμό παίζει τις μουσικές μου, σημειώνω στο μπλοκάκι τις playlists κι έτσι μετά που θα επιστρέψω στo γραφείο μου, ξέρω ακριβώς ποια τραγούδια πρέπει να κατεβάσω.
Δεν είναι αυτό παραγωγικό;;

Suspect είπε...

τοτε φιλτατη φακ πρεπει ή στην εταιρεια να εχεις ειδικη μεταχειριση ή να ειναι δικη σου!

αφροδιτη εισαι λατρεια!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια